SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

 1. AnKoo

  AnKoo Active Member

  Onko kukaan käyny vanhalla koskenmäenkaupalla tänä talvena? Tai ajanu läpitte lenttiiraan?
   
 2. Markku76

  Markku76 Shredder Re -23, MXZ X-RS Cp -24,

  31.12. kävin Sotkamosta Vuosankajärvellä mutkin.
   
 3. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Sotkamon järvipätkillä alkaa olla viitat asenneltuna. Kunta viitoitti Kianta ja Sapsojärven jo aikaa sitten. Kiimasesta en nyt tiedä, mutta voisin olettaa, että ovat senkin jo ehtineet viitoittaa. Pienemmät järvet ja lammet viitoitettu Kuhmon ja Rautavaaraan suuntaan. Viimeinen eli Petäinen Laakajärvellä jäi tänään puoleksi viitoittamatta kun jumiteltiin sohjossa viitoitusvehkeiden kanssa niin ehti pimeä iskeä päälle. Jäätilanne pääosin hyvä eli teräsjäätä on ihan hyvin, mutta sitten toisin paikoin lunta on reilusti päällä (luokkaa puoli metriä) ja sitten se lumi on saattanut painaa myös reilusti vesille, jolloin siellä on 20-30cm lunta ja sitten 20-30cm vettä. Nyt lupasi plussakeliä niin oletettavasti se vesi ei ainakaan hetkeen ole sieltä vähenemässä, mutta eiköhän ne taas seuraavien pakkasten myötä jämähdä. Lähinnä näitä vetisyys ongelmia nyt oli tuolla Petäisellä ja osin Hietasella Kuhmon suuntaan. Ei siis kannata oikein pysähtyä noilla järvillä, jotta ei tipahda pintakerroksesta läpi.
   
 4. Pete2

  Pete2 Member

  Perjantaina käytiin korpikorsulta niin oli jo sohjoa ja uveavantoja petäisellä. Onko Petäinen-Laakäjärvi maapätkä suljettu kun oli nauhat edessä vai tarjouduttiinko väärästä kohtaa maille...
   
 5. hemuli

  hemuli Well-Known Member

  Reitti taisi viime vuonna siirtyä ~50m pohjoiseen kiertääkseen jonkun rantatontin ja vanhalla uralla oli nauhoja.
   
  Pete2 tykkää tästä.
 6. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  nykyään reitti nousee suunnilleen petäisen puolivälistä rannalle ja menee siitä entisen kaupan kohdalle ja jatkuu siitä edelleen laakajärvelle. . kohtaa ei välttämättä huomaa, kun ei ole vielä viittoja....ne laitetaan,kun olosuhteet sallii!
   
 7. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Sotkamo- ristijärvi .
  Vesistöt viitoitettu oli.tänään ajettiin (2)
  Mutkin tuo pätkä.
  r-j puoli luomuna.
  Perus ojat siellä kummittelee ja jokunen suosilmä kahteli kirkkain silmin.
   
 8. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Sotkamo - kuhmo väli
  Hyvässä tikissä..uutta lunta, ja lanatut pohjat! Siellä ku malttas vähän ajella laitoja , ni ei kyhmyynny
   
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Vesistöt pukkasi nyt muutaman plussapäivän ja märän lumisateen jälkeen aika vetisiksi. Mittailin jostain kohtaa, että siellä on toisinpaikoin 20-30cm vesisohjoa jäällä.. Onneksi lupailee taas yöpakkasia niin eiköhän tuo keli tuosta jämähdä.
   
 10. Petuhovi

  Petuhovi Well-Known Member

  Minnekkähän nuo reittimaksujen rahat lie valuu? Ei ainakaan ole reittien ylläpidossa näkynyt mitenkään erilailla verraten pariin edelliseen vuoteen. Hiihtolomat aktiivisimmillaan niin luulisi että kunta näyttäisi tekojen kautta turisteille että täällä hyvä ajella. Vieruskunnissa paljon parempi tilanne ylläpidon osalta.
   
 11. SSMika

  SSMika Well-Known Member

  Onko Vuokattiin mitään asiaa kelkalla? Oltaisiin mahdollisesti pääsiäisenä tulossa ja mietittiin kannattaako sinne ottaa vehkeitä mukaan. Eikös siinä suurin osa reiteistä mene vesistöillä?
   
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kyllä nyt ainakin vielä ihan ok kelit järvilläkin. Jos ei nyt pääsiäisen aikaan ihan koko ajan ole plussakeliä niin pitäisi kyllä ihan ajokelit olla vielä. Järviä on toki vähän joka suuntaan Vuokatista, mutta äkkiä siitä vaikka Kiantajärven yli hurauttaa ja sen jälkeen reittiä kohti Kuhmoa tai Rautavaaraa tai Sotkamon pohjoispuolelta kohti Ristijärveä. Tampparilla on ajeltu muutaman viikon sisään, joten urat ei ole millään sikapatilla. Toki ei pääosin ole tampparitasaista baanaa, mutta ainakin omasta mielestä ihan ajettavaa. Tamppari käynee tällä viikolla joitain pätkiä vetämässä.
  Kajaanin suuntaan Nuasjärveä ei ole viitoitettu ja se on sitten ehkä se arveluttavin rasti. Jos sitä pätkää ajaa niin pitää mennä esimerkiksi Kelkkareitit.fi sisustolla näkyvän reitin mukaan. Keskemmällä järveä on virtapaikkoja tietyissä kohdissa.
   
 13. SSMika

  SSMika Well-Known Member

  Kiitos tiedosta. Voi olla, että päädytäänkin Ukkohallaan, kun siellä meillä kans mahdollisuus majoittua ja ollaan aikaisemminkin siellä suunnilla ajettu.
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Sotkamon urastolla ajokeli oikeastaan melkein missä vain edelleen. Tänään kävin ajamassa ja vallan hyvä keli oli pääosin ajella menemään. Toki nyt jos pitää plussakeliä päivätolkulla niin mössöksihän se menee tuo lumi ja sitten on huono ajaa kun ei tiedä minne siellä keula sukeltaa. Kelkkailumielessä takana todella hyvä talvi. Muistaakseni jo marraskuussa oli ajelukelit ja lumimäärän puolesta ne kyllä on vieläkin tovin.

  Vesistöillä keli alkaa olla sellainen, että jää ei enää ole kaikin paikoin hyvää, rannat alkaa olemaan sulia ja virtapaikat on hyvin heikossa jäässä tai sulia. Emme kerää Sotkamossa viittoja järvipätkiltä.
   
  Wyfell tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua