SKIDOO - NORDIK 300 377r

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä pezq^, 21/1/16.

 1. AEM

  AEM Well-Known Member

  Joo, oottako jostain saanu ostettua vielä rahalla uusia jousia variaattoriin ja kytkimeen?
  kytkin ibc powerblok alkuperäinen.
  Paikallinen brp myyjä nosti käjet pystöön. :/
   
 2. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Luulisi että ainakin kytkimeen kävisi jotenkuten uudempien samanlaisten IBC kytkinten jouset. Ainakin mitä minulla on ollut 80-luvun IBC ja pari 2010-luvun IBC alt -mallia, niin ei niissä kyllä paljon eroa ole. Voihan niissä huonolla tuurilla olla jokin mitta muuttunut tms.
   
 3. Kimple

  Kimple Shredder RE 3900

  Noniin, tuli ostettua tämmönen 377R -92.
  Pikku sipistelyä kaipaa, mutta tuntuu olevan todella hyvässä iskussa muuten.
  Mittarin kulmavaihde ja vaijeri puuttuu, niin semmoset pitäs löytää jostakin, onko vinkkejä?

  IMG_3717.jpg
   
  Nord503 tykkää tästä.
 4. Julli086

  Julli086 Member

  Mahtaakohan jostain löytyä räjäytyskuvia 300r:stä...ja mistäköhän kannattaisi ruveta kyselemään kytkimen ja variaattorin jousta tai täydellistä korjaussarjaa variaattorin kyseessä on pakillinen malli.
   
 5. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Mistä löytyis tuollaiseen 1-pyttyiseen kytkentäkaavio, mistä näkisi jännitteensäätäjälle tulevien piuhojen värit/numerot?
   
 6. pawl

  pawl Member

  Onko aiheeseen tullu selvyyttä? Pitäis itellekki vaihdella, pyöriä akseli on.. minkä kanttinen akseli passais ilman isompia muutoksia? 2.52 jaolle tarkotus tehä. Harmaa 300 nordikki, ilman suunnanvaihtajaa.
   
 7. Nyt tarvis aloitteileva kelkkailija apua.

  Ostin Nordik 300R:n toisen ykspyttysen Yamahan rinnalle päästäkseni paremmin ummella korkealla olevien astinlautojen ansiosta.

  Nyt eilisen ajoreissun aikana huomasin että perä on varsin alhaalla kelkassani, kun vertaan sitä muihin Nordikkeihin. Perä myös pohjaa todella herkästi, takahäkistä yhdellä kädellä saa pohjattua sen joten jotain on väärin.

  kysymys kuuluukin, miten saan perän korkeammaksi ja jäykemmäksi?
  Kiitos suuresti jo etukäteen.
   
  Viimeksi muokattu: 22/3/23
 8. Vastauksena itselleni, takajouset oli väsyneet. Mistään ei löydy tähän uusia jousia, paitsi että löytyipä kun soitti puoli Suomea läpi, nimittäin tehtaalta jossa nämä jouset on väännetty. Siellä on vielä yksi pari takajousia, jos joku tarvii. Enempää ei ole olemassa, eikä kuulemma enään tehdäkkään, on niin haasteellinen valmistaa lyhyiden hakasten takia.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 9. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Tuossa olis tosi vähän ajettu 377r nordik.Pakki ilmeisesti näissä se heikko kohta, ja tästäkin yksilöstä oli vesikossa hajonnut se.Onko nordikki 377 periaattessa sama kelkka kuin 360 lynksi?
   
 10. Saahan sen suunnanvaihtajan rikki jos haluaa. Sitä ei saa ikinä käyttää "väkisillä" vaan nytkäyttämällä liikuttaa kelkkaa ja kokeilla että meneekö sormella kevyesti työntäen vaihe silmään.

  360ssä on hiukan matalammalla astinlaudat. Toimii paremmin työkäytössä ja käyttäytyy helpommin kovalla mutkissa ajettaessa. Toimii kyllä tästä huolimatta erinomaisesti myös umpisen kikkailussa. Nordikki taas on kuin snowscoot umpihangessa, hallinta todella mielekästä, polvilla painamalla saa käännettyä pakkaspuuterissa. Varjopuolena pieni kiikkeryys reitillä ajaessa, varsinkin 300-mallissa jossa raideleveys on hiukan vielä kapeampi kuin 377:ssä.
   
 11. Sanmppa

  Sanmppa Member

  Olikos jollaki tallessa ihan ohjekirja näihin? Onko siellä kerrottu kytkimen ja variaattorin väli? Ja mikä on alkuperäisen hihnan numero? 1991 377R..
   
 12. AEM

  AEM Well-Known Member

  Hihna on 414 617 500
  Kytkimen ja variaattorin lautasten väli 36,5mm
   
 13. Tietääkö joku 377r:n ylä- ja alarattaiden hampaiden määrän, ja moniko lovinen tuo vetoakselin boori on? Kelkka on 200km päässä mökillä niin osaisi ottaa oikeat osat matkaan.
  e: ja kuinka leveä/lamellien määrä ketjussa?
   
 14. AEM

  AEM Well-Known Member

  17/44 ohjekirjan mukaan välitys
   
 15. Suurkiitos
   
 16. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Onko 377ärrä nordikin ohjekirjaa netissä?Olis mielenkiinoista luettavaa
   

Suosittele tätä sivua