Polaris 2024

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jonteck, 7/2/23.

 1. Cadaveri

  Cadaveri Member

  Häviää vähän pointti koko snowcheckista kun kaikki on jo lukittu valinta
   
  member ja Rautane tykkäävät tästä.
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pieni muutos, mutta parannus Polariksen (vähäisissä) puutteissa. Vihdoin peruutettavat raapijat. Kauan siinä menikin. Screenshot_20230308-084958.png
  Vielä terästukivarret, niin alkaa olla valmis jo paketista. Säädöt kuntoon ja ajella menemään.
   
  BABLO tykkää tästä.
 3. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Läpivetävät ja antistabit vakiona kaikissa rmk malleissa. Huoltovälit muuttuu harvemmaksi. Pitää huomenna perehtyä vielä lisää.
   
  vapex84, mikzar, andyman ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 4. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  Tuliko matryxin jalkakoteloihin mitään muutoksia?
   
 5. julli

  julli rmk

  reitti vai umpismalliin? millaista muutosta kaipaat? ite tykkään umpismallissa ko saa heitettyä molokkiin ne varvaskoukut joihin jalka jää kiinni. se uloimman osan rakenne jalkakotelossa on hölmö, tarttuu puuhun kiinni jos ajaa liian likeltä ja menee paskaksi
   
 6. julli

  julli rmk

  tämä kaikki kertoo siitä että kelkka on tehty syvään lumeen. itellä nyt toista kautta sama matryx khaos alla ja tänä talvena käytin ekaa kertaa raapijoita. teräsvarsilla ajelin vielä muuan vuosi sitten kun ajelin vähillä lumilla, viimiset kolme vai neljä kautta menny alumiinisilla ongelmitta. voimalinja toimii ihan nokko, vähän täytyy laittaa jäykempää jousta kun on kunnon lumet, muuten puutuu. useampia "säädettyjä" katellu tuolla reissuissa kun aina löytyy selitys miksei voimalinja just nyt toimi, vakio toimii ihan ok aina.
  ainoat muutokset mitä nykyseen matureen tein oli suksikumit, tunnelivahvikkeet ja tietenki paljon laukkuja ja hotpotti. axykseen piti lisäksi laittaa neljä taittopyörää (liukurunkojen sisäpuolelle kaikki) että pysy nipussa mutta tässä näytti olevan vähän jämymmät pylpyrät.
   
  andyman ja member tykkäävät tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Joo, ei mulla ole kakskymppisen jälkeen kokemuksia minkälaiset näissä on voimalinjat. Silloin ainakin parani pikku säädöllä ja ei tarvinnut selitellä kertaakaan kenellekään miksi ei toimisi. Veti paremmat luvut mittariin perä jälkeen ajettuna, kuin P-efi ohjelmoitu DRT kitillä.

  Helkatin hyvä vain, jos ei tarvi tyhjää koskea. Alusta on kohde mihin on aina kokenut tarvetta jotain muuttaa. Pikku juttuja ja näyttää tulleen parannuksia mitä kaipasi jo kakskymppiseen. Kunnon tukivarret vielä, kun ei täällä Amerikan lumia sentään ole ja kolisee kyllä ainakin itsellä ennemmin tai myöhemmin. Kolme vartta meni pollesta mutkalle. Yama/cateista ei yhtään ja ne kolisi vielä pahemmin ja tangon yli mentiin penkkaa tutkimaan useamman kerran.

  Kääntöpyörät nitkahti mullakin paikaltaan axyssa. Hyvä jos nekin vahvistettu.
   
 8. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  Niin umpismalleista meinasin justiin tuota, että vähän hempulit. Tutuilla menny rikki niitä ja tahtoo loppua ajot aina siihen kunnes saa uuden. En muista minkälainen se rakenne oli axyksessa, mutta ei kai niissä noita hajonnut.
   
 9. julli

  julli rmk

  axyksessa oli alumiiniputki jonka kans ei ongelmia. nykyisestä meni poikki ja korjasin sen. uuden sain kyllä kuukauden sisään ja ei maksanukkaan ko satasen luokkaa
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Löytyykö tähän huoltoväliin vielä vastausta ja koskeeko asia myös ylivuotisia?
   
 11. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Onkaise kallis semmosesta käikäleestä satanen. Monella menny poikki ku jalka tarttunu siihen. Oisin toivonu myös p22 kytkimiin päivitystä ku tahtonu nii moni räjähtää. Ja nuo uudet tuplavetopyörät on samaa kuraa kun Mountain Maxissa ja Ski-dooissa. Nyky läpivetopyörät ei vedä yhtäaikaa soljesta ja sisävetonappulasta ku se läpivetonappula on kapeampi kuin se sisävetonappula. Melko kuraa kaikilla merkeillä.

