Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

 1. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Niin, että yleisesti yksi lumivarmin paikka ei vetäisi väkeä jo joulukuussa ajamaan? Nuo tämän kauden talkoilla tehdyt satsaukset houkuttelivat tekemään talven ensimmäistä reissua sinne, mutta sama ajaa Rukalle asti tuon polemiikin jälkeen
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 2. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Alkutalvesta olisi varmasti enempi porukkaa. Eihän keväällä enää kelkkailla tai ainakaan ne jotka luultavasti syötteelle menisi. Jos syötteellä panostettais hommaan niin olisi siellä varmasti enempi kelkkailioita.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 3. Nipademu

  Nipademu Renegade 900 Turbo R -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Valitettavasti me kelkkailijat emme taida olla se halutuin asiakasryhmä kaikissa keskuksissa. :oops:
   
 4. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Hyviä pointteja teillä kaikilla. Kyllähän nämä kelkkahommat on haastavia, kun tuntuu välillä ettei kaikki oikein ymmärrä tämän lajin tuomia euroja keskuksiin. Ja siitä johtuen myös reittien hoitoon saadut eurot ovat aika pieniä. Alueella kerätään poolille rahat yrittäjiltä ja poolin jäsenmaksujen kautta sekä lisäksi kaupunki osallistuu suhteessa isolla summalla kustannuksiin. Valitettavasti summa on kuitenkin mielestäni riittämätön siihen, että reitit olisivat koko kauden hyvässä kunnossa. Toiveena olisi saada reittien kunto jo alkukaudesta parempaan kuntoon, jotta ne olisivat myös sitten keväällä paremmassa kunnossa. Siitä olen erimieltä, että kelkkailu painottuisi enemmän alkukauteen mitä loppukauteen. Sen verran olen kuitenkin alueella päässyt vierestä seuraamaan kelkkojen liikehdintään useampien talvien ajan. Mutta sekin on toki otettava huomioon, että ne alkutalven kuskit jotka alueella ajavat ovat sitten tulossa varmemmin uudestaan keväällä, kunhan reitit olisivat jo heti alkutalvesta hyvässä kunnossa. Eli selkeä kehityskohde se alueen reittienhoidossa on.
   
 5. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Toivottavasti tuota reitin kunnostusta ei makseta könttäsummana vaan nimenomaan ajettujen tuntien mukaan. Sen mitä ite ajellut syöte-ranua-ruka-puolanka akselilla niin suurimmat ruuhkat tuntuu olevan nimenomaan siellä missä reitit ovat alkukaudesta kunnossa. Keväällä saa sitten rauhaksiin ajella kun tuntuu että kaikki jättävät parhaat kelit väliin ja suuntaavat levi-ylläs akselille.
   
  Arwid Käkivaara ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.


  Kuka sinne alkukaudesta tulisi kun reittien lanaus aloitetaan keväällä? Parhaille kevät keleille on parempiakin kohteita kuin syöte. Syötteen etu on siinä että se on melko etelässä, mutta silti lumista aluetta. Muutenhan alue ei ole kovin kummoinen jos muihin vertaa. Hiihtolomalla joutaa ajella kauemmas parempiin paikkoihin.
   
  Arwid Käkivaara, juketsu ja Hentte tykkäävät tästä.
 7. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Minustakin tuntuu, ettei Syötteellä oikein ymmärretä, että monesti ne samat kelkkajantterit kuitenki vois tuoda esim. mukulansa ja emäntänsä laskeen mäkeä ja välillä laskea tai hiihellä itekkin. Mieluummin sitä sitten ajelee vaikka Rukalle, jossa tuo onnistuu paremmin ja toki reittejäkin useampaan suuntaan. Mielikuvat kelkkailijoista voi olla vähä rajoittuneita niihin negatiivisiin puoliin ja unohdetaan, että kelkkailijoitakin on monen ikäisiä ja -laatuisia.
   
  Arwid Käkivaara, Golfster, F3 ja 4 muut tykkäävät tästä.
 8. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Juurikin näin! Kelkkailun kerrannaisvaikutukset ovat huomattavia ja sen kun kaikki alueella ymmärtäisivät niin varmasti olisi halukkuutta myös lähteä panostamaan euroja lisää poolin toimintaan.
   
 9. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Kelkkailioitten rahankäyttöki hieman erilaista ku hernekeittopurkkien kanssa matkaavien hiihtäjien:D
   
  Arwid Käkivaara, Golfster, F3 ja 5 muut tykkäävät tästä.
 10. HMK

  HMK Well-Known Member

  Sitten semmoinen puoli myös, että kelkkailijat saattavat harrastaa muutakin kuin kelkalla ajoa.
  Ite tulee käytyä sulan maan aikaan maastopyöräilemässä syötteellä useita kertoja ja käytettyä palveluita yöpymisestä ruokailuun. Puitteet siihen on hyvät.
  Ja nyt alkutalvesta alkoi näyttämään että vois tulla kelkkailemaankin syötteelle, kun näytti että on hyvä meininki päällä reittienkin suhteen. On uutta infraa, hotellia, ruokapaikkoja ym. ja reittien kunnostukseen panostettu heti kauden alussa, mutta ei.
  Iso käsi lanamiehelle mitä kerkesit tehdä ennenkuin homma kiellettiin. Tuolla tekemiselläsi sait sata varmasti lukuisia kelkkailijoita kääntämään kiinnostuksen syötettä kohti. Itekki jo yhden reissun(2yötä) kävin paljakassa ja aloin kääntää seuraavaa reissua syötettä kohti , mutta jätän väliin. Jatkan paljakassa kunnes syötteellä homma toimii.

