Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

 1. zipe

  zipe Enturo

  Mites tuolta syötteen suunnalta jos tulee posiolle niin onko tuo vesien yli menevä pätkä ajettavassa kunnossa?
   
 2. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Hyvä kulku on vesistöillä varsinki jos pysyt viitoitetulla osuudella.
   
  zipe tykkää tästä.
 3. skidoo alpine

  skidoo alpine Member

  Kitkajärvellä ja reittejä tänään 120 km. Jäällä huippukeli kova lumi ja uutta lunta muutama sentti. Reitit kivikovat ja tienylitykset jo aika leveästi sulana. näyttäisi vielä kelit jatkuvan yöpakkasten myötä
   

  Lisätyt liitteet:

  Nebwy tykkää tästä.
 4. Iletsu78

  Iletsu78 *kelkaton*

  Eilen kauden päätösrallit Ranua-Posio-Ranua ja olihan mahtavaa baanaa varsinkin Posion puolella. Ihan täydet kelit:)

  - Ile -
   

  Lisätyt liitteet:

  Athene, bavo ja M.E.A tykkäävät tästä.
 5. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Mahtavaa! Tuossa vähän kuulostellut tätä kunnan filosofiaa, niin oli joku konsultti ideoinut ja laskenut, että uuden pyöräilyreitin suunnittelun myötä toisivat pyöräilijät kuntaan vuodessa 150 000 € tuottoa !!! !!!! Siis mitä helvettiä? Kuka kehtaa tuollaista myydä ja kuka helvetti sen ajatuksen ostaa???

  Noh tästä viisastuneena kunta palkkasi konsultin suunnittelemaan pyöräreittejä ja maksaa siitä hyvästä hänelle 40 000 € !!!! Siis Mihä helvettiä ???

  Minäkin olisi voinut piirtää heti kartalle 200 kilometriä hyviä, saman tien ajettavia pyöräuria vaikka 20 000 €:lla!!

  Samalla kaikki kelkkailuun liittyvät ideat poljetaan suohon välittömästi! Melkein väitän, että jos tuo 40 000 € olisi käytetty reitistön kunnossapitoon, niin kelkkeilijat olisivat voineet joku oikeasti tuoda vähän rahaa pitäjään. Voi helvetti sentään
   
  Athene ja rainbow6 tykkäävät tästä.
 6. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Tätähän hulluuttahan se on ollu vuodesta toiseen ja näyttää valitettavasti olevan jatkossakin...
   
 7. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Pyöräilijä tuo rahaa pitäjään yhtä paljon ku hiihtäjäkin, sporttihomot lipittää mökillä dexalia ja myslipatukkaa, kun taas kelekkamies ostaa bensaa ja syö lihapiirakkaa huoltsikalla niinku miehetillalla hakee mökille kaupalta kaljaa ja muita viihdykkeitä, jos poikaporukalla päästy liikkeelle niin saattaapa luikauttaa mittariautolla soittoruokalaan vähän palauttelemaan.
   
  rainbow6, M.E.A, möykkä ja 4 muut tykkäävät tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  On taas jutut:D

  Ihan yhtä paljon on reissussa rahaa palanut, on sitten tullut oltua kelkalla tai sporttihomona hiihtämässä tai pyöräilemässä;)

  Tai oikeastaan sporttireissuilla kyllä käytetty paljon enemmän rahaa ravintolailtoineen hotellimajoituksessa. Kelkkareissut hoidettu yleensä ukkoporukalla jossain mökissä lihapiirakka ja pussikalja meiningillä. Bensatkin tuotu kannuissa, joten ole kyllä montaa euroa jäänyt.

  Hiihtoreissuilla näkee päivän aikana pirun paljon enemmän porukkaa laduilla kuin kelkkareiteillä. Illalla ravintolat täynnä noita "sporttihomoja". Kelkkaporukoita ole juuri kalliimmissa ravintoloissa näkynyt. Pyörällä kesällä sama homma ja eipä niitä kelkkaukkoja muutenkaan juuri kesäisin näy tukemassa kassavirtaa hiihtokeskuksissa. Kesään ihan syystä panostavat ja hyvä niin.
   
  Viimeksi muokattu: 29/5/22
 9. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Sinun tai ajoporukkasi tapoja en tunne mutta aika vähän tuolla reitillä näkee kelkkailijoita kanisterit selässä ajavan tai reitin varressa ruokailevan.. Kyllä me reittikelkkailijat tankataan, virkistäydytään ja syödään just siellä missä ollaan menossa eikä mökissä möyrötetä kanisterien kanssa. Ei kannata umpishommia reittikeskusteluun sotkea. Reissut nyt vaan helposti suuntautuu sinne missä näkee että kelkkailuun panostetaan.

  Enitenhän tässä nyt kyse on siitä että kunta ei saa hoidettua itsessään hienoja reittejä rahapulaan vedoten mutta muualle sitä rahaa on mistä syytää. Hiihtolatuja höylätään yötäpäivää ja nyt tämä pyörähomma. Hyvä että tulee uuttakin mutta kannattais panostaa jo olemassaoleviinkin juttuihin.
   
  möykkä, rainbow6, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 10. rainbow6

  rainbow6 KRT

  Tankkaukset, öljyt, varaosat, varusteetkin jos jotain hajoaa, näiden pakollisten lisäksi eli paikalliset ruokakaupat, ravintolat ja kahvilat. Väitän että keskivertokelkkailija jättää pitäjään enemmän valuuttaa kuin fillarihiiri tai skimbauuno.

