Scandic vai Grand touring/Lynxin vastaava pari

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä jhm, 14/11/20.

 1. jhm

  jhm Member

  Onkos noilla otsikon kelkoilla todellisuudessa suuri ero käytettävyydessä? Ensimmäistä kelkkaa miettinyt ja ajatukset noissa kelkoissa.Ajelut tulisi olemaan hyvinkin leppoisaa kruisailua mahdollisesti 2 päällä järvien jäällä...lunta enemmän tai vähemmän.Toki urallakin ainakin siirtymiä mutta rauhallista menoa.Metsääkin on mutta siihen löytyy muita vehkeitä,saattasi kuitenkin joskus ajella katselemassa miltä näyttää.Jonkinlainen "pulkka" tulisi perään joka tapauksessa pilkkikamojen ym. muun rojun kuskaukseen.Koneeksi valikoitunut 600 ace molempiin vaihtoehtoihin.

  Mitenkäs on,kumpi parempi menemään umpisessa ja mahdollisessa sohjossa jäällä.Scandic painavampi,matto leveempi ja pidempi ja ainakin uudemmissa korkeampi lappu kuin touringin vastaava.Lynxin yeti 59 vs.adventure lx näyttää olevan että yetissä on lappu 32 ja adventure 34 milliä.

  Yetiin joutuu hankkimaan kyytiläiselle istuimen erikseen,adventuressa valmiina.Lisäksi täytyy päivittää auton peräkärry ja ottaa huomioon noiden vaihtoehtojen eri pituus.Nykyinen kärry on lavamitaltaan 2740 milliä ja ilman kuomua.Ajelut EP:llä ja pohjoisessa.

  Ajatuksia ja kokemuksia noista vaihtoehdoista? "Sopivasti " käytetty kelkka on ostoslistalla eli sellainen että ei heti tarvi osia vaihtelemaan.
   
 2. yamarin44

  yamarin44 Member

  Hei, itsellä on ollut sekä Skandic 600 Ace että nykyään Yeti 600 Ace moottorilla. Juuri kyseisillä touring kelkoilla en ole laisinkaan ajanut. Mutta touring keikkojakin olen omistanut muita ehkä vastaavia malleja. Ja noiden touring kelkkoja joita olen omistanut olen myös tarjonnut umpiseen
  Maasto missä ajan on usein syvän lumen alueita Kainuussa. Enimmäkseen maastossa mutta hieman myös reittejä.
  Umpisen ajo noilla touring kelkoilla on ollut huonoa. Hikisiä lumenkaivuu reissuja lähinnä. Mutta tosiaan en noita juuri kyseisiä kelkkamalleja ole ajanut mistä mainitsit.
  Skandic tai Yeti 600 Ace koneella menee umpisessa erittäin hyvin. Näissä on taittoperät ja vaihteita on kaksi eteen ja pakki. Vaikka painoa on hieman enemmän niin eivät uppoa lähellekkään yhtä syvään lumessa. Painojakaumat on saatu hallintaan, ovat kevyitä ohjata umpisessa.Voiman siirto on tosi jouhevaa, raskaammatkin lähdöt menee hienosti. Ja näitä nelitahteja on myös hauska ajaa, melutaso on hiljainen eikä vaatteet haise ajojen jälkeen. Reitillä olen näillä myös hieman ajanut. Jos ei kiirettä ole niin ajaa varmasti asiansa. Puhtaasti reiteille on sitten omat kelkkansa. Ummessa en ole huomannut eroa Skancin ja Yetin osalta vaikka Skandicissa on hieman korkeampi lappu. Hyvin pääsee kummallakin.
  Uudet Skandicit näyttäisi olevan isommalla 900 Ace koneella. Vaihtoehtona 600 e-tech, sportti Skandic. Varmaan pitää käydä tuokin testaamassa. Lynxillä lienee tuo Yeti 600 Ace koneella edelleen.
  Uusien ja vähän ajettujen nelitahtikelkkojen hintaero on usein pieni. Siksi uuden hintaa kannattaa verrata. Ja kilpailuttaa useampaa jälleenmyyjää. Hintaerot ovat uusissakin yllättäviä.
  Jos etenemiskyky on ummessa tärkeää varsinkin kaksi päällä ja pulkka perässä niin omalta käytöltä uskallan näitä työkelkkoja suositella. Mutta käyttö olosuhteet ja mieltymyksethän ne ratkaisee mikä kelkka kenellekin sitten parhaiten sopii.....
   
 3. jhm

  jhm Member

  Kiitos yamarin44:selle kommentista. Punnittua puhetta mutta otin ja tein sitten kaupat suht tuoreesta Lynxin Adventuresta 600 Ace kun sai sopivasti.Useasta paikasta kyllä pyysin tarjouksia ja ja myös niitä sain vaikka jollain meni 2 päivää spostin lähettämiseen.Hinnaneroja oli ja myös kauppiaita. Mutta tuohon nyt päädyin,toisaalta helppo tehdä kauppaa kun ei ollut mitään vaihturia.Jos ei tuolla tunnu pärjäävän niin sitten pitää kierrellä kauppoja ja surffailla netissä....se se on mukavaa puuhaa.
   
 4. yamarin44

  yamarin44 Member

  Varmasti hieno kelkka. Ja jokaisen omat käyttöolosuhteethan ne sitten lopulta ratkaisee mikä on omaan käyttöön se sopiva. Nyt vain odotellaan lumia, kyllä nämä vesisateet jo riittäisi. Laitahan käyttökokemuksia, monille varmasti olisi apuja kelkan valintaan. Mukavaa kelkkailukautta!
   
 5. jhm

  jhm Member

  Jep,lunta odotellaan...pari senttiä jo tuli :) .Saa sitten nähdä koska tulee ja minne asti pitää lähteä mutta huomenna kelkka kotiutuu...
   
 6. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Active Member

  Pilkkihommissa ruuvattavat nastat auttaa, jos on sohjoa ja liukas jää alla. Kannattaa muutenkin varata köyttä, joku kakkosnelosen pätkä tai vastaava, jonka saa avantoon paaluksi, ja vetotalja. Niillä saa jumittuneen kelkan kiskottua tampatun loskapatin päälle ja siitä liikkeelle. Paras tietty kun katselee mihin ajaa, mutta toisinaan vesikot yllättää ja kelkka on jumissa.
   

Suosittele tätä sivua