Polaris 850 Patriot ongelmat, ominaisuudet, päivitykset, parannukset

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä andyman, 2/2/19.

 1. andyman

  andyman Well-Known Member

  Ajattelin aloittaa uuden keskustelun tästä moottorista kun tahtoo olla nämä moottoriin liittyvät keskustelut pirstaleina tuolla eri mallien alla.

  Aloitetaan nyt tuosta kaasun päälle jäämis ongelmasta.
  Itse en ole tuota kerennyt havaita kun en ole kelkallani ajanut kuin 5 kilometriä. Käytin kuitenkin eilen oman 146 SKS:n 300km huollossa kun kilsoja mittarissa oli 260.
  Kun olin lähtöä tekemässä niin sanoin huoltajalle että näpläätkö sen Premium/ non ethanol ohjelman päälle? Johon huoltaja sanoi että hänelle oli tullut sähköpostia että bensa asetus pitää olla se Non premium/Ethanol koska sillä toisella ohjelmalla kierrokset ei laske, ja kaasu jää päälle. Edelleen, itsellä tuota ei ilmene mutta kokemustakaan kelkasta ei paljoa ole. Halusin vaan tuoda esille tuon Polarikselta huoltajalle tulleen sähköpostin, kun ei ole vastaavaa tietoa muualla vielä tullut vastaan.

  Tästä päästään sitten kätevästi seuraavaan ongelmaan eli tuohon "mooaamiseen". Tätä ongelmaa tuntuu olevan paljon jenkeilläkin, he käyttävät termiä Bog, bogging jne. tuossa on videokin aiheesta.


  Oma kelkka tätä tekee, uskoisin että reitillä tämä pysyy monella piilossa, mutta umpisella ilmenee itsellä ainakin helposti kun vaikka paikaltaan lähtee ja laittaa kaasun auki. Omalla tosiaan ajettu 260 kilsaa ja joku 14 tuntia, eli varmaan vielä sisäänajo moodi päällä.

  Onko kukaan saanut tähän jotain ratkaisua? Onko jollain poistunut tämä kun sisäänajo on päättynyt?

  Sinällään vanhana turboauto ja 2-t crossipyörä miehenä vähän harmittaa tuon kanssa painia, kun tietää että tuollainen vika varmaan tulisi aika helposti kuntoon jos olisi pääsy moottorinohjaimeen tai kaasarissa suuttimeen ja neulaan. Tekisi mieli ensiapuna kokeilla laittaa 8 lämpöarvoinen tulppa ja pienentää kärkiväliä, olettaen että se menee niin rikkaalle että ei jaksa polttaa kunnolla.


  Ajattelin maanantaina soittaa huoltajalle tästä aiheesta jos vaikka saisi kuulla mitä Polaris on tuolle asialle meinannut tehdä.


  Tosiaan tämän keskustelun ajatuksena olisi käsitellä tätä moottorityyppiä laajasti sitä mukaan kun nämä nyt lähtee tästä kehittymään, eli sana on vapaa.
   
  Viimeksi muokattu: 2/2/19
 2. andyman

  andyman Well-Known Member

  Olen lueskellu (liikaa) ulkomaan foorumeita liittyen näihin moottoreihin. Sieltä on sattunut silmään nämä kaksi Polariksen tiedotetta liittyen moottoreissa ilmenneisiin ongelmiin.
  Jos jollain sattuu kohdalle lisää näitä, niin postatkaan vaan tänne. 00499DC9-DB01-4FD0-ABF4-A988670B587F.jpeg Team_Tip_Oil_Lines.jpg
   
 3. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Ilmeneekö tuota hyytymistä muulloin kuin pakoputken puolelle kantatessa?
   
 4. andyman

  andyman Well-Known Member

  Kyllä. Suoraan kun lähtee kiihdyttämään paikaltaan tai hitaasta vauhdista niin tekee tosiaan noin että teho ikäänkuin leikkautuu, täysin vetoa ei katoa mutta häviää varmaan ainakin puolella.
  Videon kelkassa mökäpönttö tuo esille vikaa paremmin kun ääni muuttuu tuollaiseksi turinaksi.

  Tämä on sellainen vika että sitä voi hieman kompensoida niin että antaa kelkan vähän kerätä vauhtia niin ettei paina kaasua pohjaan ja sitten kun ollaan vähän raikkaammalla alueella niin avaa sitten vasta kaasun auki.
  Vähän niinkuin aikanaan paskasti säädetyllä viri Suzuki PV:llä oppi ajamaan kaikkien niiden käyntihäiriöiden ympäri :D
   
  Fudge tykkää tästä.
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kierrosten päällejäänti kielii minusta siitä, että kone jää vähän laihalle ko ajotilanteessa. AC crossfire teki itsellä tuota törinää aikanaan jos pysähty kovemmasta ajosta ja anto olla vaikka puoli minuuttia tyhjäkäynnillä niin uudestaan kun lähti liikkeelle niin turisi ja tuntu että tukehtuu bensaan. sytytystä kun aikaisti sytkäkiilalla niin ongelma hävisi eli varmastikin sai liikaa bensaa. Polariksessa ongelma ei tietenkään ole sytytysennakko eli en sitä tarkoita, mutta
  luulisi että Polarikselta hiljalleen tulee parempi kartta moottorinohjaukseen jolla nuo ongelmat loppuu.
   
  Fudge tykkää tästä.
 6. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Tuota mooaamista ei esiinny kaikissa esim mulla ensimmäisen 2h aikana teki yhden kerran ja sen jälkeen on toiminu kuin kello tuo softa ja muutenki koko laitos mutta toki jännään koska tuo leipasee jumiin jos kerran syyskuun sarjoissa huhujen mukaan on ongelmat joissa keskilaakerit menee jumiin... johtuneeko viallisista laakereista vaiko voitelun puutteesta vaiko irtoaako sitten moottorin muista osista esim männistä jotain pinnoitetta joka pääsee laakerin väliin ja son sitten siinä. Tämähän on pelkää arvailua kun maahantuoja on hyvinki hiljaa patriootin ongelmista
   
 7. Keppana83

  Keppana83 Pro RMK 850

  Tuosta olen kuullut itsekin että vika kohdistuu syyskuun tuotantoon, jonka itsekin omistan.
  Tämä maahantuojan ja jälleenmyyjien hyssyttely ja asioiden kierteleminen hyvin erikoista, kuitenkin vika aikalailla yhteinen ja mihin pitäisi saada jotain tietoa/ratkaisua. Kertoisivat rehellisesti mikä vikana ja mitkä on suunnitelmat asian korjaamiseen. Kelkat kuitenkin maksavat sen 16t€ ni pitäis jonkin näköistä vastinetta saada rahalla, mietin mikä meteli nousisi jos esim. jokin uusi automalli olisi yhtä susi että kone leviää ensimmäiselle suoralle. (viittaan 10km ajettuun Patriottiin)
  Itsellä ilmeni viime ajo reissulla sellainen vika että noin joka toinen käynnistys kerta kastelee tulpat, täytyy laittaa virrat pois ja repiä kymmenen kertaa ilman sytytystä jonka jälkeen lähtee hyvin käyntiin. Kelkalla ajettu nyt vajaa 7h, aiemmin ei ole noin oireillut.
   
 8. Viable

  Viable 850 Pro Rmk 155. -20

  Tämä ei ole fakta. Mutta kuuleman mukaan erä koneistukseen menevistä alumiineistä (lohkoista) olisi ollut liian pehmeää eli tuoretta tavaraa. Alumiinin pitäisi kuulemma kovettua ennen koneistusta joko ajan kanssa tai keinotekoisesti. Joku asiasta tietävä ehkä kertoo onko tuommosessa mitään perää? Mulle tuo on "hepreaa" mutta näin kerrottiin syyksi yhden patriootin koneen vaihdossa. Tämä on henkilöltä itse kuultu, ei kaverin serkun vanhimman pojan polvelta.
   
