PRO XR Räjähti!

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä PROÄXÄR, 17/12/05.

 1. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  No niin nyt on virallisesti avattu kelkkailukausi (siis remppailukausi) isolohko otti ja kilahti... kasauksen jälkeen ei mitään ihmeellistä temppuillut, nyt tänään radalla ekaa kertaa ja jo jonkin ajan ajettua laskevilla kierroksilla alko kolistamaan, seokset kuitenkin kohdallaan lämmöt max 700c. Hajottaako männänrengasrikko tässä sylinterin? onko tässä kovakromi putki? Kukaan koskaan ostellu vakio mäntiä ja sylinteriä?
  Ei kestänyt vielä pää alkaa avaamaan ja selvittelemään vauriota syvemmi. Tulpat kuitenkin ihan normi kuparit...
   
 2. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  osanottoni... :'(
   
 3. etrox

  etrox Member

  Samoin...
   
 4. RAVE RC 600 SDI

  RAVE RC 600 SDI Lynx Rave RE

  Osanottoni.. toivottavasti eli hyvän elämän! :'(
   
 5. Jarspi

  Jarspi Lynx RS

  Paska juttu, mutta mulla on videolla sen makeaa rääkynää hetkeä ennen "räjähdystä". Hienostihan se pelas sen mitä pelas.
   
 6. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Noniin Tuomiot kuultu ja lompsaa rangaistu! Kohta taas RÄÄKYY!
  Olihan se pyttykin p....na. No, tänään lähti Otolta tulemaan mäntää ja pyttyä ja rengasta ja tivistesarjaa ja neulalaakeria. Mikä ylläri oli kun kaikki löytykin hyllystä.
  Muuta ei sitte olis tarvinnukkaan mennä,siihen se varasto tyhjeni... onneks oli veivi ja kampura suoria.
   
 7. Mähis

  Mähis -vailla kelkkaa-

  Tere
  Löytyikö selvää syytä, mistä konerikko johtui?

  PS. Aika hieno avatar... ;D 8)
   
 8. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Ei sen kummempaa, männänrenkaasta alkoi kinkerit, mutta mistä se itteesä otti niin ? Vai olisko "Tunnit täynnä" ?
   
 9. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Niin ja tohon kuvaan... kai se nyt on, ku taisit ite ottaa....
   
 10. DOO

  DOO Well-Known Member

  :)Sorry tässä vaan udellaan, kun on samanlainen  mylly:

  Oks sulla katkova vai muistava  EGT, kun mainitset  max  700C
  Oliko suuttimet alle 430 ?

  Jouluja  DOO.
   
 11. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Vaan muistava, kun ei ola viela digatronin tsydeemejä kiini siitä saa sitten hälyt ja katkonnan ja pari tuntia vetoa muistiin. Suuttimet ei ollu alle 430 niillä voi huoletta päästellä, 410:kin on ajeltu tälläsellä koneella. Sisäänajot alko, onko kukaan käännelly sytkä ennakoita tälläseen moottoriin.
   
 12. DOO

  DOO Well-Known Member

  :) Minkä vuoden peli?
  Se syttäboxi on ihan erilainen eri vuosimalleissa ja niin on ennakkokin. Jenkeistä tilasin" erilaisen" boxin (  = ennakon, joka  niinkuin tiedät  vaihtelee voimakkaasti   4000-  8400  välillä) , äänikin  muuttui. EGT on kuitenkin  must, kun sen annakon kanssa  leikkii. 04-06  malleissa on jo rajut ennakot(  3D  boxit) ja vakuutus tulee sen nakutustunnistimen kautta. Jos virittelet ja haet lisää tehoja, täytyy  max  kierroksia kasvattaa tonne  8300-8400. siihen tarvitaan eri ennakko ton 8000  jälkeen.

