Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pete..., 3/2/10.

 1. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Vs: Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

  Talven parhaat ajokelit :) Kuva Mertajoen paikkeilta 16.4.2016 ..

  [​IMG]
   
 2. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Vs: Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

  Ranualta valmistuu virallinen reitti Simon rajalle tämän ja ensi kesän aikana. Ajamaan pääsee arviolta jo ensi talvena raivattua aukkoa pitkin. Lopulliset tasaukset ja merkinnät tulevat ensi kesänä. MUTTA olisiko kellään tietoa kautta ideaa millä keinoilla reitin rakentaminen saataisiin käyntiin Simon puolella? Muut yhteydet naapuri kuntiin kunnossa, mutta rannikolle pitäisi saada väylää auki.
   
 3. pete...

  pete... Yeti Pro 800. 07&11

  Vs: Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

  Ei kai tuossa Simon ja Ranuan rajan välisessä reitin suunnittelussa ja teossa ole muuta estettä kuin raha.
  On kai siitä useampi suunnitelmakin aikoinaan tehty mutta aina on kaatunut joko suojelualueisiin tai rakentamisen ja kunnossapidon rahoitukseen.
  Oli siitä jossain maakuntakaavassakin maininta että merilapin alueelta pitäisi saada yhteys Ranualle.
   
 4. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Vs: Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

  Maakuntakaavassakin tuo yhteystarve on esitetty. Piristäisi kummasti merilapinkin kelkkailua jos reitti saataisiin rakennettua. Muualla Lapissa reittiverkosto kattava ja esim Ranualla voidaan ajaa pitkiäkin ympyräreittejä lähikuntien alueella, mutta jotenkin tuo Simo, Kemi, Tornio ja Tervola ( myös Keminmaa ettei mene Kemin kanssa sekaisi ) seutu jäänyt reittiasioissa jälkijunaan. piristäis kelkkamatkailuakin kummasti silläkin seudulla kun väylää saisi auki.
   
 5. vilhe85

  vilhe85 Summit X 850 154"

  Vs: Simo - Kuivaniemi - Olhava - Ii - Yli-Ii alueen reitit/urat

  Oon kuullu huhuja reitistä joka menis kivaloilta arppeen kautta ranualle. Oon ajanu siitä sompujärventieltä kyllä kivaloille mutta siitä ranualle päin oli aika risunen reitti. Onko sillä koskaan ollukkaa virallista Reittistatusta? Raksit siitä on ainaki Keminmaahan asti ja lähtee ranuallekki mutta en oo sitä ajanu. Ku siitä kivaloitten jälkeen pääsee sitä 400kv linjaa Simon maliniin ja siitä jokea Simon asemalle ja ii-kemi 110kv linjareitille.
   
 6. puskuri

  puskuri Member

  Onko Iistä Kuivaniemen suuntaan jo ajeltu? Miten lumi tilanne?
   
 7. whitejack

  whitejack Lynx RC600 -07

  Viikko sitten käytiin Iistä halajärvellä kääntymässä. Irtolunta oli reitillä, mutta ei kovinkaan paljoa. Voimalinjan alla saattaa vielä kolista kiviin, sen verran vähän näytti taas satavan. Sisämaahan päin alkoi tilanne huomattavasti parantua, ja halajärven kohdilla alkoi jo muistuttamaan talvea.
  Mutta tänään varmaan kohti merihelmeä tai Oijärveä tulee jälkeä jätettyä.
   
 8. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Keminmaa-merihelmi-Keminmaa ajettu tänään. Muuten oikein hyvä lumista mut kuivaniemestä helmeen vielä niukanlaisesti lunta.
   
 9. lapiska

  lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

  Me käännyttii kuivaniemestä takas
   
 10. maxikainen

  maxikainen Member

  Ilmoitan kiven ja koivun salaliitosta kuivaniemi merihelmi välillä!Ensin kivi tarttuu ohjainrautaan.Keinauttaa kelkkaa,heittäen kuskin pois satulasta,jonka jälkeen suuntaa kelkan kohti koivua.Koivu vastaan ottaa kelkan tukivarsien kohdalta ja miedosti muotoilee tukivarret uudelleen!Liekköhän nuita saa vastuuseen!!
   
 11. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  No onneksi se koivu tais saada selkäänsä samassa rytäkässä ;)
   
 12. kemis72

  kemis72 Well-Known Member

  Onko kukaan ajellut putaalta päin Iihin? pääseekö joella ajaan niin et reittejä pääsis Jäppiselle vaikka kaffille? :) Tarkoitus olisi tuolta Raasakan kautta ajella?
   
 13. pete...

  pete... Yeti Pro 800. 07&11

  Näytti olevan sen kokoinen koivu että kostoksi siitä olisi voinut tehdä pari pesällistä saunapuita.
   
 14. Sxr7 00

  Sxr7 00 Well-Known Member

  Hyvä oli baana yli-olhava-merihelmi välillä ku käväsin iltalenkin ajamassa☺
   
 15. SamiM

  SamiM '19 Xterrain RE 3700 850

  Viime viikon tiistaina ajoin Ii-Haukipudas-Ii juurikin Raasakan kautta, eikä ollut mitään ongelmaa kulkemisessa. Ojia kannattaa varoa. Ai mistäkö tiedän, no siitä kun sain lähdöt yhdestä vastapenkasta. ;) Raasakan voimalaitoksen alapuolella joenylityksessä on se perinteinen rantojen varominen paikallaan kun veden pinnan vaihtelu saattaa päästää veden nousemaan jäälle ja jäät voivat lisäksi olla pystyssä sekä railoja syntynyt. Vaan kylläpä tuolta pääsi yli, varovaisuuteen vain kehotan.

  Kävin myös Kiiminkijoen rannalla katsomassa joen tilannetta ja huonolta näytti. Molempiin suuntiin siitä perspektiivistä katsoen joen poikki yltävät sulat koskissa. Eli kuten täällä foorumilla oli aiemmin kirjotettu, niin Haukiputaalta ei kannata Kiiminkijokea pitkin ylöspäin lähteä ajeleen.
   
 16. kemis72

  kemis72 Well-Known Member  Mikä lienee tilanne siinä Iin kylän pinnassa sillan alla kun mennään sinne Seolle?:eek::eek:
   
 17. SamiM

  SamiM '19 Xterrain RE 3700 850

  Siitäkin pääsee kun ajaa sen uoman keskellä olevan kivikko/risukkoalueen vierestä eteläiseltä puolelta välttäen sillan eteläpäässä olevaa uomaa jonka yli menee pienempi silta nelostien sillan meren puolella. Iiseudunkelkkailijoiden sivulla hyvä kuva jonka ohjetta kannattaa noudattaa:
  http://iiseudunkelkkailijat.com/?p=1521
   
 18. whitejack

  whitejack Lynx RC600 -07

  Eipä ole vielä merkattu ko. paikkaa vaikkakin paljon siitä on jo ajettu(alustavasti sunnuntaina merkkaus). Pari reikää jäällä oli ennen pakkasia, jotka saattavat olla taas lauhan kelin voimasta auenneet.
  Eli silmät auki ja sopivasti liikettä, ettei paikalleen jää ihmettelemään.

  Tässä keväisessä kuvassa näkee vähän millainen jääpeite tuossa kohdin on, kun on alkanut enempi sulamaan. Virtapaikkan yli mennään, joten vissiin ikinä ei puoltametriä jäätä tuohon saada.

  [​IMG]
   
 19. Hiac-e

  Hiac-e Member

  DSC_0100.JPG
  Uran tasoittelua yli-olhavassa.
   
  Sxr7 00 ja pete... tykkäävät tästä.
 20. kemis72

  kemis72 Well-Known Member

  Missä kunnossahan reitistö Iistä Kemiin päin? Olis tarkotus perjantaina lähteä lapintuulen nesteellä käy kaffilla :D:eek:
   

Suosittele tätä sivua