Ounasjoki

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 5/3/19.

 1. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Onko kukaan ajellu Ounasjokea ylöspäin jonnekki Lohinivan tai Kaukosen tietämille asti? Minkälainen joki on ajaa ja kiertääkö kelkanjäljet koskipaikat?
   
 2. fleec

  fleec Well-Known Member

  Aiempina vuosina oli kelkkaura Rovaniemi-Levi välillä Ounasjoella ja sitä ajettiin paljon, mutta nyt on kelkkailijat siirtyneet maareiteille ja hyvä niin. Yksin ko. jokea ei saa lähteä kelkalla seikkailemaan ja paikallistuntemusta pitää olla. On useita koskipaikkoja, jotka voi joutua kiertämään ihan rantoja pitkin tai sitten kiertämään ihan kovan maan kautta. Koskipaikoissa voi olla vaan kovettunut lumikerros ja sen alta virta on syönyt jään kokonaan pois(vastaaviin paikkoihin on menehtynyt kelkkailijoita ko. joella >>edellisenä päivä meni kelkkaura ja seuraavana päivän oli 150m pitkä sula kelkkauralla)!!!!
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  On tosiaan vaarallinen joki ja vaikka onkin paikallistuntemusta, niin valppaana saa aina olla. Virtapaikoissa pitää vauhdilla mennä jos on edes mennäkseen. Yllättäviä 1,5m korkeita kumpuja noussut välillä jäästä, joita saa myös varoa, kun tuolla ajelee vauhdilla.

  Ennen Tapionkylää Rovaniemeltä tullessa alkaa vaaranpaikat. Sinettään asti menee leveä jälki, mutta Nivankylässäkin on jo virtapaikkoja, joten ei kannata pysähtyä paikkaan jota ei ole ajettu.
   
 4. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Hyvä tietää!

  Yks vaihtoehto olis ajella Tapionkylästä reittejä myöten Kienajalle ja sielä sitä oliski jo tutuilla mailla. Tarkotuksena olis nyt löytää Ylläkselle ja saattaapi joutua harrastamaan vähän siirtoajoa.
   

Suosittele tätä sivua