 9. andyman

  andyman Well-Known Member

  Tarkoitat varmaan että laakerivaurio kohdistuu syyskuiseen tuotantoon, eikä mooaaminen? Onko tuo epäilty "syyskuun tuotanto" moottorin tuotantoa syyskuussa vai kelkan linjalta valmistumis ajankohtaan liittyvä asia?

  Tosiaan olisi kiva saada joku lausunto valmistajalta, mutta toisaalta ymmärrän että siinä hieman kestää. Hajonneisiin kelkkoihin on toimitettu ilmeisesti uudet koneet, ja hajonneet matkustanee tehtaalle tutkimuksiin. Polariksella pitää kuitenkin olla aika tukevaa faktaa tilanteesta ennenkuin he voivat ottaa kantaa tilanteeseen.

  Ongelman laajuudestahan on hyvin vaikea sanoa mitään.
   
 10. MMi

  MMi SKS146

  Ei ainakaan kaikkiin ole koko konetta uusittu.
   
 11. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Uusia akseleita niihin on pääsääntöisesti vaihdettu. Pakosarjan alta lohkosta löytyy moottorin valmistus päivämäärä ameriikan tyyliin kk/pp/vv ja syyskuu tuntuu olevan se paskin ja yllättäen sellainen löytyy omastakin kelkasta.
   

  Lisätyt liitteet:

 12. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Tämä Polariksen kotisivujen mainos panee hiukan hymyilyttään Screenshot_20190121-192507_Chrome.jpg
   
  F3 tykkää tästä.
 13. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Eihän siinä susia tulee tuotannossa aina mutta sitä en ymmärrä kun maahantuoja ei tee takaisin kutsua näille laitteille mitä ongelmat koskee tai sitten ne ei tiedä sitä itsekkään mutta hyvää tämä ei tiedä Polarikselle asiakkaat äänestää jaloillaan jos maahantuoja ei näytä että heillä on aito halu tehdä asioille jotakin
   
 14. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Ei parin hajonneen takia aleta kaikkia aukomaan. Ihan sama se on autopuolella et jos on joku vika kohta niin se korjataan yleensä huollon tai rikkoontumisen yhteydessä.

  Ja ennen kuin joku sanoo että korjaa lynxikin mut niitä remmi silppureita tais olla muutama enemmän?
   
  Seiti, Polaris Janne, Viable ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 15. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Ihan yhtä "parin" kuin brp:n remmiongelmatkin.
   
  janzka ja T.F.K tykkäävät tästä.
 16. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Taidetaan kuiten olla tämän ”ongelman” kans vielä alle prosentin kulmilla mitä on tähän maahan myyty ja mitä on porsinu.
   
 17. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Niin on, sata myyty ja yksi särkynyt kuten maahantuoja kertoo.
   
  janzka, Nebwy, T.F.K ja 2 muut tykkäävät tästä.
 18. Viable

  Viable 850 Pro Rmk 155. -20

  Tasaseen tahtiin tulee konejumeja. Selvä ongelma näissä on!!

  Oma kelkka on heinäkuussa linjalta tullut kun rungosta katsoin..
  Moottorista en tiedä, pitää huomenna kattoa milloin seon tehty. Jospa säästys harmeilta, vaan eppäilen kovasti. Ajella viat ulos ja kiitellä takkuusta uusia osia. Eikai tämä sen kummempaa ole.. Eniten kai se mahtaa harmittaa ko loppuu ajot hetkeksi. Eiköhän ne insinöörit keksi aikanaan ratkasut ja jos ei, niin ite vaihdan edelliseen malliin.
   
  A-J tykkää tästä.
 19. MMi

  MMi SKS146

  eikä ne taho pelata kaikki vaikka on päivitettykkin..
   
  Pistin tykkää tästä.
 20. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Joo ei solekko toivoa että lauhtus niin tarkenis ajella jos nuissa vikoja on niin monet konerikot kerkiää ajaa ennenko takuu loppuu
   
  Viable tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua