Reittisuosituksia välille Sodankylä - Oulu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä jermu, 6/10/07.

 1. jermu

  jermu Well-Known Member

  Ens talvena olis takotus tuoda kelkka ajamalla Sodankylästä Ouluun.

  reittisuosituksia kaivattas, jotta vois kierrellä pahimmat paikat.

  Kantsiiko tulla Kemin kautta vai sisempää jostai Ranuan kautta?

  Meneekö muuten välillä Kemi-Oulu reitti merenjäällä?
   
 2. jermu

  jermu Well-Known Member

  Sodankylästä revontulireittiä Rolloon

  mutmut
  tulipa mieleen että miten toi Ounasjoki olis reittivalintana? sit kemistä vaan jääreittii myöten haukiputaalle..

  Onko kukaan ajanu?
   
 3. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  No ei maha ounasjokea pitkin päässä kemiin
   
 4. jermu

  jermu Well-Known Member

  no ei kemiin saakka mut jonkin matkaa sinnepäin ;D
   
 5. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Haukiputtaan kerho on ruukannu ristittää tuon Kemi-HPudas välin jäälle kuhan vaan kelit sallii. Rollosta Kemiin ainakin ennen päässy Kemijokea pitkin vaikka on onkin patoja välillä. Ounasjoki lähtee Rollosta ihan väärään suuntaan jos haluaa kohti Oulua. Yksi palstalainen meinas ettei enää ikinä aja HPuttaalta Rolloon maitse...
   
 6. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Eikös rovaniemeltä pääse kemiin pirtureittiä pitkin? Muistaakseni jostain kivaloiden takamaastossa lukee kyltissä että rovaniemi x kilometriä. Kivaloilta tulee hyvä baana (pirtureitti) kemiin. Reitti kulkee elijärven kaivoksen takaa ja ihan varmuutta virallisesta reitistä kaivoksen takamaastosta kemin kiertävälle kehäreitille ei ole ainakaan minulla. Itse ajeltiin jostain sivakkavaaran maisemien kautta (muistellen polkuja lähes 20 vuoden takaa). Jos löytää sille kehäreitille niin nokka kohti etelää ja neste lapintuulta. Lapintuulesta voi ajella hepolahden, rytikarni, paavonkarin kautta meren jäälle tai sitten vaihtoehtoisesti sähkölinjan alustaa (oli muuten viime talvena lisätty jätkänristejä) simojoelle saakka. Jokivartta pitkin merelle muutaman kilometrin verran ja ainakin edellistalvina todellakin haukiputaan kelkkailijat olivat risuttaneet haukiputaalle saakka reitin. Reitti kulkee välillä ihan rannassa ja välillä vähän kauempana ulapalla. Ainakin Kuivaniemen myllykankaan kohdalla (merihelmi, seo) sai risutetulta reitiltä ajella useamman kilometrin jotta pääsi kahville.
  En tiedä pääseekö h-putaalta ouluun merta pitkin mutta ainakin jos lähtee ajelemaan kiiminkijokea ylöspäin niin jossain vaiheessa rantapenkalta lähtee reitti kohti oulua. Tämä reitti menee muistaakseni auran majan kautta hiukkavaaraan?

  Jossain muistan nähneeni että maareittikin olisi olemassa kemistä ouluun, mutta missä en tiedä. Kannattaisi vilkuilla esim. haukiputaan kelkkakerhon sivuja, siellä mahtaa olla jonkinlaisia karttoja ii-haukipudas alueelta.
   

Suosittele tätä sivua