  Winderissä vielä käytetään avid tyylisiä pyöriä että vetää molemmista yhtäaikaa. Miettiny et miksi winderis ei koskaa hypi yli mut maxissa hyppii, nii aloin tutkiin asiaa..nähny jo BRP miehillä samaa ongelmaa ja niissä menee koko vetonappula läjää ku hyppii yli. Sen verran pehmyttä muovia.
  Tässä vielä kuvat millasia nuo nykypyörät on:
  IMG_20230310_110248.jpg IMG_20230310_110327.jpg
   
 12. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Asiasta tulee lähiaikoina maahantuojalta virallinen tiedote. 500km ja 3200km on esitiedotteessa välit.
  Koskee tästä hetkestä eteenpäin myytäviä -23vm ja tulevia vuosimalleja.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 13. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Ymmärränkö väärin eikö molemmissa kuvissa ole juurikin malli joka vetää soljesta ja sisänappulasta? Kuvaa pollen tulevasta läpivetävästä?
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tuo on mokattu, jos muutaman millin tyhjä kohta on. Sehän ei tosiaan pidä yhtä hyvin, jos ei vedä tasaisesti sekä soljesta että nappuloista. Onko ne pollen maton nappulat sitten eri linjassa solkien kanssa, muuten kyllä vähän erikoinen homma.

  Blingin pyörissä oli vetopinnat samalla tasalla, kuten tuossa janzkan alemmassa kuvassa ja mattoa kesti pitää niillä todella löysällä ja hyvin toimivat.

  Lynen vetopyörät kyllä vaikuttaa melko pehmeältä. Kului 60hp tuhnulla jo alta 1000km selvästi.
   
 15. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Joo Blingi, avid ja normialustaisen katin pyörät vetää soljista. Polle, alpha alustainen ja brp ei. Se on tehty sillai että ku se alkaa nousee pois siitä sisävetonappulalta niin sitte vasta ottaa läpiveto nappulaan. Jossai näin tosiaa kuvan ja neki oli tuommoset jossa veistetty just pois tommone kaistale niikö maxin pyörässä.

  Tässä brp. Sisävetonappulaa vasten vetopyörä ja silti 5mm väli.
  IMG_20230223_170003.jpg
  Sit miten vetää. Ei jää väliä solkeen
  IMG_20230223_231802.jpg
  Ja tässä @Qeedu lle selvennys miten kauas jää soljista nuo pyörät jotka ei vedä. Ei yllä lähellekään.
  IMG_20230223_231716.jpg
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 10/3/23
  FFoxi tykkää tästä.
 16. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Umpisen malleissa olisi ihan sama olla nuo joissa läpivetävä ottaa yhtä aikaa sisävetonappulan kanssa kiinni. Reittimalleihin nuo toisenlaiset on mielestäni paremmat, koska ne ovat todennäköisesti hiljaisemmat, koska se nappula ei iske siihen metallisolkeen.
   
  janzka tykkää tästä.
 17. julli

  julli rmk

  en tiä sen pienen käinäleen hintaa kun heti uutena otin ne pois. se mihin se pieni käikäle kiinnittyy eli se rungon astinlautaa kantava osa maksoi muistaakseni satasen luokkaa
   
 18. pexi

  pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

  Tuli sellainen ajatus tuosta vetopyörän "suunnitteluvirheestä" että sehän voi olla tarkoituksella tehty. Napeista vetävissä vastus on perimätiedon mukaan pienempi ja nyt kun pyörät ovat tuollaiset niin vetarit vetää nappuloista ja vasta tarvittaessa reijistä kun rupee nousemaan yli niistä sisävetonapeista.
  Se, milloin hyppii yli ja milloin ei, riippuu tosi paljon alustan geometriasta (siitä kuinka paljon alustan liike vaikuttaa maton kireyteen) ja tietysti myös maton kireydestä sekä niistä vetopyöristä.
   
  janzka tykkää tästä.
 19. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Tarkoituksella josyai syystä tehty. Mut vierintävastus kasvanu itellä sen takia ku joutuu kirraa liian tiukalle ja sitte alkaa maton runko antautuu . Toivottavasti polariksessa alustan geometria toimii paremmin eikä matto löyhdy esim keuliessa.
   
 20. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  En tiedä prormk alustasta mutta 146 sks alusta kirii maton pinkeeksi vaikka perä ylhäällä olisi 5cm vapaata maton ja liukurunkojen välissä, tämä siis toteutuu kun pelkkä takapukki joustaa pohjaan
   

Suosittele tätä sivua