Paras kelkka

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Muus, 27/3/21.

 1. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Heti klikki otsikko, mutta mennään nyt tuolla.

  Mutta, nyt jos mietitään, niin onhan nämä kelkat nyt loppujen lopuksi ihan onnettomia kamppeita. Maksetaan kohta 20 tonnia kasasta paskaa, mikä ei yleensä suoraan kaupasta ajettuna kelpaa kenellekkään, vaatii takuuhuoltoja ja remonttia tai pahimmassa tapauksessa palaa. Moottorit pysyvät läjässä ehkä puoli talvea, tai vähintään hihnoja pitää olla repullinen mukana.

  Mikä on nykyään se kelkka, minkä voi ostaa ja ajaa kohtuu huoletta edes sen takuuajan ilman, että kelkka puolet ajasta pajalla tai jotain ongelmaa koko ajan.
   
 2. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  Catti
   
  jtek, mappe ja pezq^ tykkäävät tästä.
 3. M.E.A

  M.E.A Lynx

  ZR 120. Viimeiset kolme kautta kovassa ajossa ilman tekniikkamurheita:D
   
  rupsu tykkää tästä.
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mie ostin nyt sellaisen "parhaan kelkan".

  Safariyrittäjiltä ja muilta ammatinharjoittajilta hurja määrä kokemuksia näistä vehkeistä. Ei mitään epäselvää mikä on "paras". Rungot kestää ja tekniikka todella varmaa. Ei ole mitenkään harvinainen näky +50tkm näiden mittarissa. Ei tarvi tyhjää rassata, pitkät huoltovälit ja ei kuluta juuri mitään. Eli Brp ja Ace koneella.

  Helppoa ja halpaa on kelkkailu jos nämä ominaisuudet riittää;)
   
  rupsu, Mika_R ja Jorma.Erä tykkäävät tästä.
 5. D_Bar

  D_Bar Active Member

  Kyllä taitaa valtaosa kelkan ostajista kuitenkin ajaa vakiokelkalla ilman suurempia murheita. Foorumeilla ja netissähän yleensä pääsääntöisesti kirjottaa vain ne jotka tykkää rakennella ja/tai ne joilla kelkan kanssa vastustaa normaalia enemmän.
   
  Tomppa82 tykkää tästä.
 6. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Varmaankin näin, hifistelijät ja aktiivithan täälläkin enimmäkseen jutustelee. Iso osa pöristelee tyytyväisinä menemään.

  Mutta tuosta pidän kyllä kiinni, että tuo 2t puoli kelkoissa on kyllä aika onnetonta. Toki kaikki nykynipistelyt vaikuttavat, että ei saada kamppeita pysymään läjässä, mutta onhan noissa käytettävyys/luotettavuus ihan kuraa verratuna moneen moneen muuhun käyttötavaraan.
   
 7. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  ockelbo poro.
   
  rainbow6 ja Yamahisti-Skidoisti tykkäävät tästä.
 8. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Nytro ei ole paras.mutta varma
   
  Rusty tykkää tästä.
 9. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Saattaa se olla paraskin :)
   
 10. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Kyllä kai ne kakstahdit kymppitonnin verran kestää kun sievästi ajelee. Osalla ei sitten kestä metrinen ratakiskon pätkäkään. Reittiajoakin kestää kun noudattaa nopeusrajoituksia.
   
 11. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  On tuossa yhdellä kaverilla 600etec pätkälyne ja on kai tuolla ajettu jo hyvän matkaa toista kymppiä, eikä taatusti ole ajettu sievästi vaan kaasua on käytetty antaumuksella. Mutta aina on myös lämmitelty ennen lähtöä.
   
  Matias Mellankuru tykkää tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos vertaa esim. kymppitonnin ajetun Etecin ja Acen hintaa niin onhan siinä vissiin ero. Kymppitonni merkkaa acessa vielä yhtään mitään.

  Tosihan tämä on että jos meinaa nykymittapuun mukaan huippukelkalla ajaa. Se maksaa liki 20t€. No, onneksi voi vielä harrastella edullisesti. Omasta nelarista maksoin 9550€. 4v takuu ilman kilometrirajaa.
   
