RX1 WARRIOR KESKUSTELU

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Tuplaäksä, 13/11/07.

 1. remu68

  remu68 Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Moi

  Alkaa vanha matto olemaan finaalissa..32mm ripsaw,olen miettinyt 38mm ripsaw/38mm intencen välillä
  ajot on n.80% reittiä loput umpista,kumpaa suosittelette ja perusteluja?
  Kannataisko samalla jatkaa pykälää pitemmäksi,ei kai muuta tarvi tehdä kun jatkot paikalleen?
  Kelkkahan oli -04 RX Warrior,olikos tässä jako 2.52. kiitoksia vastauksista.

  Jari
   
 2. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  hep, laitoin wartsuun 365/38/sokostin. Ka-multa jatko, lisäksi vielä läpivetävät pyörät. On Hyvä.

  Nyt mietin vielä alustan pitentämistä jos koneeseen laittaisi myrkkyä enemmän.

  Tuplaäksä
   
 3. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Onko kellään Wartsuun käypäsiä astinlaudan vahvikkeita jäänyt hyllyyn roikkumaan vai mistä ostetaan ?

  Tuplaäksä

  XX
   
 4. SRMK

  SRMK ET 340 Professional '86

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Mulla ei oo varsinaisesti Warre, mutta jatkettu pätkä kuitenkin. Viime talvena alla oli 365 sokosti 38 lapulla ja nyt sitten 365 challenger 51 lapulla.
  Tämän talven vähien ajojen perusteella tykkäsin enemmän Sokostista, mitä tuosta Challengerista :eek:

  Vaatis vähän sivuttaispitoa, nyt ei oo juur mitään. Mitähän mattoa tuohon alkais miettiä tilalle? Sokostis kuitenkin liian matala lappu. Oliskohan Backcountry hyvä
  vaihtoehto, liekö siinäkään sivuttaispitoa sen kummemmin? Se uus Peak olis kova, mutta joutuis tehä liikaa muutoksia että mahtuis 64mm lappu alle ;D
   
 5. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Nonyt on uudet radiaattorit astinlaudan alla ja lisävahvike astinlaudassa. Toivottavasti rupeaa kestämään. Vanhat radioaattorit hitsataan (eli tehdään kestävämmät kuin uuvet) ja pannaan myyntiin het kun on saatu valmiiksi. Pistettiin samalla moottorin lämmitin letkuun.

  Kyllä oli eilen mukava päästä ajamaan pitkästä aikaa, kelekka toimi loistavasti ja aurinko möllötti taivaalta.

  XX
   
 6. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Kyllähän sitä tuli tänäänkin taas ajettua. Niin kauan kun reitti on kohtuu hyvää, on makoisa lasketella menemään, välillä nautiskella reilun 220hv nykäisystä. Mutta, kun patti kasvaa, on tämä kelkka kyllä järkyttävän hidas. :(
  Itsellenihän tämä oli lihinnä kokeilu, miltä tuntuu pitkämattoinen ja reipas teho. Joissain asioissa pitkä matto on kiva, mutta taas reippaammassa menossa se tekee mutkissa liikaa ylläreitä, aina ei vain käänny. Tehokin on hauskaa, vaikka eipä sitä montaa sekunttia pääse hyödyntämään. Tänään oli kamera tangossa kiinni niin, että maiseman lisäksi kieppimittari näkyi. Aika armottomasti siitä näkee, ettei neula pitkään 11 krpm lukemissa viivy. Joten se tehokin on enemmänkin jatke...

  Melkosta puntarointia nyt, vaihtaako takaisin pätkään vai pitääkö tämä ja ostaa rinnalle joku vakiokilpuri?
   
 7. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Jos vielä camon Sno-X ssää saa niin on muuten huippu matton reitilläkin. Harjakorkeus 44mm ja pituudet 307 ja 371, eli joutuisit jatkaa muutaman sentin.
   
 8. JJtalo

  JJtalo Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Osaisko joku neuvoa kädestä pitäen ja rautalangasta vääntäen tuon alustan perussäädöt, tai mistä olis hyvä lähteä sitten alottelijan hiomaan kun tulee vähän kokemusta ? Eli pro äksönin säätöjen ABC.
  Kelkkana -04 warre, vakio 32 matolla, öhlingsin pumput edessä ja telastossa. Nyt hommasin uudemman penkin (vähän korkeempi ja kovempi mitä alkuperänen) mutta sitä en ole vielä kerennyt testaan ( tuli takapukin iskarista öljyt pihalle viime reissulla, iskarit huollossa). Sarviin tein sille putken tapille lisää tilaa että sai enemmän pystyyn.
  Sukset vaihtuu powder proohon heti kun lompakko antaa myöten, nykyset ilmeisesti jotku articcatin sukset joita joku innostunu mattopuukolla kaventaan (!), vähänkin hankee ja puskee puskee ja jos enempi niin sukeltaa niinku verkonpaino. Samoin pakittaessa nostaa sukset pystyyn kun takaosa sukeltaa hankeen ja kaivaa siihen...
  Eli paljonko esim keulimisenesto remmeissä teillä on kierrettä jäljellä, eli mihin kireyteen kannattaa vetää ? Mitä muutoksia tuohon kannattaa tehdä ettei nostele sisäsuksea niin herkästi ? paljonko missäkin tolpassa pitäisi olla jousella esijännitystä ?
  Lähinnä olisi mukava jos tuo toimisi jotenkuten patikossa, koska sitä täkäläiset reitit lähinnä ovat. Kumpi iskari on isommassa roolissa tuossa rynkytyksessä ? pitäisikö takapukin isku ja paluuvaimennuksen olla mitä luokkaa jos iskaria painelee ilman jousta lattiaa vasten ? Nyt alkaa nakkeleen jos vähänkin vauhdikkaammin ajaa peruspattia, pikkupatikon suodattaa hyvin.
  Ihan sekopäistä tekstiä mutta parempaan ei tällä koulupohjalla pysty, toivottavasti tosta jotain tolkkua ottaa!
   
 9. PekkaVirtanen

  PekkaVirtanen Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Nyt tartteis apua tuon warren sähkösäätöpalikan kanssa! Onko nyt johto poikki vai jotain muuta vialla kun koetauluun ei ilmesty iskarin kuvaa, ja sitä ei siihen saa ilmestymään mitenkään! Eli säätöä ei ole. Jostakin muistelisin, että jos on johto poikki niin taulussa siltikin näkyy se iskunvaimentajan kuva, mutta kun nyt ei näy sitäkään! (saattaa olla vääräkin mutua ::)) Toisena asiana vähän öljyistä kysymyksiä! Ei liene kovin vaarallista jos kone kuluttaa hieman öljyä? Onko kellään tietoo mitä öljyä ne tunkee tuonne yamahan huollossa?

  Joo. Tuli mittailtua johtoja ja kaikki muut anto jottain arvoja, mutta ite iskunvaimentajasta ei saatu mitään irti. Johdot oli kaikki ehyiä, mutta se säätöpalikka itessään on vissii rikki. Noh.. Sille ei osaa ite mitään tehä. :eek:
   
 10. znood

  znood Guest

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Etupukin remmi ei ole keulimiesestoremmi vaan se vaikuttaa lähinnä suksipaineeseen. Ne on ne reaktiotangot mitkä sitä painonsiirtoa säätää.
  Etupukin remmi saa olla niin löysällä kun vaan mahdollista ja mitä etupukin iskari antaa periks osumatta yläkuolokohtaan jos laitat powderit. Ne reaktiotangot kannattaa säätää myös löysimmälle. Ei se liikaa keuli.

  Suksen nostoon lääkkeenä tiukempi puristuspuolen simmitys ja/tai esijännityksen lisääminen etuiskareihin.
  Jos haluaa apua sukeltamiseen niin powderi ei ole paras suksi kun keula on niin painava. Kannattaa ehkä virittää jotain vuotsolaista yammun perussukseen jos haluaa et keula kantaa.

  Perussäädöistä. Kannattaa katsoa että sielä on kaikki holkit(esim etupukin alalinkuissa) tallella ja simmittää/huoltaa iskarit kunnolliseksi. Eihän tosta patikkokelkkaa saa ja alustan saa helpolla rikki patikossa jos yrittää liikaa.
   
