polaris indy 500efi ei käynnisty

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä japa75, 30/1/09.

 1. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  moi! lueskelin topiikkeja ja itselläni 500 efi eikä suostu käynnistymään. osaatteko antaa vinkkejä mikä vikana.

  ei ilmoita vikakoodia. bensapumppu pyörähtää kun virrat kääntää niin kerran ja sen jälkeen vasta kun käyttää efin liitintä pois tai akun plus napaa. saa nykiä kuin tulpatonta mopoa. cdi boxi vaihdettu, tulpat uudet, hatut uudet. kipinä tulee, mutta kastelee tulpat. bensa pumppu toimii. ruisku suuttimet naksuu ja toimii "testattu".tps imuilman läpän asennon tunnistus toimii "mitattu sekin yleismittarilla. suoraan tulpan reijästä kun lorauttaa polttoainetta niin käy hetken ennenkuin sammuu.

  kuinka paljon pitää tulla jännitettä suuttimelle, mitattu 12,5 ja se tulee kokoajan riippumatta avaimen asennosta. tappokytkin ja kaasun asennon asennon tieto ohitettu, vain hätäseis käytössä ja toimii. ideoita? kiitos asiallisista vastauksista... kaverin käyttäjä tunnuksilla kirjoittelen kun itse en ole tunnuksia luonut...
   
 2. Jeba

  Jeba Yamaha FX Nytro RTX -10

  Bensa pulahan siinä on, jos lähtee käyntiin, kun tulpanreijästä bensaa kaataa.
   
 3. xc700

  xc700 600rr

  Vaihda bensa pumpun rele joka on oikean jalkakotelon päällä. Oletko vaihtanut sitä isoa bensansuodatinta joka on läppärunkojen alla. Tarkasta myös että letkut eivät ole tukossa. Itselläni oli rxl:ssä letkut murentunut sisältä ja tukkivat suodattimet.
   
 4. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Releet vaihettiin ristiin ei muutosta. Bensa kyllä kiertää paluupuolelle, kun pyörittää pumppua.
   
 5. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Vika tais löytyä. Tasasuuntaaja.
  [​IMG]
   
 6. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Vian etsintä jatkuu, olisko kellään ideoita. Uusi tasasuuntaaja vaihdettu ei auttanut.
   
 7. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Nyt ollaan siinävaiheessa et tulossa uus virtalukko. Huomattiin sellaine jutska, kun laittaa kahvalämppärit ala asentoon niin valot syttyy, voisko jostain olla johdot yhdessä tai maadoitus vika? Myös johdot lämpenee virtalukon luona.
   
 8. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  ettei olis staattori sulla kans sökönä
   
 9. Toni__92

  Toni__92 Lynx rave 670, Forest Fox -96, Lynx 300

  Tahtoo tuon tasaajan palaessa ottaa myös johot lämpöä, varsinki hetimagneetolta tulevat johot. kannattaa kattoa myös ne ;)
   
 10. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Joo johtoa oli sulanut. Ne on vaihdettu, pystyykö staattorin toteamaan mittaamalla et onko ehjä. Ens viikolla tulee ruisku poksi. Sit jos ei käynnnisty, niin rupee olee toivo menetetty.
   
 11. Rave 600cc

  Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

  Staattorista pystyy mittaamaan ylä- ja alakierrostenkäämit. Johtoja en kyseiseen malliin muista,että mitkä ne on.
   
 12. MacGyver

  MacGyver LYNX Rave 600 RC sdi, Lynx 600 RE E-TEC 3300

  Moro

  Olekko kattonu sen ruiskujen etuvastus paketin? Muistaakseni siinä on tyyppivika ja kun kontakti häipyy niin kone jää vaille gasoa. Mulla oli itellä 91 500 efi ja tuli tutustuttua ruiskun sähköihin ihan kunnolla. Muistaakseni ruiskujen ohjaus toimii maadoistus periaatteella ja siksi ruiskuille tulee koko ajan jännite ja ruiskun jättöpuolella on se etuvastuspaketti. Efi poxi hoitaa sitten tuon ruiskun maadoittamisen jolloin polttoaine pääsee koneelle. Poxissa on myös paljon omaa diagnostiikkaa joka estää koneen käynnistyksen jos joku anturi ei anna oikeaa tietoa. Omassani oli varmaa että ensi vedolla se ei lähde koskaan käyntiin ja silloin bensapumppu nostaa painee ylös. Paineen ollessa ok syttyi kojetauluun muistaakseni RDY valo joka ilmoitti että bensapuoli on paineistettu ja siltä osin kaikki olisi ok. Yleensä kelkka lähti aina käyntiin toisella vedolla oli mikä tahansa keli ja se olikin merkki että kelkka oli kunnossa. Onhan sulla muuten akku HYVÄSSÄ kunnossa. Jos jännite menee alle sallitun rajan rupeaa kaikki vastustamaan efin kanssa. Mulla muuten on sen EFIN käsikirja vianhakuineen eli voin kaivaa sulle factaa jos tarttet. Laita suoraan YV:tä niin koitan vastailla aina kun ehdin. Vielä se että siinä poxin kyljessä on se "mixture ration" trimmeri jolla seosta säädetään ja se on herkkä joten varovaisuutta.
  :)
  MG
   
 13. japa75

  japa75 LYNX 600R RE2019

  Nyt tärähti tulille. Kahvanlämmittimistä alkanut vika, oli sit rikkonut sähköt ja Efi boxin.
   

Suosittele tätä sivua