 13. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Viimeisimmät nytrot varmoja pelejä mielestäni ja brb ace 600. Ehki kakstaheista 600:set paremmin kestää ku isommat. On föönipuolella yli 20000km ajettuja viikinkejä ja 503 rotakseja. Omiin kokemuksiin perustuen.
   
 14. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  "ajokulttuurin" sanoisin vaikuttavan aika paljon mikä kestää jos mikään kestää joillain.. Näin korjaajan puolelta katsottuna jollain kuskeilla ei rautakankikaan kestäisi vkonloppua, kun näkee kuinka kohdellaan 15-20k€ kelkkaa. Pyöreesti ne eniten ajavat saavat perjantaina ehjän kelkan ajoon ja nopeimmat tuo sen jo lauantaina pajalla "taas tää paska hajos" jonoon seuraavaa vkonloppua varten. Toisilla kelkat kestää jopa huoltovälin ja pitempään..

  Onko sellaista kuin paras?
  Jokaisella omat kriteerit.
   
  rupsu tykkää tästä.
 15. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Iskarit taitaa vaatia tuon aihion hinnan päälle vaan sittenpä onkin ajokkia pitkäksi aikaa jos tehonälkää ei isommin ole:rolleyes:

  Tavallaan kiehtois tommonen pienitehoinen 4T kunnon iskareilla, jaksais ajaa pitkiä reissuja ja varmasti pääsis kiusaamaan tehokkaampia pelejä huononpikuntosilla reiteillä:p
   
 16. teme-

  teme- Well-Known Member

  Se tämä kuuluisa ajettavaks nämä on tehty lause... Toiset kun ei sääli sitten ei yhtään sitä omaa kelkkaa, toisaalta eipä siinä ole kiinni kun se kuukauserä. Eri asia saattas olla kun sen vajaa 20k kaivettas kokonaan omasta taskusta pöytään.

  Ja toki yksilöitähän ne nämäkin on, toisella saattaa kestää huoletta ja toisella vaan sattu just se maanantai kappale.
   
 17. rainbow6

  rainbow6 KRT

  Kekkoskopan Arctic Cat. Siis 07 lanseerattu F-sarja. Ehkei se kaunein ole kaikkien mielestä mutta tässä kysyttiinkin parasta. Vastaus on lukittu ja avain heitetty aurinkoon.

  Suzukin kone ja Ameriikan avaruusinsinöörin suunnittelema Twin Spar runko. Painaahan se, mutta hei, tässä uutispommi, metalli painaa!
   
  Birkku tykkää tästä.
 18. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Aika iso haitari jo pelkällä otsikolla. Toisille parasta on että kelkka toimii aina ja iäisesti eikä sitä rääkätä. Sillon joku nelarituhnu pörisijä ACE tai joku muu lasten kelkka puoltaa paikkansa. Toisille paras kelkka on se missä on yyber pehmeä jousitus ja sillä ratsastetaan auringonlaskuun vähintään 5000km vuodessa. Jollekki se taas on se tappiinsa viilattu ja kevennetty vuoripora joka toimii tukivarsi/alusta/tms remontitta jopa kolmekki ruottin reissua. Ja jollekki son umpirautaa iskarisimmeistä lähtien oleva crossitykki jota piestään kuin naapurin sikaa...

  Ei muuta ku siitä valitseen oma lääke vapaa-ajan paljouteen :D
   
  Tomppa82, Kojontti ja bavo tykkäävät tästä.
 19. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Ja ennenkaikkea kohde sille kaikelle ylimääräiselle rahalle:D
   
 20. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Screenshot_20220216-210400_Chrome.jpg Mikä on nykyään se kelkka, minkä voi ostaa ja ajaa kohtuu huoletta edes sen takuuajan ilman, että kelkka puolet ajasta pajalla tai jotain ongelmaa koko ajan.[/QUOTE]

  Esla.
   
  Tomppa82 ja karjal tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua