Nastakengät ja liukuesteet/nastapohjalliset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Perttu, 8/12/16.

 1. Perttu

  Perttu M8 -08

  Kelkkailijat kun ei talvea pelkää, niin ajattelin että täältä vois löytyä kokemuksia nastakengistä ja erillisiatä liukuesteistä kengänpohjiin. Itse ostin halpa-hallista traxsole run liukuesteet, mutta jo muutaman koirankusetuslenkin jälkeen molemmista kantapäistä oli tippunut kaksi nastaa. Välillä mentiin metsäs ja välillä juostiin. Ei siis jatkoon, sain takuuna rahat takaisin. Norjalaisiksi mainostivat, olis odottanu vähän parempaa. Myös nastat oli muuten eri mittaisia, jonka huomas jäällä. Tälläisistä kyse:
  https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/traxole-run-liukueste-liukueste-liukuesteet#spca

  Millasia liukuesteitä ja nastakenkiä ootte käyttäny, ja millasia kokemuksia?
   
  Viimeksi muokattu: 8/12/16
 2. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Meiän muorilla samanlaiset ja pelaa tommosessa 70v:n koiran ulkoiluttamisessa, mutta jotenkin tuo "tarkoitettu juoksemiseen" tuntuu vähä oudolta.
  Ite otan liukkaalla vaa kallistuksen vakaajat pois taskusta, mutta jos nastakenkiä ostasin niin varmaan Icebugeihin kääntyisin.
  http://icebug.com/fi/
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ite käytän Icebug:in "talvijuoksukenkiä" taikka ihan saman valmistajan suunnistusnastakenkiä. Tiellä juoksuun taikka kävelyyn nuo ovat hiukan ohutpohjaisia. Vaan samalla tuotenimellä on myös paremmin talviulkoiluun soveltuvia jalkineita. Harmiksi noi tehään tietääkseni nykyisin kiinassa. Ensimmäiset ostamani oli ruottis tehtyjä ja viimeiset ovat kiinassa. Laadussa on huima ero puhumattakaan lestistä vaikka ihan sama malli kyseessä.
   
 4. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  No fak! Eihä se ollutkaa nii yksoikonen juttu.
   
 5. jokke

  jokke Well-Known Member

  Icebugeille ääni täältä, hyvin toimii , suht lämpimät ja vedenkestävät.
  Voihan noihin lemppari talvitossuihinkin porailla nastat
  Kun on tarkeeks paksut pohjat tai kuvio, hyvin neki toimi
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Sellaisia kokemuksia että kelkan astinlaudan on melko hienon näköiset jos erehtyy ajamaan nastakengillä :rolleyes:

  Niitähän myydään erinlaisia nastasarjoja mitä kenkiin voi laittaa. Niissä kierreosa melko leveä ja lyhyt. Pilkkikenkiin ruuvasin sellaisia lyhyitä ruuveja jossa kanta hieman kuppimainen ja olisko 8mm leveä. Siihen vielä rälläkällä risti niin pito on hyvä kun keväällä potkuttelee pilkki hommissa. Saattais jotku kengän päälle vedettävät toimia mutta monet on kyllä ollu niin heikkoja ettei montaa reissua kestä. Joissain niin lyhyet nastat ettei toimi jos jään päällä on ihan vähän lunta.
   
 7. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Sarva ja Icebug kuulemma perinteiset ratkaisut, ei oo tullu vielä investoitua.
   

Suosittele tätä sivua