P0608 vikakoodi. 600 e-tec summitti 2012.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Mikko Tervo, 23/2/21.

 1. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Tuommosta vikakoodia summitti rupes tarjoilemaan. Pyörii tosi huonosti. Kaasuun ei passaa koskee tai sammuu.

  Tuo vissiin olis liian alhaista antureiden jännitettä. Onko tullu vastaan joku paikka missä nirhais johtoja poikki ja vetäis maihin.

  Staattoria mittailin ja se näyttäis oleva ok. Ja konkalta mitaten jännite 55V kun saa pyörimään.
   
 2. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Ei ole tuosta vikakoodista omakohtaista kokemusta, mutta koodi viittaa korjaamo-ohjekirjassa tps- (kaasunasentotunnistimeen) tai rave-sensoriin. Jos on noin herkkä kaasulle, lähtisin tuosta tps-sensorista selvittelemään. Onko lähellä paikkaa, missä saisit kelkan buds-piuhoihin?
   
 3. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Tänään justiisa käytin roikan päässä tota. Sieltä tuli tolla koodilla sensor's power supply voltage too low. Eli jostain se kai karkaa maihin ja puottaa vikatilaan.

  Sen verran kerkesin työpäivän aikana vähä roplata että johtosarjaa kun tarkasteli mittariston takana niin osissa johtoja oli eriste tärinästä hangannut sen verran että kupari näky. Niitä siinä erottelin ja kokeilin taas mutta ei eloa.

  Tota kaasun asento anteroo itekkii eka veikkailin ja on mulla uuskii pitää tökätä paikalleen ja kokeilla. Mutta veikkaan että buds olis osannu kohdentaa vian siihen. Ja koneelta katellessa kaasun asento prosentit kyllä liikku. ‍♂️
   
 4. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Googlasin dootalkin juttuja tästä vikakoodista, kun itselläkin pari näitä ötököitä on. Yhdellä oli Freeride korjautunut, kun oli vaihtanut TPS-sensorin ja sensori sen jälkeen resetoitu budsilla.
  Minulla oli vähän aikaa sitten käyntiongelmia RE 800:n kanssa. Välillä kävi tyhjäkäyntiä yhdellä ja booasi yläkierroksilla. Vikakoodia ei antanut. Mitään mekaanista vikaa ei ollut ja ongelma poistui lopuksi ravet budsilla resetoimalla. Sitä ennen tosin vaihdoin tulpat, kaikki suodattimet ja konkan, mutta tulipahan laite huollettua.

  Tuo koodi 0608 kertoo ymmärtääkseni, ettei ECU saa oikeaa dataa joko TPS- tai rave-sensorilta. Vaihda se tps ja resetoikaa sen jälkeen budsilla sekä tps että ravet. Jos nämä ei auta, tuo ohje kehottaa irrottamaan nämä sensorit johtosarjan liittimistä ja mittaamaan. Rave-sensorin liittimen pinneistä 1 ja 3 pitäisi löytyä 5 V. Tuo piirin J1A-10 ominaisvastus on toinen tutkittava asia, mutta mittaustapa ei ole minulle tuttu.

  0608 ECM Sensor's power supply voltage too low
  Damaged circuit wires, shorted TPS or E-RAVE position sensor.
  Disconnect TPS and E-RAVE position sensor.
  Check E-RAVE positions sensor connector for 5 volts between pin 1 and 3.
  Check system circuit J1A-10 for resistivity to ground.
   
 5. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Joo unohtukii mainita että samalla listalla oli yli 100 vikakertaa ravet antanu. Joten jatkan niistä tutkimuksia.

  Ainut aktiivinen vikakoodi oli vaan tuo otsikon koodi.
   
 6. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Ainii. Ja TPS:ästäs vielä sen verran että budsilla se näytti toimivan normaalisti. Ainut vaa että läpät ei oo ikinä auki asti auennnu vaan 82%. Sormella kun sitten läppärungon vivusta käänti lisää niin tuli 99% . Ilmanko on menny aina niin kovin oudon pienellä aineella.
   
 7. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Jos ravet on sinulla jo vikaa herjannut, putsaa ne ensiksi. Voi olla, että pelkällä rave-puhdistuksellakin saat kelkan toimimaan ilman budsia. Ravet panee kyllä käynnin sekaisin, jos eivät toimi oikein. Monesti olen ravet puhdistanut ilman buds-kalibrointia. Nyt viimeksi jostakin syystä RE800 vaati rave-kalibroinnin ennen, kuin alkoi toimimaan.
   
 8. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Jes. Vika löyty. Raven asentoanturista johto irti ja kaikki sähköt palasi normaaliksi. eikun aamulla marmorille uutta anturia tilaamaan ja lumille.
   
 9. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Juuri samaa pohdiskelin, eli että sensori se lopuksi ehkä pimeänä on. Hyvä että vika löytyi. Minä alan pakkailemaan kelkkoja kärryyn ensiviikon Syötteen reissua varten. Toivotaan, ettei tarvitsisi paljoa rassata
   
 10. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Kyllä. Putos iso kivi hartioilta pois ku meilläkii olis 6. päivä pyhälle lähtö. Nyt on hyvä ootella vielä reilu viikko reissua.
   
 11. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Hyvät reissut Pyhälle. Olen siellä monet kerrat kelkkailut. Tuovirengas Kemijärvellä auttaa, jos osien tms. tarvetta on. Tuon rave-asentotunnistimen mahdollisen hajoamisen lisäksi voi ravetkin takellella. Ellet jo ole tehnyt, tämäkin ongelma kannattaa poissulkea ennen reissua. Rave-puhdistuksen jälkeen on hyvä kelkkaa käyttää pukilla (toinen käsi valmiina jarrulla) ilman muovista suojakoteloa ja seurata venttiilien toimintaa. Tyhjäkäynnillä venttiilien pitäisi mennä täysin kiinni, välikierroksilla keskiasentoon ja yli 7000 kierroksesta täyskaasuun aueta täysin. Ja venttiilien täytyy toimia tasatahtiin. Kelkka mm. booaa kovemmilla kierroksilla, jos ravet ei toimi oikein. Ja kun tunnistin vaihtuu, voisi olla syytä ohjelmoida arvot kohdilleen. Oma kelkkani kävi huonoa tyhjäkäyntiä ja pätki kaasu pohjassa. Homma korjaantui pelkällä kalibroinnilla.
   
 12. Mikko Tervo

  Mikko Tervo Member

  Ahaaa. Pitääpä tuokin vielä anturin vaihdon yhteydessä tarkistaa. Kiitos vinkistä.

  Kyllä minä niitä raveja siinä sormipelillä työntelin ja ei ne silleen jumisille tuntunu. Mutta testaan kyllä vielä pukilla pyöritellessä että liikkuuvat oikein
   

Suosittele tätä sivua