SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Hyryltä n.30km kuulemma puuta nurin, oli tarkoitus tänään käydä tsekkaamassa mutten päässyt aikoinaan reitille, viikon päästä uusiksi.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 2. japejun

  japejun Well-Known Member

  Mihin suuntaan hyryltä puuta nurin? Pääseekö kuitenkin läpi vaikka hissukseen? Mitä lenkkejä on puista vapaana jos ukkohallasta käsin käy ajeleen?
   
 3. james-x11

  james-x11 Well-Known Member

  Ukkohalla-Ämmänsaari-Vaaranniva-Joukokylä-Puolanka-Ukkohalla n.300km.
  Vaaranivasta ja Puolangalta saa bensaa.
   
 4. tieto

  tieto boondocker

  Kun tulette mehtäkylästä päin. Ajakaa kuusamon reitille. Sieltä on tehty teboilille reitti. Opasteet on.
   
  Hegetti tykkää tästä.
 5. tieto

  tieto boondocker

  IMG-20171204-WA0001.jpg
   
  TTM ja Hegetti tykkäävät tästä.
 6. Ookkeli

  Ookkeli Member

  Hyry moisiovaaraa meinas olla tikkunen.. Iliman karttaa,kirvestä ja kaveria en lähtis. Kukkurin ja hyryn välillä oli merkitty reittiä sähkölinjan alle. Kukkuri- Vuokkijärvi luomu kunnossa, kukkurin seudulla paljon puuta reitillä. Hyry-Suomussalmi taas hyvää lanattua reittiä. Näin siis viikko sitten.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 7. dinlimies

  dinlimies BAHABOIKA fourstroke

  Sunnuntaina ajelin moisiovaaran kahta puolta. Aikoinaan tuli enemmänkin siellä harrastettua. Eipä tuonne tarvi enää mennä kalustoa pilaamaan.

  PS. Metsurille töitä
   
 8. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Mikä tilanne Moisiesta Kuhmon suuntaan? Onko sinne kukaan lähteny seikkailemaan?
   
 9. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Kiitos osanotosta, ja mikä lämmittää, kun on joku toinenkin joka ymmärtää huippuurheilua.
  Aikansa lekenda. Norris.
   
 10. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  Joo perjantaina ajeltiin kolmen kelkan voimin sotkamosta Paltamon kautta suomussalmelle ja siitä länsipuolta hossaan. Takaisin palailtiin eilen itäpuolta raatteenporttiin ja siitä suomussalmelle. Itäpuoli oli sata kertaa parempi kunnoltaan. Länsipuoli ainakin pitäisi ajaa koneella läpi ja täyttää ojat, se homma oli edelliseltä konekuskilta jäänyt tekemättä. Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvä ja kilsojakin tuli reilu 700.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 11. Antsake

  Antsake Lynx 600R

  Tuli viime viikolla ajettua kahteen kertaan länsipuolta ja jäistä pattiahan toki oli, reittiä kun käytetään niin pattia tulee. Nimiä laatikoihin vaan niin ymmärtäävät salkun vartijat reittien käyttö määrät Enemmän haittasi täyttämättömät ojat nopeilla pätkillä, konekuskillakin pitää jonkinlainen vastuu jälestä olla kun ei se ojan täyttö kunnollisella kalustolla vaikeaa ole.
   
 12. Jooman

  Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

  Valitettavasti vaki lanakuski on saikulla tämän loppukauden. Renki omalla koneella hommissa, niin voi olla jälessä hieman poikkeavuutta.
   
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Niin pahintahan on nopea reitti+pommit odottamassa, mieluummin ajaa pattia kokoajan ilman ylläreitä.
  Kannattaa ottaa yhteyttä lanaukkoon ja kertoa ojien täytöistä, se on eri asia jos paikalliset tietää ojien paikat ulkomuistista, siihen tietää varautua jollainlailla. Muistan yhden talven Kajaanin urilla @Antsake en lanavuoden jälkeen tuli tämä traktorihirviö joka jokaisen nyppyläntauksen oli myltännyt aivan kynnöspellolle ja nypyn toinen puoli kuin kiitorata, voitte arvailla muovien määrän alastuloissa...
   
