polariksen variaattori

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä katti700, 11/1/07.

 1. ryder

  ryder Poo

  Ronniesin mukaan 3211080 molemmissa.
   
 2. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  Kiits. Niin minä arvelinkin. Piti saada varmistus.
   
 3. katti700

  katti700 arctic cat 700/91 mountaincat polaris 500xcsp/01

  kerroppas jo-ni missä säädössä se jousi kannattais pitää? ajoni on reipasta reittiajoa, ei kuitenkaan mitään hulluttelua kun tuota kokemusta on aika vähän ;)   löysäämällä saa vissiin vaihtamaan isommalle aikaisemmin ,mutta kiihtyvyys kärsii, ymmärränkö oikein ???
   
 4. inoj

  inoj ei kelkkaa

  Itelläni on siinä 3.asennossa.olet ymmärtänyt aivan oikein,jos raskas keli kannattaa laittaa jäykemmälle jousi.Yksi tärkeä seikka variaattorissa on ne muoviset liukunastat 3 kpl pitää olla kunnossa.
   
 5. katti700

  katti700 arctic cat 700/91 mountaincat polaris 500xcsp/01

  pääseekö liukunastat tarkistamaan purkamatta suuremmin varia? sitten aivan ohi otsikon, kelkka ei kestä imua kuin käynnistyksen ajan,tukehtuu heti jos ei poista käynnistyttyä lisäksi se tukehtuu kuumana kun käy tyhjäkäyntiä minkä kokoinen tyhjäkäyntisuutin siinä pitäis olla? vaikuttaako säätöruuvi seoksen määrään vai ilman? kokeneemmat vastatkoon ;)
   
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Sopiskohan tää tähän topikkiin, varin huoltoahan tääkin on :)

  Eli liikkuvan lautasen heloista, niitä saa ihan tarvikkeenakin ainakin duellilta. Onko niitä joku ite vaihtanut ja pystyykö normi työvälineillä vaihtamaan vai tarviiko lämmitellä ja laittaa toinen pakkaseen tai muuta? Vm '92 kelkalla ajettu nyt 18500 km ja näyttäis siltä, että liikkuva lautanen pääsee menemään siinä määrin syrjällään akselilla koska helat on kuluneet, että hihna kestää n. 400km. Linjaus on hieman pielessä, mutta ilmeisesti ongelmana on pikemminkin kuluneisuus koska hihnojen meno alkoi nyt kun väljä ilmeni?

  Niin ja kytkimeksihän vaihdoin jo ajat sitten kun takana oli jotain 8 tkm IBC:n, eikä oo tarvinnut kuin puhdistella ajoittain 8)
   
 7. Hezzu

  Hezzu 800 switchback assault

  Kysynpäs tässä samassa aiheessa, että pitäisikö minun säätää variaattoria omasta pollesta. Kun kaasuttelen sitä paikaltaan niin 2000-3500 kierrosta niin variaattori meinaa ottaa hihnaan hieman kiinni ja kuuluu semmosia jysäyksiä ja haisee kun hihna palaa. Sitten ku lähtee liikkeelle niin kelkka nykii muutaman kerran ja hihna luistaa(4000-5000 kierrosta vaatii että lähtee liikkeelle vaivalloisesti), kunhan vauhtia on vähän enemmän, toimii hyvin. Hihna on hyvässä kunnossa, paitsi että siinä on yhdessä kohdassa pari matalaa hankaus jälkeä (3cm pitkää hihnan suuntaisesti) Tuolla ei voi oikein ajaa hitaasti kun meinaa hyytyä jos kone joutuu vääntämään. Isommassa lautasessa hihna ei luista vaan juuri siinä variaattorissa.
  Kävin ajamassa kaverin -02 lynx endurolla ja tuntu oudolta ku se lähti niin nätisti liikkeelle ja pysty ajamaan vaikka kävelyvauhtia xD
   
 8. Pollari

  Pollari Guest

  Ei tuo kyllä normaalilta kuullosta. Olekko tarkistanu linjaukset, variaattorin lautassäädön suhteessa remmiin (tuleeko remmi yli lautasista)?
   
 9. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  Lippaa se palanu hihna mettään, tai jätä varahihnaksi ja hommaa uus.. tuoki saattaa jo ryskyttää ajaessa. Mutta ennenku laitat uutta hihnaa niin kyllä sulla nyt joku on siellä pielessä.. kurkkaa tosiaan aluksi kuin paljon hihna tulee varilta yli.. Nuin äkkiseltään kyllä tuntus että sulla on jotain isompaa vikkaa sielä?

  Sitte jos huoltohommia on edessä niin unohtakaa suosiolla ne tarvikeosat.. itellä kesti tarvikeosilla rempattu kytkin alle 200km.. uudestaan niputettuna orkkiksilla meno maistuu!
   