 11. Matze

  Matze Ockelbo 440R-77

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Ite laitoin mounttaini räxään 8" powderhoundit ja kantaa, ainaki tämän talven lumilla kantanu hyvin.. Pitäs itekki saaha suksipainetta paljon pienemmäksi ja uuet puslat ko mennee niinkö ajokoira lanatula jäljelä.. Umpisela toimii ainaki minusta hienosti ::)
   
 12. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Sulla on melko varmaan soleonidi rikki siitä iskarin päästä. MP-Racingiltä Hyvinkäältä saat sopivaan hintaan siihen uuden. Ei kannata hakea jammuliikkeestä!!
  Ei näy iskarin kuvaa oli sit johto poikki tai solenoidi kaput.
  Mulla on ollut 3kpl, RX-1 koneisia ja kaikki on kuluttanut uudesta asti meleko tarkkaan 0,5 l ölppää /tonni. Eiköhän ne jamalubea sinne laita.
  Ite oon jatkanut sitä normi täyssynteettisellä.
   
 13. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Onhan sulla riittävästi haritusta suksissa?
   
 14. JJtalo

  JJtalo Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Tarkoitatko reaktiotangoilla niitä taittopyöriltä lähteviä tankoja joissa on rasvanipat kyljessä ? Voiko niitä säätää muuten kuin vaihtamalla paksumpia/ohuempia muoviprikkoja ?
  Tuossa kun laitoin iskarit takas paikoilleen mietein että kuinka suuri vaikutus takapukin iskarissa olevalla kiinnityspisteellä on ? Ja missä se kannattaisi olla ? Oli tasan puolessa välissä purkaessa, laitoin samaan nyt ku kasasin. Iskarit on nyt shimmattu 10% jäykemmälle mitä ennen, tuosta lähteä hakeen säätöjä jos vaan tulee lunta enään tälle talvelle...
  Kaikki puslat tuntu olevan tallessa mitä tuota tutkein, ei ollut liikkuvissa kohdissa ainakaan käsin tuntuvaa välystä( vai kuinka tarkka tuo alusta on välyksistä?), ed. omistajan mukaan kaikki puslat hiljattain vaihdettu. Samoin laakerit oli kaikissa rullissa ehjät, rasvaa oli hyvin joka paikassa.
  Huoltomies sanoi että keulassa pitäis olla jäykemmät jouset( x kg/mm ), mutta esijännityksellä voi tekohengittää.
   
 15. Matze

  Matze Ockelbo 440R-77

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  No tuota oon miettiny ko se tuntuu just siltä että ne ois tasan suorassa ellei jopa aurauksella kun vetelee joka ikiseen uraan ja koloon kovalla alustalla.. Sehän on äkkiä katottu jos käväsen mittaamassa mutta paljonkos sitä pitäs olla? Puslissakin kyllä on jonkuverran välystä mutta tiä pitäskö se nuin huono olla vaikka vähän väljää onki..
   
 16. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Suksista väljät pois sisäänpäin ja pitää olla 10-15mm haritusta. Vähän makuasioita mutta ite oon käyttänyt tota 10mm.
  Olis hyvä tietenkin kattoo että sukset on linjassa mattoon nähden. Käy hyvin vaikka suoraa lankkua apuna käyttäen.
   
 17. znood

  znood Guest

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Ne tangot juuri.... Niitä voi myös säätää siitä kierrehärdellistä keskeltä.
  Ja tietenkin ohentamalla prikkaa voi muuttaa ääriasentoa. Jotkut on myös ottaneet tangot pois häiritsemästä painonsiirtoa. Takapukki voi tällöin tarvita rajointinremmin koska on vaarana että linkku pyörähtää ympäri.
  Jos haluaa oikeasti alustasta saada toimivan niin suosittelen että vaihdat alustan yammun monoon tai pps/rcg lynxiltä. Se proaction on aika kehno loppupeleissä ja se pettää aina sieltä etupukin alalinkun tienoilta. Vahvistus ei siihen auta, vaan liukurungot menevät mutkalle jos vahvistat tarpeeksi.
   
 18. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  proactioni oli vielä kestävä yamahan alusta ;) monon kun laittaa saa tehdä vielä 3 kertaa enempi alusta remonttia. Monoalusta kestää vasta apex se:ssä.
   
 19. Kake3

  Kake3 Well-Known Member

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Eri mieltä. Kyllä mono on selvä parannus siihen proaction- pohjanoteeraukseen.
   
 20. znood

  znood Guest

  Vs: RX1 WARRIOR KESKUSTELU

  Mono on ihan hyvä kunhan iskarin simmittää kunnolla ja laittaa liukrungonvahvikkeet....
   

Suosittele tätä sivua