  Tosin melko turhaa näistä on täällä kinata. Kunnassa pitäisi katsoa peiliin. Fillaroida voi etelässäkin ja jonain talvina jopa hiihtää. Pk-seudulta jos haluaa kelkkailemaan, pitää lähteä Lahden tai Kouvolan seudulle - mikäli on lunta. Keskivertokausi noilla seuduin on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen.

  Kun taas Posiolla näyttää olevan pitkä kausi ja hienot maastot kelkkailuun.

  Sinne kuntaan lienee palkattu joku cityvihreä liimatukka keksimään pyörää uudestaan. Ikävä mutta yleistyvä trendi.
   
  möykkä, Mika_R, Seiti ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 11. Athene

  Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

  Tarvii aktiivisena pyöräilijänä ja kelkkailijana todeta, että ei todellakaan tule mieleen lähteä pohjoiseen ötököiden syötäväksi pyöräilemään kesällä :confused:. Sensijaan talvella tulee useinkin kelkkailtua pohjoisessa juurikin hyvin hoidettujen reittien ja paremman lumitilanteen toivossa. Ja kelkkailijoina majoitutaan paikallisesti ja ostetaan eväät ja polttoaineet myös paikan päältä. Bonuksena vielä käydään hiihtämässä. Mutta koska pyöräilyyn on hyvät puitteet muuallakin niin sen perässä ei pohjoiseen ajeta ;).
   
  M.E.A tykkää tästä.
 12. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Just näin. Ei tee mieli pyöräillä kesällä Lapissa. Se metrin päässä pään takana oleva itikkapilvi oli karu Rukalla heinäkuussa. Hiljentää saatikka pysähtyä ei voinu, aivan mahoton tilanne porukalla.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kuinka hiljaa te poljette, jos sääsket ei jää matkasta:D

  Jos sääskiä pelkää, niin ehkä parempi pysyäkin etelän maisemissa;)
   
 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Mahtava homma että Posiolla löytyy virtaa lähteä kehittämään fillarireitistöä. Itse ainakin näen, että tuommosen kuolevan kunnan kannalta on paras koittaa ylipäänsä saada ympäri vuoden kulkijoita käymään. Reitistö on kertainvestointi, tuottaa itsensä takaisin ajan saatossa. Parempi tehdä reitit nyt, kuin alkaa haaveilemaan 10v päästä että olisi pitänyt olla aallonharjalla. Maastopyöräily on Suomessa jo iso juttu, Syöte on hyvä esimerkki miten porukkaa on saatu kulkemaan ympäri vuoden juurikin fillarireitistöjen avulla. Ja näkyy posion reitistöä kartoittavan kaveri, jolla on kokemus Syötteen reitistöstä. Eli toivottavasti laadullisesti tehdään vastaavia MAASTOpyöräilyreittejä, eikä vaan jotain hiekkatiekierroksia.

  Kyllä etelästä kulkee jengi pohjoisen pitkillä reiteillä ajamassa, sitä ei voi kiistää. Samoin bikepark touhut vetää kesäisin kävijöitä ympäri maata kunhan vaan puitteet on kunnossa.

  Sääsket nyt kuuluu aina lapin kesään, niille ei kukaan mitään voi.

  224327528_2525596364252539_5153925688499691397_n.jpg
   
 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ja tietystikään ei talvisten lanausten tehostaminen pitäisi olla mitenkään toisarvoinen mtb juttujen alapuolella. Kyllä Posion kannattaa myös kelkkareitistön laadusta pitää huolta. Kaksi isoa tunturikeskusta vieressä + Ranua ja Kemijärvi(Suomu) suunnat tekee Posiosta solmukohdan reittien välille. Nuo baanat kun pitää ajokunnossa, tulee sitä talvista kulkijaa reilulla kädellä kuntaan.
   
  Seiti ja M.E.A tykkäävät tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Eihän talven budjettia pidä kesän kustannuksella laskea. Ihmetyttää muutaman kommentoijan (ja tykkääjien) muiden harrastajien dissaus. Hiihtäjät ei jätä euroja ja pyöräilyä ei vaikuta tukea...jne.

  Oman navan ympärillä näkyy ajatukset ainoastaan pyörivän. Kovin valitettavaa, kun ei se hiihtoniilo kelkkahommia häiritse, eikä kesän pyöräilijästä jää jälkiä hangille.
   
 17. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  En tarkoittanut itse sitä, että tuota ei olisi kannattanut tehdä, mutta nuo kunnan konsulttihommat on kyllä menneet niin perseelleen nyt viime vuosina, ettei mitään järkeä. Käytetään ostopalveluina suunnitteluihin ihan helvetinmoisia rahamääriä, mutta mitään ei saada aikaiseksi.

  Toki jos ulkopuolelta otetaan joku hemmo suunnittelemaan, vaikka kuinka asiantuntija, niin häneltä vain armotta puuttuu tuntemus paikkakunnalta, missä olisi jo mahdollisuuksia tehdä noita reittejä jopa pikku rahalla. Aikaa ja rahaa palaa tutkimiseen ja tutustumiseen.

  Joka asiaa pitää nykyyän niin helvetisti suunnitella ja nyt on näköjään alettu jo suunnittelemaan ja perustamaan työryhmiä siihen suunnittelun suunnitteluun. Sissus saatana
   
 18. M.E.A

  M.E.A Lynx

  20221118_135548.jpg Näyttäis tulevan pitkästä aikaa kohtuu pohjat ja jäät kun pitkä pakkasjakso ja ei lumesta tietoakaan.
   
  member, ///AJS, Jantteri81 ja 2 muut tykkäävät tästä.
 19. TR76

  TR76 Lynx Bd 850 re 3700 22.Lynx Bd 850 re 3700 21

  Kitka jo jäätynyt ?
   
 20. M.E.A

  M.E.A Lynx

  On.
   

Suosittele tätä sivua