Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä _max_, 3/11/12.

 1. _max_

  _max_ sxr

  joo elikkä onko lälläri harrastajia täälä joukossa, ite 15 vuoden tauon jälkeen laitoin amecomin tulille ja sehän vetäs heti ryminällä taas touhuun mukaan..
   
 2. Jansson

  Jansson Well-Known Member

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia


  Ei millään pahalla, mut nykyään on keksitty kännykät, netti jne... ;D
   
 3. _max_

  _max_ sxr

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  niin ne vissiinki on :)
   
 4. TA

  TA Well-Known Member

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Mistä alkaen harrastuksissa on pitänytkään olla jotain järkeä? ;D

  Joku vois kysyä mitä järkeä on reuhata kelkalla metsässä umpihangessa pisteestä A pisteeseen A kun on keksitty autot ja auratut tiet. Jotkut kerää postimerkkejä , vieläpä käytettyjä, vaikka on tekstiviestit ja sähköpostit ja kaikki. Ei millään pahalla ja minähän en siis kysy mitä järkeä on jossain harrastuksessa.

  Mutta ei, laa-puhelinta ei multakaan löydy harrastusten joukosta.
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Näköjään la:kin vielä hengissä. Joskus muinoin itelläkin oli parikin kollotinta. Toinen autossa ja toinen kiinteänä. Vielä taitaa löytyä tukiasema-antenni jostain ylisiltä. Olihan se mahtava huurella pitkin italiaa ja norjaa. Kauemmaskin sai joskus yhteyden mutta en nyt muista mihin. Käytössä oli "100W linukkaa" (vahvistinta) ym vaikka säädöksissä oli maksimit aivan muuta. Hauskaa se ainakin oli.
   
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  En minä noista vehkeistä paljoa tajua, mutta pikkupoikana sain sukulaiselta vanhan Realistic TRC-200 kannettavan la-puhelimen. Antennikin reilusti yli metrin pitkä. Nyt kokeilin huvikseen päälle, useamman vuoden vanhoissa pattereissa oli vileä virtaa ja kanavalta A ja B, jopa kuuluu heikosti jotain höpötystä välillä. :) Minun mielestä se ei ollut suomea. Kyllä jos olis kielipää niin tosta höpötyksestä, vois selvänkin saada niin selvästi kuuluu välillä. Kuinkas pitkät kuuluvuudet näissä voi olla?

  Ainoastaan A ja B taitaa olla käytössä loput 4 paikkaa on kai tyhjiä paikkoja tässä vehkessä. Tehoa tuossa vehkessä on vissiinkin 5 wattia.

  Tuollainen:
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  Noi kuvat siis löytyi netistä, mutta aivan samanlainen vekotin.

  Joskus yli 5 vuotta sitten kun ajeltiin jääradalla kaverin kanssa niin sillä oli opelissa vanha auto-la niin kyllä me näillä saatiin ihan hyväkin puheyhteys. Ja aikoinaan yhden kerran testattiin jotain 2-3 kilometrin matkaa ja ihan sai puheesta selvän.

  Semmonen juttu tuosta jäi mieleen silloin aikoinaan, että jostain syystä toi minun puhelin menettää kuuluvuuden kun on ollut jonkin aikaa päällä, ja pitää välillä sammuttaa.
   
 7. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Meillä oli joskus kotosalla tukiasema, ihan perustehoilla, anteenilla mittaa joku 5m. Veneessä oli toinen samanmoinen parin metrin kepillä. Hyvällä kelillä kuuluvuus oli likimain 30km, huonommalla jotain muuta. Mutta kyllä sillä lähialueilla yhteyttä piti kun ei muutakaan ollu. Ja joskus tuollakin vekottimella sai yhteyden ohi ajavaan veneeseen kun ei vaihteistorikon vuoksi itse päässy rannasta irti (pakki lakkas toimimasta). Ohi ajeleva kävi nykäisemässä paatin irti rannasta ja pois pääsi omin voimin siitä eteenpäin. Kännykällä homma menee perin hankalaksi, kun ei tiedä sen ohi ajavan numeroa.. Sikäli, LA on edelleen jossain hommissa kova peli.
   
 8. TaMiLo

  TaMiLo RX-1 144"

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Töissä tulee huudeltua La luuriin pyöräkoneessa muuten kyllä jääny vähille....
   
