Paras työkelkka?

Keskustelun 'Arvostelut' on aloittanut käyttäjä Kelkkatonttu, 2/2/11.

 1. hifilux

  hifilux Well-Known Member

  2 talvea tullut ajettua 1998 vuoden Lynx 6900:lla. Aiemmin 4 talvea latikeula 5900:lla. Uudempi urheilukelkka löytyy reittiajoon.

  Kyllä tuo 6900 on työkelkaksi ja umpilumessa hitaasti ajamiseen kuningas peli. Suksiin on pakko laittaa levikemuovit, mutta kun ne on, niin tuolla pääsee metsässä mihin vain. Koko kelkan alunen kun on yhtä telamattoa, niin ei se kiinni jää, ellei ole aivan pölyhöttölunta metriä. Siitä missä 5900 jää astinlautojen varaan, menee tuo vielä nätisti eteenpäin. Ja pakilla pääsee pois, jos tulee tiukka paikka.

  Kone on vanha kunnon Rotax 503, jossa ei ole vielä vaseliinilaakereita, vaan 2-tahti öljyllä voitelu. Laatikossa olen pitänyt 1 litran verran öljyä, eli reilusti enemmän, mitä ohjekirja sanoo. Saman tein 5900:ssa, eikä ollut laakeriongelmia.

  Alustakin on yllättävän hyvä. Jopa reitillä pystyy loivaa pattia satunnaisesti ajamaan. Toki kääntyy melko kankeasti, kun matto on niin iso ja pureva.
  Kyllä suosittelen!
   
 2. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  2018 skidoo expeditioni extreme 800
  Pystyvä peli kaikkeen hommaan. Kevyt mettässä, voimaa vetämiseen, ei tartte vesikkoja väistää.
   
 3. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  Itsellä kokemus tuosta 540 Vikingistä vuosimalli kuitenkin 1996, mutta eipä tuossa pyydetyssä vuosimallissa taida suurta muutosta olleen tapahtunut. Täyttää kaikki nuo kriteerit ja jopa tuon kääntymisenkin, kun laittaa muovisipakat jos ei niitä jo tämän vuosituhannen mallissa ollut vakiona. Suomessa yleensä melko kalliita, mutta kannattaa katsella ruotsinkin kelkkatarjontaa. Vikinki voi lähteä jopa puolet halvemmalla kuin Suomessa. Sieltä tuli aikanaan itsekkin tuo Vikinki kelkottua Suomeen.
   

Suosittele tätä sivua