Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -JsL-, 20/1/08.

 1. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Elikkäs kun en haulla löytänyt näitä alueita täältä niin kertokaas siellä päin kelkkailevat vähän lumitilanteista ja muusta. Meillä on mökki kuhmoisissa ja siellä sitä eniten tulee reitillä ajettua nii totta kai kiinnostaa lumitilanteet ja muu mitä on reiteillä tapahtunut vaikka ei taida olla reitit nytten auki kun pataveden kelikamerassa ei lunta oikeen näy.

  Kaikkea kyseiseen alueeseen liittyvää saa laitella!!!!
   
 2. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Kuhmoisiisa kelkkailijoita??? Tai sitte nettiä että voorumille pääsisi? Mä oon siellä ajellu ja tiedän että siellä on muitakin kelkkailijoita mä oon jopa nähny niitä..............

  Rohkeesti vaan tälllä alueella liikkuvat laitteleen juttuja lumitilanteesta ja reiteistä.
   
 3. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä alueella on tullu pörrättyä useampana vuotena,ja tod.näk. tänäkin vuotena jos kelit sen sallii.Liity johonkin ko.alueen kerhoon jos et jo ole liittynyt.
   
 4. MikkoY

  MikkoY Polaris 600 HO Fusion Race

  Onko vääksy-padasjoki reitin aukiolemisesta tietoa?
  Eikös se ollut poikki viimetalvena?
   
 5. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Tarkotus olis liittyä päijäthämeen ja keskisuomen kelkkakerhoihin jotta saa lupien kanssa vetää Lahesta Kuhmoisiin. Mihinkään kerhoon en kyllä tällä kaudella liity ennen kuin on varmasti reitit auki.
   
 6. znood

  znood Guest

  ei ainakaan vielä ole lunta/jäitä
   
 7. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Käsittääkseni Vääksy-Padasjoki väli on poikki, mutta tämä ei ole ihan 100% varmaa tietoa.

  Päijänteen "aalloille" ei ole sitten mitään asiaa!!! Katsellaan vaikka vuoden kuluttua uudestaan, jos säätila ei muutu nopeasti...
  Kuhmoisista menee paikallisten kerhojen ura Jämsään. Lähtöpaikka sahanranta, paloaseman takaa.
  Viimeksi ajelin siellä 2005. Eihän nuo ole häävissä kunnossa, varsinkin kun lunta ei ole.

  Tällaista havaintoa Asikkalasta!
   
 8. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Joo. Pikku järvet on kyllä jäässä ainakin Iso-Sääksjärvi. Se reittihän ei kuljekkaan Kuhmoinen-Jämsä välillä kuin yhden pikkujärven jäätä vähän matkaa. En ihmettele vaikka se olisikin jo auki mutta ei siellä kukaan vielä taida olla laitteitaan rikkomassa.
   
 9. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Liity  Asikkalan tai Padasjoen kerhoon, tarvittaessa voin laittaa yv:nä ko. presidentin nummeron ja hommeli lähtee rullaamaan

  .
   
 10. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Kyllä taidan liittyä Päijäthämeeseen ja Kuhmoisiin kun asun Lahessa ja mökki kuhmoisissa ja päijäthämeen luvilla pääsee padasjoelle asti. Mutta luvat taitavat koskea tuota päijänteen pääväylää??? Asikkalan reiteille ei taideta päijäthämeen luvilla mennä?? Ja tulee varmaan ajettua vain kerran talvessa Lahti-Kuhmoinen väli ja sitte loman jälkee kelkka kärryssä mökiltä takasin.
   
 11. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Ok.Pääasia on että kuuluu johonkin kerhoon.
   
 12. Jaska

  Jaska Ski-Doo MXZ 600 X SDI -04

  onkos padasjoella jo luntakelkkailuun riittävästi? Ja toiseksi, minkälaiset reitit löytyy padasjoelta? Meillä on kyllä mökki sielläpäin, mutta hommasin kelkan vasta äskettäin, niin ei oo mitään tietoa sen alueen kelkka reiteistä.

  Jos liittyy Asikkalan kelkkailijoihin, saako niillä luvilla pärtsäillä myös padasjoen reiteillä?
   
 13. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Reitit on ollu ihan kivoja mettä pätkii jä pieniä jää osuuksia. Ei taida olla lunta riittävästi reittien tamppaukseen mutta huomenna saattaa jo riittää kun tuota lunta yöllä näyttäs pöllyttävän. Kyllä ajettu jo on mutta reiteillä ei taida lumi rittää.

  Kannattaa ostaa reittikartta. Varmaan siitä aapeeseeltä niitä saa. (?)
   
 14. Cruising

  Cruising Member

  Piti oikein rekisteröityä tätä varten  :)

  Mulla on mökki, ja siis kelkka, Padasjoen alueella.