 14. Jooman

  Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

  Kiannanniemen sovittu kelekkamiittinki Veikan luona 17.3.2018 on monien yhteensattumien vuoksi peruttu.
   
 15. PeteX2

  PeteX2 Kaikki muu on turhaa paitsi....

  Tuli ajettua ke Rukalta Suomussalmelle ja to Suomussalmelta eteenpäin Syötteelle. Hossasta Suomussalmelle aivan umpista, joka oli helvetin raskasta henkisesti&fyysisesti pätkäkelkoille. Viimeiset 45 km pimeässä Kiantajärveä, jossa merkinnät vähän sitä sun tätä. Anyway ihan jäätävän hieno ajopäivä 235 km. To Suomussalmelta Syötteelle taas osittain umpista ja osittain parin kelkan kusiränniä. Ei näillämain ainakaan panosteta reittien huoltoon.
   
 16. käntsä

  käntsä Member

  Ukkohallan suuntaan Suomussalmelta (ja tietenkin toisinkin päin) ajavat kelkkailijat HUOMIO !!!!!!
  Lauantaina 24.3 järjestetään Hallanhiihto ja ladut risteävät muutaman kerran kelkkauran
  kanssa. Eli varovaisuutta...
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Otahan vaari55 huomioon että paikalla vieraileva ei aja TÄYSIN ulkomuistista mutkia, kumpareita, ojia, jään putomisia.
  Väitän jo tälläkin kokemuksella mitä täällä kirjoittelet että puolet reissuista on esimerkiksi mehtäkylään, sinne sinä suunnilleen ajat silmät sidottuina ja kaasu teipattuna pohjaan jos näin ei ole karrikoidusti ole niin huono on muisti, itsekin pääsen kotipoluilla naamatonta kyytiä jos tarve vaatii tuolla pianollakin.
  Pätkäkelkka ja joku 32mm ripsaw, tuntematon reitti ja yhtään jos menee hullutteluksi vauhti niin takuulla on ohjelmaa koska reitit on nopeat siellä ja oonpa itsekin alla mainitulla vuotena kaivanut ja puita katkonut kun ei tiedä mihin menee mistäkin...
  n.5v sitten kirjoittelin järvien merkkauksesta järvellä että merkit on liian pitkillä väleillä pimeässä+tuiskussa ajaen siihen tuli muutos seuraavalle vuodelle, nyt en edes tiedä mikä on tilanne joka tapauksessa parempi kuin täällä, tikkuja ja merkkejä ei ole...
   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Toivottavasti käsi tulee kuntoon, kaverilla kaasukäsi jo kolme vuotta sohlona 4 tai 5 leikkausta ja ikää sen 25v vähemmän kuin sinulla :(. Mulla ei ranne tunnu kuntoutuvan mutta ajetaan sillä mitä on tarjolla o_O
  Itsehän etsin tälläisten sadepäivien jälkeen niitä vähiten ajettuja pätkiä Kainuusta, kait se jokin haaste saa veren kiertämään :D.
  Vaari sinä kun pitkiä huikosia ajelet ilmeisesti suurelta osin ylöspäin, ootko paljon ajellut puolangan-paltamon suuntaan, on hyviä pätkiä mutta liikennettäkin enemmän haitolla kuin siellä, onko tankkipaikat lisineet/vähentyneet viime vuodesta? Nimimerkillä 90-luvun tankkausväli...
   
  james-x11 tykkää tästä.
 19. Janka77

  Janka77 Ski-doo Iron Dog 600R 2019

  Lana liikkunut tänään:
  Ämmä-Hossa Länsipuoli, Raatteenportti-Hossa Itäpuoli molemmat lanattu.
   
  Mika_R, Snowmare, Marne79 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 20. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Oli kyllä tasasta baanaa, meinasi vuorivehkeistä kierrokset suoralla loppua. Oossom! Hakis tuo hallitus vielä puusa reitiltä tehtaille ni avot.
   

Suosittele tätä sivua