Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Snakeyes, 27/11/09.

 1. Snakeyes

  Snakeyes Well-Known Member

  Oon laittamassa kakkoskelkaksi vanhempaa Ski-dooa, tuollaista 2000-2003 mallin mxz:aa, 600-700cc

  Jossain yhteyksissä mainitaan rotaxin 3-sarjan koneilla olleen muun muassa seuraavalaisia ongelmia:

  -Männänrenkaat/männät surkeat, ilmeisesti ei johda lämpöä pois männästä riittävän hyvin ja voi aiheuttaa kiinnileikkaantumisen
  -Alakerran laakeroinnista loppuu rasvat ja aiheuttaa laakerin kiinnileikaantumisen
  -Imukurkut ei kestä
  -Kampiakselin stefan kesto lyhyt
  -yms moottoriin liittyviä ongelmia.

  Onkos näillä ollut Suomessa vastaavanlaisia ongelmia ? Myynti-ilmoja selaamalla harva myyjä ainakaan asiasta mainitsee. Jos tuommoisen laittaa niin pitäskö se kone jo hetimmiten aukaista ja laittaa kuntoon. kamppeilla alkaa kuitenkin olla jo kilometrejä aika paljon.

  esimerkiksi artikkeli: http://www.2strokeheads.com/tech6.htm

  ja http://www.petitiononline.com/bombiS3/petition.html
   
 2. MiKo84

  MiKo84 Well-Known Member

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Näissäki tapauksissa on yleensä helppo syyttää moottoria ku vika mitä todennäköisemmin on käyttäjässä ja/tai huonossa huollossa..

  Eli ei katota kurkkujen kuntoa, remmin hajoaa ja hajottaa stefan, pistetään liikaa rasvaa laakereille, huuatetaan kylmänä, väärät säädöt kaasareissa ym.

  Kyllähän nuilla ajaa sen 10000km ilman männän vaihtoa/ alakerran aukasua.
   
 3. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Kampuran stefoilla ei kai ole varsinaista kesto-ongelmaa vaan jossain koneissa kytkimenpuoleinen stefa pullahti pois paikoiltaan mihin on ratkaisu, kuten myös siihen jos vassua on liikaa vai se jostain muusta syystä vuotaa. Mutta nämähän on pikkujuttuja kuten muittenkin merkkien ongelmat? :) Ja mitä enemmän asiaan perehtyy sen enemmän löytyy vikoja, mutta niin myös ratkaisuja.
   
 4. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Täälähän oliki soppeli topicci.. Stefoja tullu ulos, sisemmistä laakereista stefoja irti, laakerivikoja, leikkautumisia.. Toisilla kytkimet kulunu nopeasti, myös uudemmistaki e-tec koneista ja 800r koneista alle 5t kaikki hilut vaihettavassa kunnossa. Alakerran laakerointi on ss koneissa muuttunu ja vanhempiin on myös suosituksena nämä uuemmat muistaakseni -08 malleihin tulleet laakerit. Tiivisteet laakereissa muuttunu ja jotaki pientä.

  Oma tnt vuoti stefan kautta vassua ulos ja aukasin sen tuossa 7t kohilla, kytkimen puolelta laakerit väljemmät luonnollisesti, muuten ok mutta molemmista päistä vaseliiniä tullu ulos, magneeton puolelta sisemmän laakerin kiinteä stefa repsottaa, keskiakseli pyörii laakerin sisällä, ehjä kyllä muuten, männänrenkaista pinnotteet kadonneet aikaa sitten ja reipasta ohipuhallusta havaittavissa. Pakosarja oli lähteny halkeileen "haara"osastaan. Aina olen lämmittäny koneen hyvin, aina on öljyä ollu ja on syönykki sitä 4-5% seoksella. Väärinkäytöstä ei ole kyse, ehkä ennemminki laatupoikkeamasta tms...

  Mitäs kokemuksia muilla on?
   
 5. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  99 mxz 600 SS koneella, meille tuli käytettynä, lähtiessä 13tkm mittarissa, orkkismännät, kurkut.
  Serkkupoika tais konetta avaamatta sutia mittariin yli 20tkm, kurkut taisi vaihtaa. Mäntä lopulta hajosi, liekkö kartioksi kulunut.

  ehjät romut sisään ja aukasee ens kerralla varalta siinä 18tkm nurkilla, että kohtuu paskojahan nämä on ;D
   
 6. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Niin tarkotin näitä vähän tuoreempia motteja. Ihmettelen ko toiset sanoo että kestää heleposti 15t aukasematta ja että 10 kohila mäntää vaihtoon jne. Ei ainakkaan lähipiirissä ole kovin hyvin kestänee. Tai mikä on hyvä jos tyyliin puolet on porsinee enempivähempi alle 10t kilsan. Ainoat mikkä tiiän kestäneen keskimäärästä paremmin on nuo yamahan tekeleet, koneet kestänee mutta ympäriltä kelkka porsinu, toinen on nelitahit, poislukien nuo isommat rotaxin twinit joita näkkee jatkuvasti pajalla.

  Tai sitten meiläpäin vain ajetaan sinkki tiukemmala. ??? Mieki oon pitäny näitä luottopeleinä mutta kyllä usko horjuu ko alakaa pajat oleen rotaxin osia väärällään.
   
 7. Jysse

  Jysse Guest

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Nää nykyvehkeet on tehty huonommin. ss kone mulla ja kaksi kertaa jo kone pöydällä tälle talvelle ja kaksikertaa yläkerta auki tälle talvelle ja 2000km ajoa. Koko kelkalla 5000 km ajettu. Nyt uus moottori. Saas nähä. Ei oikein luottoa, koska sellainen kutina, että tehtaalla ja korjaamolla tiedetään, jotain mitä me ei. Kymmenen vuotta ajoin 583:lla ja ei mitään heikkoa. Molemmilla vajaat 20000km oli mittarissa. Pitää varmaan lopettaa näiden uutukaisten ostelu. Mukava harrastus, mutta muu paska ympärillä vituttaa(asenne on, että mitä menit ostamaan meiltä kelkan ja korjaamon takuu kuulemma päättyy kun oot kadonnut näkyvistä, käytännössä näin)
   
 8. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  eikös kempton oo vetomiesten kultamaa 8) kyllähän tosipuheissa tossa meänki mxz:ssa on ollu varmasti jo rutkasti suojelustaki mukana että nuihin kilsoihin on päästy. ite luulin ainaki nuorempana kaasuttavani ihan tosissaan, enkä usko että JL:lläkään on ihan kaikkea ajoa polvihillilta rekiperässä ajanu ;D

  eikai josaki rotaxin motissa tällä elinkaarella ja valmistusmäärillä oo vielä valmistustyökalut kulunu niinku ladan tehtailla aikanaan ;D oisko kvarttaalitalous ja osakkeenomistajien nahkaruoska pistäny kiirusta kokoonpano-osastolle, siinä tapauksessahan esim. jakelin pajalta valmistuva vähän käytetty 600SS olisi usein parempi kuin aivan uusi :eek:
   
 9. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Rotax 3-sarjan moottoriongelmat

  Eihän nuila kyllä tourinkia ajeta mutta eipä niilä ennenkään ole ajettu. Osa ainaki on kestäny ihan hyvin mutta melko paljon on nuita paskoja yksilöitä tosiaan eksyny mukaan. Oisko vain tuo laaduntarkkailu päässy vähän helpommala että saahaan romut nopeammin ja halvemmala markkinoile, samala tehty osia enempi muuala ja taas halvemmala. Kohta joku tietenki heittää jotaki nykybensoista ja öljyistä ko ne ennen oli sentään aineita..

  No kuitenki tässä topicissa on tarkotus kai selvittää nuita heikkoja kohtia ja mahollisia ratkasuja niihin. Koittas saaha nämä kestään ees jotenki ettei tartte kesken kauen kovin paljon rassailla, niinku allekirjottanu on teheny.. ;D
   

Suosittele tätä sivua