 10. Hezzu

  Hezzu 800 switchback assault

  Pitää käyä ostamassa hihna ja purkaa variaattori.. gatesin hihna? En tiedä oisko isompaa vikaa kun pelaa vähänkin kovemmassa vauhdissa normaalisti ja kulkee niinku pitää. Siis paljonko hihna tulee isomman lautasen yli vai?
   
 11. Hezzu

  Hezzu 800 switchback assault

  Pitäisikö variaattorin lautasten aueta ja mennä kiinni kierrosten mukaan? Eli jos on vähän kierroksia ne menee vähän kiinni jne. Minulla ei tapahdu mitään ku kaasuttelee ja 4000 paikkeilla se läppää varin yhtäkkiä kiinni

  edit: tai voikohan tämä johtua tosiaan vaan huonosta hihnasta? Siinä on kyllä semmonen kulumajälki yhessä kohassa, mutta muuten näyttää hyvältä
   
 12. kapu

  kapu CF8 -07 ja BC570 -11

  Vs: polariksen variaattori

  Menee mielestäni oikean aiheen alle:

  Kaverilla 440 xcr vm 98 ja variaattorissa valkoinen jousi kuolleentunut. Mistä uutta tilalle tai tarviketta ja passaako jouset muista polleista? entä miten noi värit menee pollen jousissa suhteessa jäykkyyteen?

  kapteeni
   
 13. Sape

  Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

 14. sprider

  sprider Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  Mikä on se n. 15cm pitkä akseli joka on menee läpi kytkimestä..

  Tänään ajaessa lähti irti ja matkalla huomasin että se tulee kuomun reiästä ulos,
  eikä ollu kaukana että olis puonnu matkalle..

  Mikä on siis pettäny, ku se on lähteny irti?
  Minkälainen korjausoperaatio...
  Apuja kaivataan!

  Kelkkana '04 Supersportti.
   
 15. jamppu_

  jamppu_ Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  miten paljon sen kakkosvarin pitäs aueta sillä L-avaimella? tänään hihna poks ja vaihtamaan.ei auennu ku pikkasen. ei tosiaan puottamalla menny paikalleen.kaverit tempas kelkkaa taaksepäin niin meni. muutenkin ihmeen tiukka se orggis hihna tuohon. perän ku nostaa ilmaan niin tela lähtee pyörimään. aikasemmin kytkin vedon päälle jossain 4500rpm ja nyt 3500rpm ???
   
 16. antti__k

  antti__k Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  Oiskohan se tuo osanumero 5 ::)
  http://kuvala.net/kytkin/8833_8833D04.gif
   
 17. sprider

  sprider Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  Joo se taitaa olla tuo osa 5.
  Itseasiassa siitä lähti pitkä pultti (taitas olla osa 1) ja sitten toi osa 5 minkä läpi se pultti meni..

  Tiedätkö, miten tuon saa fiksattua kuntoon?
   
 18. Spin

  Spin Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  Onko siitä nyt mennyt kierteet vai löystynyt muuten vain? Koko kytkin ei tipahtanut kuitenkaan? Eikait se helpoimmasa tapauskessa ois kun ruuvata takaisin. Jos kaikki nuo prikat ja palikat tallessa eikä itse kytkin tipahtanut.
   
 19. Rammeri

  Rammeri ÄKSY H.O.r.o

  Vs: polariksen variaattori

  Saattaa olla että on mennyt poikki tuo kytkimen keskipultti,mutta sen kyllä näkee kun kattelee sitä pultin päätä että onko kierrettä jäljellä. Mutta älä aja metriäkään eläkä laita käyntiin enenkuin uusi pultti on paikoillaan. Kaveri joskus aikoinaan ajoi yhden talven ilman tuota pulttia ja olihan se luojan lykky että pysyi paikoillaan,olis tullut pahaa jälkeä kun tuommonen mökky lähtee irti kun pannu laulaa korkealla. :)
   
 20. sprider

  sprider Well-Known Member

  Vs: polariksen variaattori

  se pultti on kyllä ehjä ja kierteetkin tallella.
  Yritin työntää sen takaisin sinne mistä tulikin, mutta muutama sentti jäi vajaaksi kun alko ottamaan se pultin pää johonki kiinni. (jumitti suunnilleen hihnan jälkeen siihen kauemman levyn kohille..
  Ei ottanu kierteitä eikä mitään. Onko sielä joku osa vastassa jota liikuttamalla sais sen pultin loksahtamaan paikoilleen?

  Koko kytkin ei ole siis tipahtanu ku se aika ilosesti menee sen alkumatkan...vai?
   

Suosittele tätä sivua