simppeliä

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Muus, 5/2/21.

 1. Muus

  Muus mxz 550 -07

  No niin. Vmaxi lähti osiksi ja nyt tuossa pikkuhiljaa katsellut seuraajaa, mutta tuntuu taas iskevän runsauden pula päälle.

  Eli ideahan on se, että ajokilometrejä ei tule paljoa, joten kelkan pitäisi olla käyntiin ja matkaan kampe. En jaksa hipistellä ja näpräillä punnusten kanssa niinä muutamana päivänä, kun kelkan pariin ehtii. Ei kiinnostaisi edes odotella pihalla jotain lämmittelyitä. Lisäksi sälli alkaa olemaan siinä iässä, että kun silläkin joku vapaapäivä sattuu, niin voisi miettiä antavan kelkan alle, ajellut se jonkin verran kyllä on.

  Ajo on todella paljon reittipainotteista ja välillä yritetään pitää vauhtiakin, mutta seassa sitten kaiken mailman nuolukiven viennit etc. Lisäksi ihan pätkää ei kiinnosta siitäkään syystä, että ei jaksa sitä poikaa olla repimässä irti tuolta pellolta kun se on vähän väliä keula pystyssä. Matto pitäisi olla järkimalli, etttei tarvi mitään raappoja viritellä, kun edelleen ajattelee tuota nassikkaa sinne rattiin.

  Toisaalta miettinyt työkelkaksi rekisteröitävää, jolla kulutkin saisi vähän alemmas. Esim. 550 Voyageri, mutta sitten taas sillä se kerran vuodessa ajettava parin sadan safari onkin jo vähän työläs. Mutta olisi kyllä muuten passeli. Nuo 1 pyttyiset AC / jammu kiinnostaisi hitosti, mutta kun tuo hinta on kyllä minusta liikaa noista.

  Blast LT voisi olla aika passeli, mutta pitää odotella saako ensi talvena ylivuotisena jostain.

  Ehdotuksia/mielipiteitä otetaan vastaan...
   
 2. Muus

  Muus mxz 550 -07

 3. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Mitä tuommoisesta pitäisi katsoa? Vähän möhköhän tuo on, ainakin 800:Na kun olen ajellut
   
 4. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Alustan pukit. Kaasarin kurkut uusittu vuosi sitten niin varmaan tämän talven menee huoletta. Niihin saa puhkussa kiinnittää huomiota, paljon lyhytikäisemmät verrattuna nestekoneisiin. Iskarit, lieneekö huollettavat?
   
 5. Muus

  Muus mxz 550 -07

 6. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Mitään järkeä? Tuo PPS öhlinssi alusta tuossa houkuttelisi. Jatkeluksihan tuo saattaisi mennä, mutta jotenkin hinnaltaan olisi houkutteleva.
   
 7. vetkulilm

  vetkulilm -20 Expert ja -14 Rave Re

  Missä kohin tuossa on Öhlinssiä?
   
 8. Muus

  Muus mxz 550 -07

  No ihan selvästi molemmilla puolin telatunnelissa... :)
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 9. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Pitkä pohtiminen päättyi, pitäisi mennä katsomaan 07 mallista puhallin reviä. Onko tiettyjä paikkoja, mitä tutkia perus pukkien etc lisäksi.
   
 10. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Kannattaa katsoa, että onko sukset pituussuunnassa suunnilleen samoilla kohdilla. Eturunkohan näistä nitkahtelee helposti banaanille.
   
 11. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Kytkimen ja käynnistimen vierestä katella runko onko suora ja ehjä, ratkeaa ja/tai vääntyy noilta kohdilta.
   
 12. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Helvetisti ajettu safarivehje, mutta huollettu ja ihan siisti. Kaikki pelasi ja tuntui ihan ok. Pariksi vuodeksi opettelu/rälläilyvehje, sen jälkeen päivitän kerralla reilummasti. Saa nähdä minkä verran tuolla nyt tulee itse ajeltua, kääntöpyörät ja etupukki/iskari tulee listalle ehkä jos näyttää, että kilometrejä alkaa kertymään. Ja köyhtymäänhän tuosta ei päässyt oston kanssa ainakaan. Eikä varmaan hinta muutu parissa vuodessa mihinkään suuntaan.
   
 13. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Pikku testireissun jälkeen mietteet.

  Onhan se helvetin kevyt ja mukava viedä tätä meidän reittiä. Tuon Viperin jälkeen täysin eri maailma. Vaikka tuossa kaikki normaali asetukset, tosin tuntuisi olevan kohtuu hyvät simmitykset, niin kärsi antaa ihan surutta, missä tuota Viperiä piti höristellä, ettei anna kaikki läpi.

  Mutta se siitä.

  Käy, pelaa ja kukkuu, toimi kaikki lämppärit ja kaikki. Ostolistalle tulpat ja uusi hihna. Hihna on kakkosella tosi syvällä. 3-5 milliä. En tiedä onko hihna jo loppu vai kakkonen huoltoa vailla. Ei kuitenkaan ollut varahihnaa, niin sama uusia.

  Tuntuu, että vähän booaa aina, kun löysää, sen jälkeen kyllä vetää.
  Kaasarit oli liike puhdistanut, kun olivat uusineet kurkut. Seissyt kohtuu pitkään, niin imin vanhat bensat pois ja uutta tilalle.
   
 14. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Mitkäs kepit sinne on laitettu? Vakioita tuskin on paljoa simmitetty ellei kyseessä ole 550x, mitä epäilen kovasti kun safarikoneesta on puhe.
   
 15. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Pitäisi olla huollettavat, kun keulassa oli klikkeritkin
   
 16. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Jep, mutta vakiot ne ei ole. Noissa on vakiona kertakäyttökepit.
   
 17. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Oli se etupukin iskari kyllä ihan hiton onnettoman kokoinen pötkylä, niin pitää tutkia. Mutta tuntui kuitenkin paljon jämymmältä kuin joku vuosi sitten ajossa olleen revin alusta, minkä kanssa piti kyllä kans ajella reunoja pitkin kierrellen. Eli hengissä se kuitenkin vielä oli.

  Varmaan tämä kevät menee noin, jos ei nyt noita osia tupsahtele tarjolle jostain kaapin perukoilta. Tuota voimalinjaa meinasin ehkä puhdistella tuossa lomaviikolla. Tai sitten vain lisätään bensaa kesään asti.
   
 18. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Katos perkule, sehän olikin -08
   
 19. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Eihän se mennytkään ihan putkeen, kun nyt pikkuisen ajanut, niin röötää ja paukuttaa putkessa. Katosi mittaristo ja vedot ihan hukassa.

  Tuovirengas kemijärvi, plussaa kovasti! Käskivät tuoda kelkan takaisin ja palauttavat toimivana.
   
  Vesukka tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua