Renegade XRS 850 -18, -19, -20, -21, -22

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 5/10/17.

 1. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  OT; 600etech.. 5tkm n. 6 pönttöä, 16L/100km keskikulutuksella öljyä oli menny laskennallisesti n.2,86%.. Ei paha..
  Kulutukset pyöriny n. 14-20L/100km välissä..

  Ilmeisesti 600r vie kans enemmän öljyä/bensaa, ku tää vanha..
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 2. Tuhojuho

  Tuhojuho Member

  Mitäs porukka on mieltä 2020 renegade xrs 850
  Voimalinjasta. Itse kävin tänään koeajaan kyseistä kelkkaa vanhan -07 Revin jälkeen. Ja jäi vähän tyhjä olo. Toki tiedostan/huomasin että kehitys on kehittynyt ja kelkka joka muulla akselilla parempi, mutta itse en tykännyt p-driven todella nykkivästä menosta hitaassa vauhdissa. Mielestäni kyseinen kelkka oli metsäreitillä vaikea ja vaarallisen tuntoinen ajaa. Kun kaasua painoi, voimalinja tarraili on-off tyylisesti. Joten onko tosiaan p-drive tuommoinen ja kyseessä ominaisuus. Vai oliko kyseisessä kelkassa jotain "vikaa"
   
 3. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Kyllä siinä vakio voimalinja on semmonen pehmeän pyöreä, kaukana nykivästä. Etten sanois jopa vähän tylsä.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 4. Tuhojuho

  Tuhojuho Member

  Okei, hmm. Ei ainakaan myyjän mukaan mitään ihmeellisä kytkinmuutoksia tehty, ja oma kokemus oli tosiaan kapealla reitillä aika pelottava. Kaasua oli todella vaikea pitää patikoisella metsäreitillä silleen ettei meno olisi nykivää. Suoralla mieluinen ajaa. Mutta hitaassa ajossa kapealla uralla tuntui on-off tyyliseltä ja nykivältä.
   
 5. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Ei oo varmaan putsattukaan koskaan.

  Mutta kaasunvaste on moottorissa kyllä ihan muuta kuin vanhassa pikkuetecissä tai kaasarikoneissa, toki.
   
 6. Tuhojuho

  Tuhojuho Member

  Jäi tosiaan kyseisen ominaisuuden takia kelkka vielä kauppaan ja pitää miettiä asiaa viikonlopun yli. Kumminkin sen verran maksaa kelkka vielä rahaa, ettei viitsinyt ostaa kun ei nyt ihan vilpittömät huippufiilikset jääny.
   
 7. Tuhojuho

  Tuhojuho Member

  Voi olla. 4600km kelkka ajettu.
   
 8. Tuhojuho

  Tuhojuho Member

  Kaasuvaste oli kyllä aivan eritasolla, veti kyllä suun hymyyn, varsinkin kun hyppy oli noin iso ja edellinen kelkka tosiaan -07 sdi rev 600
   
 9. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Samat fiilikset itellä, kun muutama satku ajelua takana, mutta palaset muuttuu paljo säätämällä . Osasyy oli kulmikkaan voimalinjan lisaksi ainakin itellä alustan saadot, jotka aika erilaiset, mihin tottunu niin oli meno huteraa hitaissa mutkissa. Jarrutukselta vedolle vaihtuessa hitaassa vauhdissa nykasee melkosesti verrattuna semmosen, joka ei tee niin . Keulimisenestopalikkaa tiukemmalle, Bladet alle ja aurauskulmat haritukselle niin meno mutkissa parani omaan makuun. Vakiojouset on keulassa on pehmeät ja joutuu pistää paljo esaria ellei vaiha niitä. Pollessa aika hyvä voimalinja niin siihen verrattuna tuo aika selkeästi kulmikkaampi (siinä vaan oli muita ongelmia, kuten runko ja alusta... ) ja Lynxiinki verrattuna eroa. Nopeammalla reitillahan tuo toimii paremmin kuin hitaalla. Ja huollon jälkeen ajettu muutama satku eli ihan ominaisuutena pitäisin. Veikkaan, että näillä pidempään ajaneet on vain tottuneet ja ei huomaa kulmikasta käytöstä. Vaan ihan jees tulee.

  Koneviestin artikkeli oli aika linjassa omien ajofiilisten kans, kun aiempaa kokemusta Renesta ei itsella ole: https://www.koneviesti.fi/ajoneuvot/artikkeli-1.1015836
   
  Viimeksi muokattu: 6/3/22
 10. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onkohan näihin käikäleisiin päivitetystä olemassa? Ei ole prikkoja tuossa alumiinin suojana, niin puslat syönyt hieman materiaalia. En tiiä johtuuko tästä, mutta oli myös vasemmasta olka-akselista lähtenyt toinen pusla vaeltamaan ja syönyt olka-akselin reiän väljäksi. Puslissa itsessään ei oikeastaan yai korkeintaan hyvin vähän väljää. Enemmän tuntuu väljää kertyvän muihin ohjauksen niveliin jne.