  Vähän huononlaisesti on tietoa tämän alueen urista. Vielä ei ole tullut tänä talvena jäsentietoa muuta kuin lasku. Viime talvina on ollut useampikin ura poikki. Padasjoki-Vääksy välillä ja Padasjoelta Kuhmoisten suuntaan on suorin reitti ollut pari talvea poikki. Ja siltä väliltäkin ns. kotalenkiltä oli yksi ura poikki. Kerholla ei ole oikein innostusta etsiä korvaavia väyliä katkenneiden tilalle. Jotain pientä kuitenkin on urien eteen tehty. Katsotaan miten tänä talvena. Oikeastaan tuon tiedon (kartan) takia olen kerhossa yhä. Saa edes vähän infoa. ABC :ltä pitäisi saada karttoja, mutta viime talvena oli ainakin kertaalleen loppu kun jotkut samaan aikaan paikalle osuneet vierailijat yrittivät sellaista ostaa. Annoin oman kartan, johon sitten merkkasin melkein kaikki reitit poikkinaiseksi ;)

  Padasjoen kerhon talkoistakin pitäisi lukea ilmoitukset jostain paikallisesta lehdestä kuulemma. Taikka soitella suunnilleen joka viikko kerholle päin. Ja sitten siinä yhden kerran vuodessa ilmestyvässä A4 kerhokirjeessä itketään kun ei ketään tule talkoisiin. Itse olen omatoimisesti käynyt aiemmin jotain tekemässä, mikä on onkin mukavaa kun ei tunne yhtään mestoja.

  Kuhmoisten suunnalla on paremmat urat kun siellä on aktiivisempaa toimintaa. Jopa lanausta. Itse ajelenkin enempi tuolla suunnalla. Jopa niin, että välillä täytyy kelkka siirtää aluksi kärryllä paikanpäälle ja sieltä lähteä liikkeelle.   
   
 15. Jaska

  Jaska Ski-Doo MXZ 600 X SDI -04

  Tiedätkö Cruising vesijako järveä? Onko sinulla mitään tietoa lähtiskö tuolta järveltä mitään kelkkareittiä?
   
 16. -JsL-

  -JsL- Lynx R-evo 600sdi

  Mikäs kelkka sulla on? Jos vaikka vastaan satun ajamaan. Eikös padasjoelta kuitenkin jokin väylä aina ole kuhmoisiin auki??? Kuhmoisten reiteistä tykkään itekkin kun siellä on kivaa patikkoo ja muutenkin niin vähän jää-aluetta jossa on hiukan tylsää ajaa. Ja sitten kun siellä on ne pelto osuudet lanattu niin ei tarvitte sellasessa metrin syvysessä rännissä kyntää. ;D

  Tänävuonna en ole mökillä vielä käynyt mutta talviloma joka on muistaakseni viikko 9 jos ei niin sitten viikko 8 menee kyllä kelkkailuksi niinkuin joka vuosi 5 vuotiaasta lähtien.
   
 17. Cruising

  Cruising Member

  Vesijaon kautta pääsee ajamaan juuri tuon Padasjoki-Kuhmoinen välin.

  Suosittelen karttaa, koska siinä on kaksi kymppikilsan järveä matkalla eikä opasteita ole juurikaan.

  Padasjoelta siis menee kotalenkin pohjoispuolelta Vesijaolle haara, josta pohjoiseen suunta ja sieltä nousee ura Kasiniemeen päin. Jatkuu Lummeneelle, joka on kanssa iso ja vähän sokkeloinen järvi. Sieltä pääsee Kuhmoisiin päin. Haarautuu tuolla Lummeneella vielä kahteen suuntaan Kuhmoisiin päin. Ja lisäksi yksi haara lähtee Padasjoen suuntaan etelään päin, mutta se pää on ollut suljettuna.

  Vaikka tuo on tullut mentyä useita kertoja läpi niin silti porukallakin saa vähän kattella, että mistä se ura menikään.
   
 18. Jaska

  Jaska Ski-Doo MXZ 600 X SDI -04

  Kiitoksia vain tiedosta, et vesijaolta lähtee uria. Helpottaa kummasti kun ei tarvii enää mökiltä lähteä kelkkaa autolla kuskaamaan, vaikkakin jokakerta kun mökille tulee lähettyä niin kelkka kulkee mukana kärryssä tai pakun persiissä. Täytyyhän toki tuo kartta hommata ja pitää varmaan liittyä kerhoonkin. Tai voi olla et tää "talvi" vaa kerta luvilla, kun tämä on tosiaan "vähän tämmönen talvi".
   
 19. Cruising

  Cruising Member

  Kelkka on Skidoo REV MXZ 600 SDI -06.
   
 20. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Hep!
  Tunnustaudun myös tuon alueen "mökkeilijäksi", Vesijakojärven rannalla.
  Reiteistä en osaa kyllä paljoa neuvoa, paljon vaatii paikallistuntemusta, jos meinaa urille löytää ::)
  Enemmän tuli ajeltua tuolla suunnilla joskus -90 luvulla. Silloin ei ollut merkatuista urista vielä kuin toiveita.

  Mutta VAROKAA oikeasti huonoja jäitä. Tuskin on Lummeneella ja Vesijaolla kuin pieni riite ja sitten vielä virtapaikat !!!
   

Suosittele tätä sivua