 9. WeiJJo

  WeiJJo New Member

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Päivittäin töissä sora-auton ratissa tulee huudeltua konemiehille
   
 10. _max_

  _max_ sxr

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  joo tääläpäin on kohtuu helppo harrastaa, tukiasemia on monia kymmeniä kantomatkan päässä ja autolla jos ajelee vähä korkeamman mäen päälle ni löytyy taas nipullinen lisää.. ite sain jo valtakunnan rajat rikottua, mansesteriin enklantiin tuli oltua juttusilla sen mitä tällanen ralli englanti antaa myöten :) sopiva skippi keli sattuu niin pääsee helposti kauemmaksi.. ainut miinus tässä lajissa on että venakot tulee päivällä niin lujaa ettei sekaan taho sopia joten ratioita ei ennen iltaa vihti etes aukasta.. aurinko laskee ni loppuu tatjaanoitten molotus
  tukiasema kantaa vähä kelistä riippuen 50-100 km..
   
 11. Zuumi

  Zuumi Lynksin Extriim

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Sitten on radioamatööritoiminta, jossa saa käyttää 1500 W lähetystehoa, rakentaa/ostaa niin korkeita mastoja ja isoja suunta-antenneja, kuin budjetti sallii ja pitää ihan vapaasti yhteyksiä ympäri maapalloa (LA-alueellahan ei saa pitää kuin kotimaan yhteyksiä). Jo lanka-antenneilla ja 100 watin teholla pääsee lähes joka päivä vaikka maapallon toiselle puolelle. Kielitaitoa on helppo ylläpitää, kun voi kuunnella toisia tai jutella/sähkötellä itse eri kielisten radioamatöörien kanssa.

  Yhteyksiä voi pitää puheella, sähkötyksellä, näppistä käyttämällä ja kuviakin voi lähettää. Taajuusalueita löytyy pitkistä aalloista mikroaaltoihin saakka. Radioamatööreillä on myös omia satelliitteja, joiden kautta voi pitää yhteyksiä. Eksoottisimpia yhteystapoja ovat mm. yhteydet kuu- tai meteoriheijastuksien kautta VHF/UHF-alueilla. Myös revontulien kautta voi pitää yhteyksiä. Antennit suunnataan noiden suuntaan ja radioaallot heijastuvat niistä kuin peilistä. ISS eli kansainvälinen avaruusasema on myös äänessä ajoittain. Näitä harrastajia on maailmalla muutama miljoona. Suomessa meitä on reilut 6000.
   
 12. _max_

  _max_ sxr

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  No Joo. Mastot on yhtä lailla sallittuja la hommiin Mitä amatööreillä. Vaatii vaan lupien hommaamisen kaupungilta. Ei srallilta.. suunta antennit on Kyllä kiellettyjä joka on vanhaa 80 luvun säädäntöä. ulkomaan yhteydet on Täysin sallittuja jos pysyy laillisissa tehoissa ja taajuuksissa. Nykyään on vähän viisastuttu ja luvallistettu usb ja ssb modi la käyttöön joka helpottaa paljon lähetysteho usb/ssb 14 wattia. muunmuassa Jenkit kuuluu hyvin jos on keliä.miksi käyttää 1.5 kilowattia kun 14watilla pärjää hyvin :) ja Ei oo liian helppoa , säilyy Mielenkiinto ja jokainen pitempi kuso jää hyvin Mieleen. aiheuttaen voittaja fiiliksen :) ja Joo kaksi erittäin lähisukulaista on amatööreja ja tiluttelevat cv llä ympäri maapalloa. Jonku verran tiedän la eli nykyään cb radio säännöksistä. enään Ei olla 80 luvulla
   
 13. Viper MCX

  Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  Kyllähän noiden La-puhelimien kanssa on tullut temppuiltua. ihan mielenkiintoista
  ja aika kuluu kun siivillä :)
  Eikä niitä lähetystehoja olla oikein pihdattu ;)
  mutta ei niistä kukaan ollut kiinnostunutkaan !
  Kaikki vehkeet olis vaikka het kusoille ruvettaisiin !
   
 14. _max_

  _max_ sxr

  Vs: Onko kelkkailioitten keskuudessa la harrastajia

  no sitähän pitää joskus kokeilla kuso heilauttaa :) ch20fm ja ch28usb missä enimmäkseen tulee pyörittyä.. löytyy niitä hattiwatteja täältäkin tilanteen niin vaatiessa tarpeeksi ;) taitaa vaatia auroraa tms vähä kaveriksi että pohjoiseen heilahtaa.. (oletan että pohjosessa asustelet)
   

Suosittele tätä sivua