RR600:sen etupukki

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä FU, 9/12/07.

 1. FU

  FU Well-Known Member

  ??? Miten hitossa tuota etupukin iskaria rr:ssä oikein säädetään? Sehän on (ilmaiskari) sitä vain että puuttuuko minulta pumppu tai vastaava? Ei niin mitään tietoa!!!!Vai oletteko suunnitelleet jopa iskarin vaihtoa?
   
 2. AlEkS1

  AlEkS1 Summit x 165"

  Mitä varten sitä pitäisi säätää. Onko sen kanssa jotain ongelmia ???
   
 3. Niko

  Niko Well-Known Member

  Sitä ei säädetä niinku foxin iskareita, sen säädöt haetaan simmaamalla niinku normi iskarikin näin ainakin 440 ;)
   
 4. FU

  FU Well-Known Member

  Ei ole ongelmia! Ainakaan vielä tuli vain mieleen jos haluaa joskus säätää sitä.
   
 5. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Puhutte nyt aivan eri asioista.. Kyllä FOXikin säädetään iskarin osalta shimmaamalla, kuten muutkin. Se ilma toimii jousena ja tämän ilmajousen esijännitystä, tai pikemminkin jäykkyyttä muutetaan pumpulla.

  Ja nyt vaikuttaa vahvasti siltä, mitä aiemmin jo kyselinkin, että Ryden 2.0:n jousipainetta ei voi muuttaa kotikonstein.. Muusta en asiaa tiedä, kun kukaan ei osaa kertoa, mutta koneviestissä mainittiin myös jousikammion olevan typpitäytteinen. Eli paineen muutos ei ole aivan yksioikoinen homma. Mutta, kun sen kerran saa kohdalleen ja kelkkaa ei muuten muutella, niin sittenhän se on siinä.

  Voi olla, että olen tuon suhteen täysin väärässä, mutta se on faktaa, että kaikissa iskareissa, joita voi iskareiksi kutsua, vaimennusta säädetään shimmeillä. Toki Clickereitä on, mutta niissäkin perussäätö on shimmeillä.
   
 6. janppa

  janppa Guest

  Ainakin huolto-oppaan mukaan siihen jousikammioon voi laittaa myös paineilmaa, mutta vaatii käsittääkseni neulatäyttölaitteen, koska molemmat venttiilit taitaa olla normi täyttöventtiilejä.

  Tuossa manuaali: http://www.rydefx2.com/serviceprocedures/snow/Air_2.0_Service_Manual_English.pdf
   
 7. SixSixOne

  SixSixOne Well-Known Member

  2.0:n liittyen, tuossa on kuva Dragonin 2.0 Ryden venttiilistä, neulatäyttöisiä ovat. Satuin kysymään maahantuojan edustajalta nuiden iskareiden säätämisestä ja huollossa pitää käydä typpipaineita muuttamassa, mitään työkalua ei tule kelkan mukana. Kun sanoin että nuita saa kuljettaa säätöjä haettaessa aika monesti huollossa, tuli vastaukseksi kysymys olenko ajanu nuilla iskareilla. Enpä tiedä montako sarjaa nuita oli viime talvena testissä suomesa, vai oliko enempää kuin 1, mutta aika pieni osa nuita on varmaan päässyt koittamaan ennakolta.
  Lopulta tuli se mitä vähän odotinkin, että eipä näitä tarvi paljoa säätää kun ovat niin hyvät. Ja pakko kai se on uskoa kun ko. henkilö myös sanoi olevansa koko messukeskuksessa ainoa ihminen joka näistä laitteista tietää.

  ::)
   
 8. rehto

  rehto Well-Known Member

  Tuo säädettävyysongelma ratkeaa kun vaihtaa normi autonventtiilit tilalle ja jo pystyy säätämään kuten foxeja ikään. Ihme vittuilua vaan taas polarikselta tehdä tämäkin asia mahdollisimman vaikeaksi kun kaupasta ostettavissa rydefx:ssä tämä homma on jo valmiiksi kunnossa.
   
 9. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  According to RydeFX, a pump/valve kit will be sold by Polaris as an accessory.

  For those who do want to change pressures there are two options:

  1) Alter the pressure of the nitrogen gas that is currently in the chamber. To do this you would need access to compressed Nitrogen gas either yourself or through your dealer. The gas needle would be inserted into the gas port and the Nitrogen pressure increased or decreased.

  2) Polaris will be offering a pump kit which will have a Schrader adapter (the gas port in the larger aluminum cylinder would be replaced), and a hand pump. In this case the Nitrogen in the larger Aluminum cylinder would be replaced with Air.

  The expectation is that the vast majority of riders will not need to recalibrate the ride as Polaris Engineering (along with our Engineers) put many miles and hours into tuning these shocks specifically for the IQ and Switchback sleds. We’d recommend you put some miles on your sled before making any alterations to the pressures."


  Polarikselta tulee oma pumppu ja adapterikitti millä voi säätää kaasun painetta iskarissa.
   
 10. rehto

  rehto Well-Known Member

  Viitsitkö mainita lähteenkin kun internetfaktana on ollut että polaris ei pumppua tule tarjoamaan.
   
 11. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Sor väärä lainaus. ;D
   
 12. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  No, sehän o hyvä, notta ovat onnistuneet säätämään alustan niin hyvin, että se kattaa kaiken kokoisten kuskien kaikki eri ajotyylit ja mieltymykset. Tuollaista onkin jo odotettu pitkään. Olisi kiva päästä kokeilemaan tuollaista kelkkaa. Äkkiseltään ajatellen vain Lappeenrannan kauppiaalla olevassa Pollessa etupääs säädöt ei suosisi minun ajotapaani (keula röhnöttää maassa kun typet on karannut liikkeessä seisoessaan etuiskareista) mutta koska ammattilaiset noin väittää, niin uskottavahan se on.
   
 13. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Joo mutta vieressä seisovan draagonin nokka on ylväästi pystyssä.. Toinen on lakeracingedition..
   

Suosittele tätä sivua