Ranuan kelkkareitit ja -urat

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä jämy78, 30/1/14.

 1. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Hyvä ajella reiteillä. Vesistölle en uskaltautunut, vaikka järvillä jo ajelleet.
   
 2. Busse-

  Busse- Lynx 49 ranger 900 ace -17 ja Yamaha et 400 -89

  Onko mitään järkevää reittiä olemassa Ranua - kelankylä- Impiö väliä?Kela kylään menee valmis baanaa, mutta siitä eteenpäin onko muuta linjaa kun kunnan raja?
   
  Viimeksi muokattu: 26/12/17
 3. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Ei ole muuta kuin Syötteen reittiä pitkin Posion reitille.
   
 4. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

 5. Busse-

  Busse- Lynx 49 ranger 900 ace -17 ja Yamaha et 400 -89

 6. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Rovaniemen reitiltä tänään mitattu jäätilanne: 15 cm jäätä. Muilla virallisilla reiteillä ei vesistö ylityksiä ole ilman siltaa lukuunottamatta Syötteen reittiä, jossa Siuruanjoen ylitys. Siuruanjoelta ei mittaustuloksia vielä. Vanttauksen reitillä joen voi ylittää reitin vieressä olevan Pekkalantien sillan kautta ja Simon rajalle menevällä reitillä Hosion sillan kautta. Tosin Hosiossa kiertoa tietä pitkin tulee joku sata metriä. Simojärven vanha urasto kulkee osittain Simojärveä pitkin, joten näin huonoissa jää olosuhteissa sinne ei ole syytä mennä jos ei tunne järveä ja tiedä varmasti jään vahvuutta. Itse tunnen järven kohtuu hyvin, mutta en silti mene vielä sinne ajamaan.
   
 7. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Tänään kuulin, että Siikakämältä Rovaniemen puolelta on rakennettu talkooilla ura, joka yhdistyy Ranuan puolelle Siikakämäntien varrella Vanttauksen viralliseen reittiin. Eli lisää ympyräreittejä tarjolla.
   
  Busse- tykkää tästä.
 8. kirurgi

  kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

  Onkos se Rytijoki tulvinu niin pahasti Majavan padon vuoksi että Ranua-Posio väli ois poikki.
   
 9. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Majava oli tehnyt tosiaan padon Ranua Posio reitillä Rytijoen kelkkareittisillan alle ja vesi kiersi Ranua puoleisen rampin edestä. Sinne on tehty perjantaina kuitenkin väliaikainen ramppi ja reitti käytössä.Majavan padon saa purkaa vasta kesällä. Metrin verran oli veden pinnalla eroa ennen ja jälkeen reittisillan.
   
  kirurgi tykkää tästä.
 10. Busse-

  Busse- Lynx 49 ranger 900 ace -17 ja Yamaha et 400 -89

  Vittumainen elukka se majava kerran tuommosta keksii, ilmeisesti kunta ei kierrä reittejä kesällä läpi kerran tämmöistä tapahtuu. Olisko mitään eräkämppää, mihin vois kelkalla järkevästi ajaa ja yöpyä siellä? Simojärvellä kartan mukaan on jotaki autiotupia, mutta kun ei tunne järveä nii parempi että ei lähde seikkaileen
   
 11. kirurgi

  kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

  Simojärvellä hän on Porosaaressa autiotupa missä voi yöpyä. Pitäs tietty olla makuupussia mukana ja tulta pidettävä yllä. Rupee tällä kelillä äkkiä tupa viilenemään. Jäätilanne huono kuulemma vielä mutta nythän ne rupee jäätymään.
   
 12. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Taitaa olla 400 km noita virallisia reittejä ja uria vielä päälle, niin ei tule kesällä kaikkia majavia huomattua. Tervonniemen autiotupa ja Simojärvellä olevat kaksi tupaa ainoat, jotka kelkalla luvallisesti saavutettavissa.
   
 13. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Onko toivakkalammella autiotupa?
   
 14. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Onhan siellä. En toki muista, onko yöpymiseen soveltuva talvella, mutta on siellä makkarat tullut paistettua.
   
 15. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  tamppari käynyt tänään ensimmäisen reissun Rovaniemen reitillä Simojoelle asti. Pehmeät suot olleet ongelmana reiteillä tähän asti. Ainakin Kemijärvellä oli tamppari tipahtanut.
   
 16. _Metal_

  _Metal_ Well-Known Member

  Paljonko suurinpiirtein menee Ranua Posio välin ajamiseen rauhallisella sisäänajo tahdilla? Reitin kunto muuten OK (vesistöt yms)?
   
 17. kirurgi

  kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

  Eikös se oo jotain 90km ja vesistöjähön siinä ei juuri oo,puolessa välissä pari pikku lampee jotka luulis nyt jäässä olevan.Riippuu tietty vauhista mutta mulla menee noin 3 tuntia varmaan.Pahinta patikkoohan se ei yleensä oo ollu.
   
 18. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Rovaniemen reitti lanattu Rovaniemen rajalle ja Posion reitti Posion rajalle. Ilmeisesti Rovaniemen puolikin lanattu, joten hyvää banaa 200 km.
   
  kirurgi ja M.E.A tykkäävät tästä.
 19. Sxr7 00

  Sxr7 00 Active Member

  Tänään ajeltiin Yli-olhava-Ranua-Yli-olhava.Hyvä paukutella menemään.Suurin osa ojista sulana.Soillekkin kasvanut pikku patikon poikasta.Tervonniemen kämppäki oli lämpimänä.
   

  Lisätyt liitteet:

 20. M.E.A

  M.E.A Tilattu Rave RE 850 -19

  20180113_122123.jpg
  Tältä näytti Ranualla eilen, eli 10+ niinku yleensäkkin. Tosipuheessa kylmä tuli mutta hyvä kun noita vuodesta toiseen hoidetaan hyvin. Posion puoli olikin sitte luomua mutta lunta tosi hyvin.
   
  bavo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua