Rev-xp mittaristo-ongelmia

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reuhka, 14/12/15.

 1. Reuhka

  Reuhka Ockelbo 600

  Olikos täällä jossain topikkikin aiheesta?
  Ongelmana on se, että tuosta profiilin kikkareesta on mittaristo täysin mykkä ja uutta pitäisi laittaa tilalle. Sen tiedän, että kun uusi mittaristo on asennettu, pitää kelkka käyttää piuhan päässä ohjelmoitavana. Kysymys kuuluukin, että mistä kaikista tuo mittaristo mahdollisesti käy tuohon kelkkaan? Tarkennuksena vielä, että kone tuossa kelkassa on 600 e-tec.
  Pitääkö uuden mittariston olla siis myös 2010-vuoden 600 e-tec summitista, vai käykö myös muista malleista? Entä käykö Lynxin puolelta? EPC antaa eri varaosanumeron vissiin kaikille malleille.
   
 2. Reuhka

  Reuhka Ockelbo 600

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Sen verran päivitystä, että näytti tuossa lenkillä mittaristo yhtäkkiä heräävän ja pelasi ihan normaalisti hetken aikaa, jolloin meni taas mykäksi. Koputtelin, mutta en saanut sitä enää heräämään. Viittaisi siis huonoon kontaktiin jossain. Onko näissä itse mittaristoissa ollut jokin tietty vikapaikka?

  Käytinpä tuossa joutessani auki tuon mittariston ja kuvasta näkee sisällön:
  [​IMG]

  Eli vissiin hankautunu muutama komponentti irti. Jännä, että kuitenkin silti heräsi tuossa aikaisemmin hetkeksi. Palataan siis alkuperäiseen kysymykseen. Mistä kaikista malleista sopii mittarit ristiin?
   
 3. Jarppe-

  Jarppe- Freeride 146"

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Mulla oli kans pimiänä mittari omasta -10 renestä. Lynxin saman ikäsestä on tällä hetkellä mittaristo, toimii oikeen. Ainut vaan että ruudussa lukee lynx ku laittaa käyntiin.
   
 4. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Ei oo osia tuossa irronna yhtään osaa putsaa piirilevy kuin myös liitin ja juota tuo satiainen ja muutkin satiaiset uuvestaan kiinni.
  Juota myös muutkin komponentit varsinkin ne 2-3 jalkaset joissa on sellanen leveempi juotos siellä toisellapuolen.
   
 5. dendro

  dendro Well-Known Member

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Kaverilla oli myös mittaristo pimeänä ja välillä vilkautteli. Vika oli Dessissä. Tosin sillä on -14 freeride.
   
 6. Reuhka

  Reuhka Ockelbo 600

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Meinaatko, ettei puuttuis komponentteja? R51, C35, R122, R118 -paikoilta ainakin äkkiseltään näyttäisi puuttuvan jotain? Pitänee koittaa silti vielä juotella kiinni noista mainitsemiasi osia ja katsoa, että kuinka käy. Liittimeen vissiin kuuluu laittaa jotain kontaktirasvaa tms?

  Eli voisi olettaa, että ainakin samanikäisistä käy mittaristot ristiin, myös Lynxin puolelta.

  Toimiko kelkka muuten normaalisti, vaikka vika löytyi dessistä?
   
 7. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Noissa piirilevyissä on monesti turhia osien paikkoja en usko että tuosta olis osia irronnut ja jos olisi tuo juotostäplä olis erinäköinen.
  Kannattaa hinkata sitä liitintä eestaas paikalleen ilman takakantta.
  Voit myös kevyesti taivutella piirilevyä johdon ollessa kiinni näin näet jos se välähtelee niin vika on mittaristossa.
  En kyllä millään jaksa uskoa että viallinen dessi pimentäis mittariston mutta kai sekin on mahollista jos jollain on niin ollut mutta luulen että sitä vikaa etsiessä on runkattu yhtä ja päivitetty toista jo vika on hävinnyt eikä sitä alkuperäistä syytä ole selvinnyt dessiä on syytetty että on saatu siitä rahat pois.
   
 8. dendro

  dendro Well-Known Member

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Kyllä se pelasi ihan normaalisti. Brb:n takuu huollosta tuli ja korjattu vika oli dess.

  En tiedä. Raha ei kelkan omistajan suunnasta siirtynyt mihinkään mutta varmaan ne sitte laskutti maahantuojaa/takuun myöntäjää koko rahan edestä.
   
 9. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Kyllähän tuossa kannattas ekana testata ehjällä mittarilla ja varmistua onko vika mittarissa vai jossain muualla ja vasta senjälkeen ruveta piirilevyä tinailemaan koska sillä pelillä ehjästäkin voi tulla risa. ::)

  https://www.youtube.com/watch?v=4xXWA3FW3v0
   
 10. Reuhka

  Reuhka Ockelbo 600

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Tuo nyt muutenkin on sellaisessa kunnossa, että eipä juuri väliä vaikka kokeilisikin tinailua. On nimittäin se LCD-osa mustana. Jos sais sen verran toimimaan korjaamalla, että bensavalo toimii, niin kannattaa jo ;D
   
 11. summari800

  summari800 Well-Known Member

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Mulla monitoimimittaristo 2012 xp:stä täysin mykkä siis ei kuuluu mitään varoitusäänimerkkejä/peruutus ääntä muuten kaikki pelaa, tietääkö kukaan onko mahdoton itse korjata kuulemani mukaan olisi äänisummeri mittaristossa, missähän se siinä sijaitsee tai minkä näkönen palikka on?
   
 12. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Helppo nakki pietsolevyyn on sellaset metallikontaktit sen mustan muovipurnukan sisällä tinnatt vaan suorat johdot niitten tilalle niin johan tulee särmät piippaukset.
   
 13. tapojani

  tapojani Member

  Vs: Rev-xp mittaristo-ongelmia

  Itellä 08 rene x:n mittaristo alko herjaamaan communication erroria tämän tästä. Kaikki näytti päällisin puolin olevan kunnossa, ja välissä mittari toimi ja välissä sitte taas pimeni kokonaan, värkkäsi kovastikki. Bensamittarikaan ei ole toiminu minun aikana ikinä.

  Aloimpa asiaa tutkimaan ja totesin että siinä moninapaliittimessä mittarin takana on kontaktihärö. Kelkka kyllä pelasi muuten hienosti, kahvanlämppärithän ne heitti toimimasta ko mittari pimeni. "Korjasin" tämän sitte silläviisiin että pikkusen puristin pihdeillä niitä liittimen naarastappeja läjään että tulee tiukempi sovitus urospinneihin. Ja tiukkahan siitä tuli eikä ongelma hävinnyt. Kävi vaan silleen että ko irrotin liitintä niin lähti se koko urospiikkirima juotoksista irti piirilevystä. Noh, eihän siinä, kolvi käteen ja tinaileen. Totesin että pirun vähällä tinalla olleet alunperinki kiini, toki laatu korvaa määrän, mutta siltikki. Kolvailin piikkiriman takasin vähä reilummalla tinamäärällä, tökin ne tiukennetut naaraspinnit vähän väljemmiksi sopivalla naulalla ja kappas, mittaristo pelittää. Ja bonuksena alko se kadonnu bensamittariki toimiin.

  Olen tuon mittariston ennenki käyttäny auki ja kattellu onko mittään huonoja juotoksia, mutta ainakkaan tuossa piikkirimassa ei semmonen ole pistäny silmään. Liekkö se vika sitte kummiski siinä ollu, vaiko sittekki tuossa moninapaliittimessä, nyt se ainaki pelittää ja hyvä näin.
   
 14. kompura

  kompura Member

  Itsellä potilaana -08 mx z 600 sdi. Mittaristo näyttäisi muuten toimivan mutta kierrosluku mittari ei toimi. Eli itse viisari pysyy kokoajan alhaalla ja keskelläkään ei mitään tapahtu. Kun kelkkaan laittaa virrat niin molempien mittareiden viisarit käy tapissa ja palaa mutta sen enempää kierrosluku ei toimi.
  Kelkan ollessa käynnissä keskellä vain on 0 rpm ja sen jälkeen command..vai miten se menikään. Ja tätä tekee kokoajan peräkkäin. Ja kun dessiä pyörittää ei ole mitään vaikutusta.

  Muuten kelkka tuntuisi toimivan mitä sitä hieman nurmikolla kokeillut.. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa ja mistähän mahdollisesti lähtisi vikaa etsimään.
   
 15. Bestservice

  Bestservice X-trim

 16. killer-wo

  killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

  Lainataan tätä topicia kun liippaa aihetta läheltä. Kelkka siis lynx commander 2009. Tein kone remontin. Koeajolla mittaristo toimi aluksi normaalisti. Hetken päästä puolen näytön taustasta oli tummana ja hetken päästä ei enään näkynyt mitään. Taskunlampun valossa kaikki toimii eli taustavalot pimentynyt. Heiluttelin liitintä mittariston takaa mutta ei auttanut. Oisko ajatuksia
   
 17. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mikäli tuo on nestekidenäyttö, ihan varma en ole, niin joudut vaihtamaan. Ehkä saanut iskun tms jossakin välissä.
  Dootalk:ssa hiukan juttua hiukan samankaltaisesta ongelmasta. Käsitin kirjoituksesta että liittimien ym puhditus auttaisi, oli auttanut. Kannattaa tutkailla liittimiä kun on aiemmin ollut liittimet irti. Ehkä ei ole kuitenkaan rikki vaikka tuos ensin mainittin.
   
  Viimeksi muokattu: 19/2/19
 18. Tvaltra

  Tvaltra Well-Known Member

  Scandic 550 mittari sekoilee videon osottamalla tavalla. Liekkö korjattavissa vai uuen osto eessä?
   

  Lisätyt liitteet:

 19. Foxxman

  Foxxman Well-Known Member

  "Sama vika Rahikaisella"! Miten sait korjattua?
   
 20. Attehuu

  Attehuu New Member

  Minulla on tälläinen ongelma skidoo mxz x-rs 600 etec -12

  Eli mittaristossa on todella iso tuollainen musta läikkä ja välillä kun sammuttaa ja käynnistää uudelleen toimii
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua