Moottorikelkoilla Rovaniemeltä Helsinkiin

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä jaskap, 9/3/21.

 1. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Tapasin pojat ollessani työmatkalla Kajaanissa, aika väsyneiltä vaikuttivat, 600km takana ja paljon edessä.. 20210311_100148.jpg
   
 2. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Aika amatöörimäiseltä vaikutti heidän homma, toisen kaverin leuka oli paleltunut ja kypärän remmi hinkannut paisunutta laukaa. Varusteet ala-arvoiset, krossi kypärät joissa ei mitään maskeja / suojia. Ei kunnon kypärähuppuja... Mutta jokainen tyylillään, itse olisin ensimmäisenä mennyt varustele liikkeeseen ja valinnut mm. Umpikypärän lämmityksellä tuollaiselle reissulle ja kunnon myssyt jne.
   
 3. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Ei tee pelkkä kelkan omistus kokenutta harrastajaa.
  Hyvä kuvaus turistipaikan ympyrässä, kerran kaksi lomalla kelkkailevasta.
   
  Rautane ja Kamppi tykkäävät tästä.
 4. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Taitaa tuo taimikko odottaa maanmuokkausta ja istutusta, tai epäilen vähän, että on puretun sähkölinjan pohjaa.
   
 5. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Kyllähän nuo tulee loppuraportissaan dissaan koko harrastuksen, valitettavasti
   
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Lisäksi kunnon tuulisuoja kelkkaan kiinni pitkälle matkalle. Ainakin jos pakkasia lupaa ja tässä keississä mainittu jo kovat pakkaset, oliko jopa -30 yöllä. Tuolla lynssillä lähdetty soitellen sotaan käytännössä ilman mitään suojaa ja skoodankin suoja saisi olla korkeampi.
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/21
 7. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Ite oon pohtinu, että ajaisin täältä Mikkelistä Lappiin ja sitten takaisin, mutta ainakin tältä talvelta jätän väliin juuri sen takia, että en oon tarpeeksi valmis ajamaan tuollaista matkaa ja kelkkaan tarvitsee myös varusteita, joita siinä ei vielä ole. Juurikin tuulisuojausta pitäisi parantaa sekä muutenkin vähän varustusta.
  Testinä oon ajanu vähän pidempiä lenkkejä täällä oon toki ajanu pohjoisessa ja tuntuuhan se naurettavalle, kun täällä ajaa 280km, josta varmaan 100km jäätä, että siihen meni käytännössä ilman taukoja 9 tuntia, kun pohjoisessa sen huitaisee muutamaan tuntiin sen verran hitaita nuo metsäosuudet. Parempi kuski varmaan ajaa nopeammin, mutta itse joutuu varman päälle ajelemaan. Fysiikka kyllä riittää vallan mainiosti ja ajovarusteet muuten hyvät, mutta umpikypärä lämmitettävällä visiirillä ihan ehdoton hankinta ja varmaan uudet ajokengät, jos sitä ens talvena yrittäis, mikäli täällä on lunta, että pääsee ajamaan. Tietenkin, jos sais yhtä hullun kaverin mukaan, mut monella ongelmana saada näihin aikoihin riittävän pitkää lomaa, kun viikko ehkä aika lyhyt aika laskeskelin, että neljä päivää menis pohjoiseen siellä ajaa muutama päivää ja sitten takaisin.

  Muistettava selvitellä noi uramaksut, mutta monella seuralla vähän heikosti ilmoitettu, miten helpoiten sais päiväluvan hommattua se ois kätevä, kun sais tuonne kelkkareitit.fi jossa ois esim. tilinumero ja kyseisen vuoden maksut löytyis suoraan, niitä reittejä klikkaamalla, kun nyt ne menee nettisivuille tai vastaavaan, joka saattaa olla pari vuotta sitten viimeksi päivitetty. Älytön homma etsiä usean seuran tiedot. Täältäkin, jos lähtee 10-15 seuran uralla joutuu ajamaan minimissään. Suurin osa noista reissaajista taitaa ajella makselematta. Maksajia olis varmaan enemmän, jos se olis tehty helpommaksi. Vähän sama homma, kun Streamauspalvelut käytännössä tappoi piratismin, kun pienellä maksulla kaiken saa helposti.
   
  Gsh457 ja Vesukka tykkäävät tästä.
 8. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Juuri näiden TM:n ala-arvoisten kelkkajuttujen vuoksi peruin 30-vuotisen tilauksen. Joku testi oli silloin aivan puuta heinää, arvoisat autotoimittajat olisivat voineet käyttää edes jotain kelkkailijaa mukana, että mikä ominaisuus kelkkailijoita tosissaan kiinnostaa.
  Kuvaan sopii nyt hyvin tuo amatöörien kelkkailuretki Roi-Hki.
   
  Vesukka, Nipademu, Kamppi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 9. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Ai perkale sitä aikaa, kun laitoin Multipurposeen Totaltekin ohjausraudat kyseisen lehden testiin, niin meitähän haukuttiin puijaajiksi.
  Ohjainraudat oli nimetty raflaavasti viritysraudoiksi, mikä kyllä toisaalta kunnioittaa valmistajansa nimeä. :D
   
  Nipademu tykkää tästä.
 10. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Saitte kuiten kelkin takasi? Joskus muinoin oli kuulemma loukkaannuttu kun oli pyydetty testifillarit takaisin. Tiijä sitte mitä oikeesti tapahtunut, markka-aikaan?
   
 11. Japikainen

  Japikainen New Member

  Tätä samaa on tullut muutaman kerran mietittyä vakavasti ja välillä vitsillä. Eli taidan olla yhtä hullu Mikkelistä :D
   
  Maco81 ja Vesukka tykkäävät tästä.
 12. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Noi kelkkakerholaiset ajanu yhteen suuntaan, mutta niillä on huoltoauto yms. mukana ja takaisin tulleet autolla oli ne ilmeisesti nytkin menossa, mutta voi se huhtikuun puolessa välissä olla aika hiljaista lähtemisen kanssa.
   
 13. teme-

  teme- Well-Known Member

  Nythän pari kaveria meinaa Pohjois-Savon Tervosta ajaa Hettaan. o_O
   

Suosittele tätä sivua