rev 600 sdi oikea paino (vetohommia)

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä harossi, 25/1/08.

 1. harossi

  harossi Well-Known Member

  paljonkohan mahtaa painaa skidoo rev 600 sdi, kun sellaisia pitäisi kaksi laittaa kärryyn? Mietin että meneekö paino yli 750kg kärryn kanssa.
   
 2. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 3. harossi

  harossi Well-Known Member

  eli tankki tyhjänä n.230kg x2 plus kärryn paino 230kg = 690kg. Autollani saa vetää 720kg painoista kärryä joten homma ok!
   
 4. Hansanen

  Hansanen Well-Known Member

  Ne vaan käsittääkseni polliisit, jos rupiaa tarkastelemaan, kattoo rek.otteesta sen painon.
  Mullakin näyttää olevan xr-s:n omapaino otteessa 330 kiloo :-\ Ja telatunneli kupeessa lukkee 260 kiloo ja esitteissä 217 kiloo ;D
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  en tiedä mistä rekisteriotteeseen otetaan se paino, mutta äkkiseltään se vaikuttaa kelkka+kuski massalta. Se tarra tunnelin kylessä kertoo melko hyvin oikean painon (kilo-pari liian vähän/paljon)
   
 6. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Saapihan ne tarkastella, mut ei sillä mitään merkitystä ole. Vaakalle se kärry pitää ajaa jos ylikuormasakon meinaavat kirjottaa...
   
 7. peepeeasounli

  peepeeasounli Well-Known Member

  Jostakin joskus asiaa tiedustelin niin tais mennä niin että rekisteriotteen kokonaispaino muodostuu kaavalla: kelkan omapaino + ~70 kg kuljettaja + 70 % täyttöaste säiliöille. Tuleekohan tommosella kaavalla lähellekkää rek.otteen painoja? ???
   
 8. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Joo! Aika lähelle ossuu ku tuollain laskee. En oo ihan varma, oliko se tankin täyttö 75% vai 70%, mut eipä sillä käytännössä paljo merkitystä ole...  ::)


  E: Korjataan vielä sen verran et kelkan omamassa lasketaan noin.. Ei kokonaismassa tai kokonaispaino, kuten edellä kirjoitit!
   
 9. Sibbe

  Sibbe Tiimipäällikkö

  Mutta jos kärry on rekisteröity 750Kg ja autolla saa vetää 720Kg niin kortti lähtee oli kärry tyhjä tai täys!
  Näin sanottiin Nokian Poliisilaitoksella 3 vuotta sitten! Oli nääs kinaa isän kanssa ja joutu tarkistaan seriffeiltä... Olin muuten oikeessa ;D
  Yhdellä tutulla kävi juuri noin. Oli hakemassa trailerilla autoo ja ajokortti oli ABECE. Polliisit pysäytti ja kärry jäi motarin varteen ja mies sai ajaa suorintä tietä kotio! Koska traileri oli rekisteröity painavemmaksi kun autolla sai vetää vaikka olikin tyhjä. Sakkoja pirusti ja kortti pois 2kk.
   
 10. Tico

  Tico Pro RMK -19

  No on tämäki nyt hommaa jos ei saa kerran vetää painavampaa kärryä mitä on autolle ilmoitettu. Pitääpä olla sitten tarkkana ettei lyö liian painavaa kärryä perään vaikka paino määrä ei täyttyisikään.
   
 11. Sibbe

  Sibbe Tiimipäällikkö

  Juuri näin. Varsinkin jos on kortti yhtä herkässä kun mulla. ;D Tuntuu että aina kun polliisin näkee niin kortti lähtee kun linnun laulu...
   
 12. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Ei lähe ennää kortti vaikka rek.otteessa paino 750 kg ja auton maks. vetomassa 720 kg. Ennen (nyt puhun kokemuksesta kun pakettiauton persiissä oli tyhjä autotraileri niin poliisisetä tsiikas kärryn otteesta kokonaispainon ja teki pari matemaattista laskua ja totes että kärry jää tähän ja ojensi vielä vajaan 1000 mk yllärin.) ois sakot tullu vaan ei enää Nyt tietääkseni jos sakottaa meinaavat niin joutuvat punnita eli todellisten painojen mukaan mennään.
   
 13. Sibbe

  Sibbe Tiimipäällikkö

  Jos asia on näin niin sitten ostin perkules turhan pienen jarrullisen kärryn 3 viikkoo sitten...
   
 14. hamppu23

  hamppu23 Potkukelkka :)

  Asia on tällä hetkellä niin että kuskin on ite pidettävä huoli siitä, että paljonko sillä kärryllä on painoa, ja paljonko autolla ja kortilla saa vetää!

  Enää ei sakoteta tilanteessa jossa autolla saa vetää 720 kiloa ja kärryn kokonaispaino 750 kg, ellei tämä 720 kiloa ihan konkreettisesti punnittuna ylity!

  Olishan se ihan älytöntä, koska se 750 kg on aikalailla se nykynormin mukainen kokonaispaino.
   
 15. Hippo

  Hippo Well-Known Member

  No se on kyllä aivan varma että jos vetää 750 kg kokonaismassaltaan olevaa kärryä ja auton rek. otteeseen merkattu paino jarruttomana ei riitä niin matka ei katkea.
  Vai meinaatteko että tuommosia 300-400 kg kokonaispainosia kärryjä on kovinki monella valmistajalla mitä noilla jojota variksilla sun muilla kauppakasseilla saa vetää ::)
  Tuon mukaanhan joka toinen jannu vetelee pitkin teitä laittomalla yhistelmällä...

  Johonki topicciin aiemmin postasin nuista vetopainoista, ei nyt jaksa ettiä missä se oli.
   
 16. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Tuolla minun wokkipannulla saa vetää jarrutonta 450kg ja 99&:sti kaikkien jarruttomien kärryjen max. paino on 750kg. Itsenäisyys päivänä kun pollarit kirjotti maksullista joulukorttia niin siinä tuli puheeksi toi massa homma. Eli sille kärryn max painolle ihan sama jos siinä kärryssä painoa alle sen mikä lukee veto auton rekisteri otteessa. Kuten aikasemmin tuossa oli sanottu niin puntari alle jos meinaavat antaa penaltia ylipainosta.
   
 17. Tico

  Tico Pro RMK -19

  Näin ittekki asian pähkäilin, että olis kärryn valmistajilla/ostajilla v-mäinen valita käyrryä auton mukaan.
   
 18. harossi

  harossi Well-Known Member

  Jatkokysymys vielä, saanko vetää autollani jossa on hyväksytty jarrullisen kärryn kokonaismassa 1300kg, kärryn rek otteessa lukee että 1800kg. Jos lastaan siihen kaksi kelkkaa ja paino jää alle tuon 1300kg, saanko sakot?
   
 19. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Et saa sakkoja kunhan tosiaan pidät huolen siitä että laskettu kokonaispaino ei ylitä vetoautolle hyväsyttyä rajaa. Golf?
   
 20. harossi

  harossi Well-Known Member

  Auto on Audi A6. onko tuo tietosi varma, tuntuu että joka toinen on eri mieltä asiasta..
   

Suosittele tätä sivua