  Jouluja edellleen  DOO
   
 13. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  -04 Ei kai kiekkoja tarvi noin ylös lähteä kasvattamaan? Jos se teho löytyis jo aikaisemmin... Niin mä meinasin perusennakkoa. Sielähän on vauhtipyörän takana n.3.5mm vielä säätövaraa tunnistimen pohjalevyssä.
   
 14. DOO

  DOO Well-Known Member

  :)04 800 pro x :SSÄ  ON   DET  ,WTS JA  TPS.  Tolla  TPS:llä voi  pelata  sytytystä vähän aikaisemmaksi. Se on siinä kaasarien vieressä mustaa  muovia  ja vähän  piuhoja ja säädetään volteilla ( 3.5 V-- 4.7 V). Tarttee oman vimpaimen, joskin löytyy  "kepulikonsteja". 04  800:sen  ennakot on jo aika rajuja  kun siinä on se  3D (   kolmiulotteinen) boxi, joka aikaistaa sytytystä  aika rohkeasti aina  8100 asti. Jos  jokin on pielessä DET:n  pitäisi  hoitaa  homma  ja  myöhästyttää  vastaavasti aina  3  asteen pykälissä, niin että ei enää detonoi,  syystä tai  toisesta.
  Yli 8200 kierroksen ei kannta säätää tai mennä  normaalisti. Noi kisamiehet hakevat sitten niitä 200-300 extra  kierrosta, mutta siihen sitten "  varmaan" täytyy viilailla  muutakin.

  DOO
   
 15. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Kannattaa tutkia dunamometri käppyröitä ajatuksella ja sen mukaan miettiä mitkä on sopivat kierrokset. Joillekin tuntuu olevan pääasia, että kiertää paljon, vaikka maksimiteho olisi paljon alempana. En nyt tarkoita juuri tätä konetta, vaan noin yleensä. Itse pudotin omastani kierroksia n. 300 rpm alaspäin, kun kiersi liikaa, eli 8100 rpm. Minun koneessa maksimiteho tulee melko tarkkaan 7800 rpm ja tipahtaa jyrkästi sen jälkeen. Kierrosten pudottamisen kohdalleen huomasi ajossa selvästi, kiihtyy kovemmissa nopeuksissa aivan eri tahtiin kuin ennen. Eli, ajatusta mukaan, kun niitä sopivia kierroksia hakee. Minullekin eräs ns. ammattimies väitti, että kierroksia lisää vain, hänkin kierrättää vakio 600ccm ProX2 Polaristaan yli 8500 rpm... ;D
   
 16. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Kun on just sellanen dynokäppyrä nivaska jossa on lähetty ajamaan vastaavaa 04 800 PROx konetta ja aina muutettu yhtä asiaa kerrallaan. suuttimista läppiin ja putkiin. ja oma idea nimenomaan on se että sais "halvalla" (huom just uudet yläpään lelut vaihtaneena) vähän lisää tehoja ja sitte kuitenkin mahd. tasasesti koko alueelle.
  DOO, kun mainitset nakutus tsydeemistä niin onkohan sen korjaukselle jotkun limitit? Meinaan vaan kun tässä nivaskassa jota oon ihmetelly, virkotaan seuraavaa: "We move the stator plate (slottet attatching holes) 1/8" counter clocwise,all the way the stops. On muuten vakiona just keskikohdan myöhäsemmällä puolella. Ja vaikutus: 6700 +3.5hp 6800 +3.6hp 6900 -4.5hp 7000 +6.6hp 7200 +8.5hp 7400 +7.2hp 7600 +7.0hp 7800 +4.5hp 7900 +2hp että näyttäis olevan vaikutus ihan oikealle alueelle...
  Sitä vaan että uskaltaakohan sen DETin varaan luottaa jos kokeilis aikastaa perusennakon, kun ei ole vielä sitä kunnon EGTä. Toisaalta, mitä vit... se DETti NYT tekee jos canadan poijaat vetää perusennakot tappiin ja saa lisää tehoja just keskialueen yläpäähän jossa tää kone ei seoksilla enää parane. Tosin sitä nämä jepet vähän ihmettelevätkin yhteenvedossa että miksi laittaa kelkkaan DETtiä sun muuta suoja tsydeeniä jos ne kuitenkin ruuvataan tehtaalta lähtiessä niin perseelleen että ei oteta koko tehareserviä käyttöön vai onko se sitä hajoattomuuden tavoittelua......
   