  IMG_20220308_183425.jpg

  Kytkentä ja hakaneulat ykkösessä, telastossa dogin shimmit, klikkerit auki 12, etupukissa n 5mm esari vakio kaksiosaisella jousella. Keulalla Totaltekit prog. 24-28 jousilla esari nyt nollassa. Hakaneulat juuri uusittu kun toinen katkesi. Keulaan olen säätöjä kokeillut viilata mutta ei ole säädöistä enää apuja. Suksena vanha blade ja rautana Totaltekin touring. Kokeilin alle myös sprintiä, mutta sillä ei voi kyllä ajaa, on niin ottava. Ohjaus on omaan makuun raskas. Mielessä pyörii ottaa esim 10mm pois ohjausakselin alapäästä... liekö liioittelua, mutta toivoisin ohjauksen edes lähelle sitä keveyttä mitä oli Nytrossao_O

  Mihinhän jäykkyyteen tuo vakio kaksiosainen etupukin jousi on verrannollinen?
   
  Viimeksi muokattu: 12/3/22
 11. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Tuntuu kyllä oudolta että noilla säädöillä raskas olisi. Onko ne bladet kuinka paljon ajettu? Yhdet vanhat paljon ajetut bladet oon hylkyyn laittanu kun alkoivat näyttää kanootin pohjilta, rautarungon kohdalta suorat ja muuten pystyssä. Oli raskas ja veteli. Koitappa piruuttaan mitä tekee vakiosuksilla.
   
 12. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onhan niillä ajettu reilu 20tkm. Pitääpä kokeilla vakioita.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 13. Pikipoika

  Pikipoika xrs renegade 850 -20, Rave re 850 -24

  Terve. Kaikki takuu asiat hoidettiin.
   
  "Sixpäkki" tykkää tästä.
 14. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Miten se tässä hommassa kävi?
   
 15. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Ei ole vielä selvinnyt. Pienen salapoliisityön jälkeen löysin yhdestä liikkeestä Totaltekin touring raudat, tarkoitus mennä niillä loppukausi. Kuulemma blade xc olisi heikompi kuin vanha blade, kun ei ole metallisatulaa jäykistämässä rakennetta? Muutamaa muuta kelkkaa kokeillut ja kaikki on tassuillaan ja raskaampia kuin Nytro. Eli taitaa olla ominaisuus. Vakiosuksilla oli kevyempi, mutta isommissa vauhdeissa epävakaa ja ajoittain antaa tangon välityksellä näpeille. Pitää miettiä kesän aikana mitä tekee.
   
 16. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onko joku vaihtanut näihin tuota pa-pumpulla olevaa suodatinta? Huolto-ohjelmassa on vaihtoväli vain tuolle metalliselle, se on 5 vuotta. Tuntuisi että moottorissa on ajoittain pientä käyntihäiriötä, ilmenee muutaman sekunnin ajan ja sitten häviää. Jokainen kerta kun olen huomannut tuon niin se on tullut järvipätkällä useamman kilometrin tasakaasun jälkeen. Tuo metallinen on vaihdettu jo aiemmin.

  Screenshot_20220326_232548.jpg
   
 17. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Kuuden tonnin tai yheksän tonnin huolloissa olen omiini molemmat vaihtanu tai vaihdattanu. Tuo pussimalli menee aika pahan näköiseksi.
   
 18. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nelarimallien ohjeissakin on vaihtaa vain se tankin ulkopuolella oleva ( tai ulkopuolelta vaihdettava) suodatin, mutta nyt kun itselle vaihdoin ne kaikki niin kyllähän se pussimalli siellä tankissa oli se, joka oli pahimman näköisessä kunnossa. Olisi sillä varmasti vielä ajanut jonkin aikaa, mutta 6000km kohdalla oli hyvä kyllä vaihtaa.
   
 19. teme-

  teme- Well-Known Member

  Monesti noi suodattimet pitää vaihtaa jo alta 3000km kun alkaa oireilee, tankin työstö jätettä näkyy vieläkin näissä pyörivän enemmän tai vähemmän.
   
 20. Pikipoika

  Pikipoika xrs renegade 850 -20, Rave re 850 -24

  Terve. Mulla alkaa oireilemaan ku oli 5000km ajettu. Kiihdytti täyskaasulla, niin pätki ja puutu. Lämpöjä piti korkealla. Oli vaihdettu peltisuodatin 3500km. Vaihdoin tulpat. Ei vaikutusta. Tulpan johdot.. ei vaikutusta. Käytin johdon pääs, ei mitään vikakoodeja. Meni hermot. Sit otin tankin käteen ja vaihdoin teepussi suodattimen tankkiin. Ei oikeen likainen ollu. Sit kelkka kasaan ja kokeilemaan, niin toimi. Lämmökkin tippu normaaliin. Oli maukas saada se o-rengas menemään oikeen sielä pumpun laipan päässä. Kannattaa vaihtaa kaikki suodattimet.
   

Suosittele tätä sivua