Polaris XC 500 2002

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Kelkkamies123, 4/10/19.

 1. Kelkkamies123

  Kelkkamies123 New Member

  Eli otsikon mukainen kelkka tuli hommattua. Nyt kiinnostaa telaston jatkaminen. Budjettivehje on kyseessä ja pientä laitettavaa on siellä täällä, mm vessin kalvot. Onko antaa vinkkejä jatkopalojen tekoon, mittoja tms? Tarkoitus olisi jatkaa 307-> 345. Yksi matto ylimääräisenä, ainoa ongelma että matto on läpivetävälle, kelkassa on nappulaveto vakiona. Millainen homma on sovittaa läpivetävät vetopyörät kyseiseen vehkeeseen vai kannattaa suosiolla etsiä nappulavetoinen matto?
   
  Janne.mikael tykkää tästä.
 2. Mara

  Mara startrak

  Kyllä niissä läpivetäville pyörille soveltuvissa matoissa ruukaa nappulatki olla että käy myös orkkis vetarille. Lehtimäeltä ym. Saa valmiita peltisiä jatko paloja, eikä ole hinnan kiroissa.
   
  Janne.mikael tykkää tästä.
 3. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Etsie tarvi mitään läpivetäviä. Vakio vetari OK.
  Uusi laakerit vetarille samalla kun on irti!
   
 4. jani_tool

  jani_tool Member

  Mulla olis sulle valmiit jatkot.
   

  Lisätyt liitteet:

 5. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Yleisesti ottaen jatkopalojen pituuden tulee olla n. puolet siitä, mitä telan pituus jatkuu. Eli esimerkiksi tässä tapauksessa kun 307 pitkä tela vaihdetaan 345 pitkään, nii telan pituus muuttuu 345-307=38cm, niin jatkopalojen mitaksi tulee n. 19cm.

  Jos oikee paljon jatketaan, esim nyt vaikka joku 305-307 pitkä haluttais tehdä 365:seksi, niin kannattaa jo harkita telaston siirtämistä taaksepäin ja lyhempiä jatkoja. Tietenkin telastoa voi siirtää taaksepäin vaikka tuollaisessa 307-345-jatkamisissakin. Toki on myös olemassa se vaihtoehto, että vaihdetaan tarvittavat osat (liukurungot yms) jostain pidemmän telan omaavasta kelkkamallista. Mutta joo, tiukan budjetin kanssa tekevälle varmaan paras laittaa pelkästään ne jatkopalat.
  Niistä jatkopalojen tekemisestä ja noista telastojen jatkamisista on kyllä niin paljon tosin jo aiempaakin juttua, että suosittelisin kokeilemaan hakua.
   
  Viimeksi muokattu: 15/2/20

Suosittele tätä sivua