 17. DOO

  DOO Well-Known Member

  ;) Ihan mielenkiintoistaa pohdintaa PRO XR

  Muutama fakta aluksi:
  1. Näistä jutuista en ota mitään vastuuta, eikä mulla ole mitään tekemistä ko. kaupan tai tekniikan kanssa.
  2. DET tekee tuloaan kaikkiin malleihin. Polle ja Jammu  aloitti , tänä vuonna Rotax, helppo veikata, että Catin koneet ensi vuonna. Taitaa  siinä  Catin ns. TUK TUK  4-t koneessa jo olla.
  3. Miksi? Niin kuin sanot, tehtaat ei tykkää takuukorjauksista ;D

  Pollen  800   -04  virittäminen
  Niinkuin totesit varmuus on vedetty tehtaalla tappiin. WTS toimii liian herkästi ( Ylilämpö, joka ensin myöhästyttää ja sitten katkoo sytytystä) Tähän löytyy kaksi lääkettä Uusi lämpöanturi, joka panee signaalin liikkeelle 7-8  astetta myöhemmin tai sitten pieni vastus,  joka sivuuttaa koko tsydeemin.

  Aiemmin kerroin TPS:n  kusettamisesta, joka aikaistaan boxin  sytytyskäyrää perusasetusta aiemmin, tämä on helppo ja halpa  viritys.
  DET on sitten jo vaijkeampi  pala, jos sellainen löytyy. Noi  kisakuskit ovat ostelleet  täällä ja rapakon takana boxeja aiemmilta vuosilta (  esim  2002 malleihin,joissa on vielä  agressiivisempi  ennakkokäyrä.) Siinä sitten pitäs jo tietää mitä tekee ::) ::)
  DET sotkeutuu asioihin aivan liian aikaisin, mutta  pollet polttaa pirun harvoin  yläpäätään.
  Tossa 3 D ennakonsäädössä on kyllä se etu, että se aikaistaa silloin kuin tarvitaan.
  Kysyt, että mitäs jos säätäis perusennakkoa vaan kiekosta aikaisemmalle? Muistaakseni DET ja WTS  pystyy myöhästyttämään  3X 3 astetta, jos pauke vaan jatkuu siis yhteensä 9 astetta. Se vie  kyllä jo puhdin pois ja saat odotella  vähän aikaa ennen kuin herra  tietokone antaa sulle  hevoset  takaisin.
  Tässäpä sitä pulmaa :)
  Ilmaputsarin avarrus, putki pakosarjalla ehkä änkkäri ja keuhkot, 430 ja 440 suuttimet  tekee  n.  160  hp. UUsi  boxi  maksaa miltei  saman.
  Lykkyä

  DOO
   
 18. DOO

  DOO Well-Known Member

  ;)Oikeaa puhetta Catiska /  ent. Brutales

  Tehdaskunnossa olevissa  2-T  vehkeissä  max.tehon kierrokset tulevat yllättävän aikaisin, Jammun määättyjä 3 -syl.  malleja lukuunottamatta.
  Catitkin on tulleet riviin. Kun  muistelee niitä  aiempia 440  sno-pro- malleja , joissa  männän helman nopeudet  oli  20-30 % muita rajumpia ja se näkyi ainakin  meidän kerhon kattien  männänkulutuksessa.
  Sen verran kannatta ylittää toi max arvo , kun sen yleensä virittää kevyissä  olosuhteissa ( n. 200 r/min), että raskaalla kelillä/ umpisessä se todella saavuttaa  max. tehot.
  Nää kaveit, jotka sittem menevät  500+ varvia  yli, tietävät  kyllä  mitä tekevät ;) ;). Siellä on tuota kaasunvaihtoa parannettu eri menetelmin, niin että  max  tehot tulevat  mallista  riippuen   tasolla 8300 +_ jotain.
  Muistakaa tarkistaa  varvimittarin  virhe.
  DOO
   
