Polaris 2021

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 23/1/20.

 1. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Koska näistä ensimmäiset tiedon muruset tipahtelee? Facebookissa oli muutama epäselvä kuva lumipöllyn kanssa...
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Turboa skiidoon kiusaksi:eek:
   
 3. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Arvelitko jotta oisivat täsä kahdes viikos ehtineet testaan ja suunnittleen turbomallin? Miusta vähän tuntuu silt, että ei taida Polariksen ruiskujärjestelmillä ja moottorinohjauksella, saada tehtyy kovin helpol järkevästi toimivaa turbosettii. Uskoisin et saattaa sulaa usiammatkin lumet, ennenkuin nädää Polarikselt turbomalli.
  Tekisivät nyt edes sen lyhyemmän perän noihin pitkiin. Tos kaverin kaaoksessa ainakin, se perä on kaamee ankkuri ;)
   
  mikzar tykkää tästä.
 4. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Lupaan purra pienen palan kiveksistäni jollei pollella muka ole ollut turbo mallia jonain proto versiona. Mikäs siinä ruiskutusjärjestelmässä ja moottorinohjauksessa on vikaa? Siihen on jo vuosia tehty aftermarket turboja jotka toimii. Catilta on turbo tulossa ilmeisessti 22 että katotaan mitä polle keksii
   
  Viable tykkää tästä.
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Minkä verran on kokemusta 2T turboista @jussi 77 . Mitä ite olen vierestä seurannut ihan ameriikankin vuorilla, niin ei nuo jälkimarkkinaturbot kyllä toimi tavalla, jolla esim suoran kuluttajatuotteen tulis toimia. Ei ole nyji ja nauti talvesta meininkiä se.
  Ihan varmastihan Polaris on testannut turboja ja jossain vaiheessa he vastaavat tuoho Ski-Doon aloitukseen. Mutta ite uskon, että ratkaisu ei tule olemaan tuollanen Boodockerin tyyppinen setti tms. Jos ne olis varmoja ja luotettavia, niin kait se Polaris olis sellasen laittanu tuotantoon jo aikaa sitten. Kun Buranttiha on ajanu sellasilla jo vuosikymmenen. Eiköhän sitä tule joku pikkusen kehittyneempi systeemi myös Polarikselta, jos on tullakseen.
   
  petes88 tykkää tästä.
 6. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Tuossa noin 60km päässä on yksi pollen 2t turbo joka toimii merenpinnatasolta +500metriä mitä täällä nyt meidän nurkilla pääsee.. Enkä väittänyt että polariksella olisi sellainen jo valmiina mutta takuu varmasti on protomalli pihassa. Deeceehän väitti liki suoraan että kyseiseen kelkkaan on mahdotonta turboa asentaa tuon moottoriohjauksen ja ruiskun vuoksi.

  Pakko on muiltakin nopeassa tahdissa turbo tultava koska ski doo jo julkaisi
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noo ajetaanko sillä samalla vehkeellä merenpinnan tasolla ja kolmen kilsan korkeudessa? Kuin hyvin se pelaa tuola plus 2000 m?
  Ite seurasin tuola Kanadassa Spencerin turbon härdelliä. Totesin siinä seuratessa, että ei ole kyllä jokapojan hommaa. Eri korkeuksissa vaiheltiin millon mitäki. Kytkimen jousia, hukkaportin jousia jne. Eli kyllähän se saadaan ihan varmasti toimiin helpolla jos ajetaan aina samassa ilmankorkeudessa. Mutta miten kun vaihdetaan korkeutta?

  En usko että Polariskaan haluaa lanseerta tuommosta laitetta, mikä vaatii jatkuvaa säätöä ja perehtymistä. Veikkaan että ne ennemmin panostaa ajettavuuteen. Mutta onhan se selvää, jos Ski-Doon turbot alkaa käydä kaupaksi ja ne myös kestää ajosssa, joutuu muut seuraan jossaki vaiheessa perässä. Mutta ei kukaan lanseeraa tuotetta vain siksi, että on pakko.
   
  mikzar ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 8. Kommein

  Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6", Lynx Racing -96

  Ei ole ittelä ainakkaan mittään tarvetta kasvattaa jotaki hevosvoima lukemia. 650 kuutioisesta on ollu huhuja jonku verran ite kyllä piän tuota pollen 600 kuutioista vieläki aivan mahti mottina mutta eihän se haittais jos vähän modernimman tekisivät kunhan on vähintäänki yhtä hyvä.
   
 9. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  Burantti ym Polariksen testikuskit on ajelleet turboilla jo kymmenkunta vuotta eli eiköhän ne Polariksellakin ole kuulleet turbosta jo ennen tätä uutta Summittia:rolleyes:
   
  Mikko`, TeHo, FFoxi ja 2 muut tykkäävät tästä.
 10. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  No kyllähän se turbo tai jokin muu ahdin on käytännössä pakko Polariksenkin lanseerata jos/kun muut merkit sellaisen saavat toimimaan jos haluavat kisassa mukana pysyä.

  Kapea keula ja 850 motti ovat hyviä esimerkkejä ihan lähimenneisyydestä tuotteista jotka Polariksen oli pakko lanseerata koska muillakin oli sellaiset ja sellaisia asiakkaat halusivat...
   
  jaffa tykkää tästä.
 11. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kapea keula tekee kyllä pollelle(kin) enemmän kuin hyvää. Pari vuotta sitten ihmettelin palstalla polariksen leveää keulaa RMK:ssa(Catti runkoisissa oli jo kapea) ja sain lähinnä paheksuvaa kommenttia ja perusteluja kuinka leveä keula on hyvä pollessa, kun siihen voi nojata rinneajossa.

  Voi mahoton kun on kapeampi keulainen polle kevyempi ja ketterämpi viedä kuin esim. -18 RMK. Tuossa leveässä ole kyllä mitään hyvää kun uuteen vertaa, ainakaan umpisen käsiteltävyydessä. Kankea vs ketterä.
   
  jaffa tykkää tästä.
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kelkkojen tehot ja myytävä kalusto ovat minusta viimeisen 10 vuoden aikana menneet vähän älyttömäksi mielestäni. Toki 600 luokkaakin myydään, mutta kun täällä foorumia lukee niin kyllä suunnilleen kaikilla on 800-850 tai sidewinderi tms yhtä tehokas kelkka. Aloittavalle tai suht. Vähän ajaneelle nämäkin on tehojensa puolesta suorastaan vaarallisia. Jos laite kiihtyy satasen luokkaa 3,5-4 sekunnissa niin kyllä siinä tehoa piisaa jo ilman turboakin. Tottahan joku aina haluaa sen vielä tehokkaamman, kuten vaikka autoissakin, mutta minusta olisi oleellisempaa että normaali kelkat pysyy järkevän hintasena. Nythän hinnat on pääsääntöisesti kivunnu ja varmasti osittain sen vuoksi että tehoa on koko ajan lisätty.
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ummella en ole kokenut 850 olevan liikaa tehoa ja hintapuoli pollella on hyvin kohtuullinen ja voisi jopa sanoa, että pitkästä aikaa kuluttajaystävällinen.

  850 uutuus mallin sai alle 13k€ ja ei näiden tuon enempää tulisi maksaakaan.
   
  Jakelfin ja Arwid Käkivaara tykkäävät tästä.
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Polariksen käytännön hinta kuulostaa ihan järkevältä. Tiedä sitten mitä nuo muut merkit, joissa parhaissa alkaa 20000€ olla lähellä niin käytännössä sitten maksaa, mutta itsestä tuntuvat kalliilta. Voihan se olla että ohjehinnat on vain vedetty ylöspäin. Ei oo tullu uutta ostettua itselle.
   
 15. F3

  F3 Vaimikäseoli...?

  Kylläpä pållen hinnat tuppaa näkymään myös jälleenmyyntiarvossa...:rolleyes:
   
  Hemikoo ja Fudge tykkäävät tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos vertaa vaikka Catin M sarjalaista ja Pollen Pro RMK: ta. Molemmista Nettimoto hakuun esim. -18 vuoden 1-3tkm ajettu, niin saman 10000-11000€ noista pyytävät. Vastaavan -18 Summitin saa noin 12000-13000€.

  Kuinka paljon sitä eroa olikaan? Varsinkin, kun otetaan huomioon uusien hinnat. Kalleimmat tiputtavat huomattavasti eniten arvoaan. Pollehan on suorastaan halpa muihin verrattuna.

  Mielenkiintoinen nähdä -21 hinnoittelu ennakoissa. Oliko -20 hinnoittelu vain agressiivinen markkinaosuuden nosto vai jatkuuko linja tulevaisuudessa? Toivottavasti jatkuu, sillä alle 13k€ saa ostettua pirun hyvän uuden kelkan.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 17. PeeKoo

  PeeKoo Well-Known Member

  Ei kait tehot ole nousseet mihinkään sitten 2000-luvun alun?? Moottorin osien määrä kylläkin..
   
 18. jeesuspaimen

  jeesuspaimen xc indy 129

  Kyllä itelle riittää reitille 600 tehot,enkä kaipaa yhtään enemmän tehoa,hyvin kerkiää tuollaki.
   
 19. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Jaa vai että ainaki uutta nelaria ois tulossa huhujen mukkaan:rolleyes:
   
 20. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  No jos ne on jo 10-vuotta niitä ajanu ja testannut, niin eikös ne olis voinu jo aikaa sitten tuoda sellaisen markkinoille?
   

Suosittele tätä sivua