 19. PROÄXÄR

  PROÄXÄR Dragon700

  Eikös toi ECUn sytkän myöhästyttäminen, (jos se olisi 3 x 3 astetta), riitä ainekin muuttamaan sen takaisin siihen missä se voi olla / oleilee nyttekin, ts.alkujaan. Eli jos vetäsee sen perusennakon säädön tappiin niin ECun pitäis pystyy palauttaan se, tietenkin oletuksena ettei se jo nyt myöhästytä sitä jolloin reservi olisi jo käytössä. Ei nimittäin ole mielestäni koskaan DET valo kyllä vilkkunu. Mutta kerroppa DOO vähän lisää siitä kaasun asennontunnistimesta. eikös siinäkin ole "calibrointireiät", vai sotkeekohan koko toiminnan jos mekaanisesti huijaa, (eihän luisti mene kiini asennosta kiinemmäs...) eli miten muutetaan jännitettä? Tosin eikös se ole sama jos kääntäis vaan sitäkin akikasemmalle?

  Tuoltahan löytyy faktaa... http://www.dynotechresearch.com/techarticles.asp 04 PROXR tuneup, cheaply bumping HP from 128 to 151 HP
  carb tuning, airbox mods, ignition timing, reed testing (read this before you buy reeds for your ProX800), SLP pipe and can...
  Siinä vaan ei kokeilla mitään muuta kuin sitä perusennakkoa magneeton pohjalevystä....

  Jokatapauksessa 54 km ajettu hissukseen.....
   
 20. DOO

  DOO Well-Known Member

  :) Jatkoa, jälleen ilman mitään vastuuta...
  Kyllä mä on saanut sekä - 04 700 että -05 800 DET valon vilkkumaan. Siellä on tosin kahdenvärisiä valoja ja kaikenlaisia syklejä.. joissain 800 malleissa on vielä se oktaani ajoitus, joka on n. 3 astetta. Kaverit kyllä väittää , että esim. 600: ssa Pollessa se oktaaniaikaistaminen ei näy tehoissa ?? kannattaa lukea sitä kirjaa.

  TPS:n suhteen oot ihan oikeilla jäljillä. Mun mielestä se hieno ? 3 D sytytyskartta on sellainen kolmiulotteinen vuoristohässäkkä. Se ottaa impulsseja eri tahoilta ja sitten " päättelee" paljonko annnetan pojille lisää ennakkoa, jotta laite lähtis. Yksi akseli on se TPS, joka tavallaan kertoo isännän äänen, eli kaasuläpän asennon. Kun vedät hanan pohjaan sieltä TPS:stä lähtee volttilukema sinne boxiin harkintaan. Jos muut olosuhteet ovat oikeat ( = eil liikaa lämpöä , DET ei herjaa jne) kaasun lisäys aikaistaa ennakkoa. Sitä volttilukemaa suurentamalla heti alusta, sytkä ajoitus aikaistuu. Sen säätö kestää n. 1 min. Olis kuitenkin paras tehdä huollossa sillä" vempaimella". Takuuaikana saattavat kieltäytyä kunniasta , huollosta riippuen.
  Näyttä olevan jo tossa Vectorissakin TPS , varmaan muissakin kelkoissa.

  PS. niitä viritettyjä boxeja noi enduro miehet kyllä tilailee. Ja kyllä toimivat. yli 10 m tekee 600:n Polle lisää kaulaa 200 matkalla, kun vaihtaa boxia.
  DOO
   

Suosittele tätä sivua