  Siellä pitäs nyt herätä mikä mahdollisuus olisi lisätä alueen käyttöastetta ja saada euroja yrityksille. Ja hoksata että se haisevalla kelkalla ajava on myös ihminen joka nukkuu, syö ja juo. Eikä pelkästään aja reitteja ruvelle. Sekä hän saattaa olla myös aktiivinen kesä kävijä.
   
  Arwid Käkivaara, F3 ja LittleSnowman tykkäävät tästä.
 11. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Vissiin järki kuitenki voitti siinä vapaaehtoisessa lanaushommassa kun olin kattovinani facebookin puolelta, että taas näky kelkan perässä lana liikkuvan ja pohjien teko sai jatkua.
   
 12. HMK

  HMK Well-Known Member

  Tai lie hotellin talvipyöräily reittejä telamönkijällä tekee.
   
 13. BigDaadyJ

  BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

  22.12.2020 on Syötteen kelkkaurapoolin yleinen kokous. Jonkin verran on ilmoittautunut halukkaita jäseniä ottamaan homman haltuun. Tosiaan Poolin budjetti on 22000e vuodessa joten sillä ei reittejä pysty pitämään edes kohtuullisessa kunnossa koko vuotta. Jos nyt saatas aktiivinen porukka pooliin niin ainakin yritetään jollain aikataululla tuplaamaan tuo budjetti ja siitä on hyvä lähteä hommaa kehittämään. Tosiaan ei ole tullut vieläkään lupaa lanata reittejä eikä tarkennusta erävalvojalta mihin kielto ja sakkouhka perustuu. Toissa iltana kävin ajamassa ympyrän parikertaa ja lana oli vain jääny jumiin koukkuun. oli pakko raahata perässä..o_O
   
  Arwid Käkivaara, Markor, Golfster ja 7 muut tykkäävät tästä.
 14. kossi-78

  kossi-78 Well-Known Member

  Mikäs on lumi tilanne että jokos pääsee ajeleen
   
 15. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Hyvin ajelee. Lisää tuli viikolla 10cm.
   
 16. Arsi

  Arsi '22 Rave RE 850

  Kyllähän tuolla tänään taas ajeli ja hyvin oli muitakin!
   
 17. Markor

  Markor Skiittoni

  Olin tuolloin itsenäisyyspäivä viikolla kelkkailemassa syötteellä, siis silloin kun make rikollisesti täytti nuo ojat ja lanas tuon syöte-ympyrän.
  Laitoin muutamalle kaverille viestiä, että nyt on eka kertaa 10vuoteen mitä oon kulkenu syötteellä, niin reittihin on alettu panostamaan. Ja tehty alkutalvesta jotain järkevää.
  Eipä olis voinu kuvitella että tuo homma on laitonta.

  Kyllähän nuo reitit oikeesti kaipais alkutalvesta just tuollasen ojien täytön ja reitin levittämisen... tuo pitäis tehdä kertaalleen ainakin kaikille reiteille.
  Yleensä ottaen noista lanauksista ja niihin menevistä rahoista on hankala keskustella kun ei tiedä aivan faktaa mitä niihin menee rahaa, mutta yleensä aina jos lähdet esimerkiksi, ajelee kelkalla syötteeltä ranualle, niin takuulla huomaa missä hoitoalue vaihtuu.....
   
  Arwid Käkivaara ja M.E.A tykkäävät tästä.
 18. Arwid Käkivaara

  Arwid Käkivaara Well-Known Member

  Hyvä, että edes kitalukko pitää Markun lisäksi kelekkamiehen puolia Syötteellä. Kuulemma n 20 000 eur kelekkapoolin budjetti ja 200 000 eur hiihtoniilojen latupoolin tänä talvena. Näin vanhana kilipahiihtäjänä ja nykyisenä hiihtoniilona + elämäntapakelekkailijana epäilen, että nettotulo on nytkin isonpi alueelle kelekkailijoista verrattuna murtomaa hiihtäjiin, kuluihin suhteutettuna.
   
 19. Zammy

  Zammy Well-Known Member

  Juu tähän lanauskeskusteluun sen verran, että kyllä juurin alkukaudesta nuo ojien täytöt ja pohjalanaukset on helkkarin tärkeitä. Isoilla vehkeillä ei pääse, ku vasta tammikuun puolella lanaileen, ku nämä talvet on tämmösiä pakkasta lauhaa pakkasta lauhaa. Viime talvenakin oli tammikuun loppuun asti semmosta %&ttupattia, että ei siinä paljon nautinnosta ollu tietoa. Lynxi tietysti tykkää, mutta raja se tulee ukolla vastaan ensimmäisenä. Ja niinku joku täällä sanoikin, niin kun ajaa Taivalkoskelle, Ranualle tai Posiolle, niin urakointirajan kyllä huomaa aika selvästi tammi-helmikuun vaihteessa.

  Eihän ladun tartte priimaa olla, mutta nuo ojien täytöt ja muut vaarapaikat on kyllä hyvä hoitaa vaikka vapaaehtoisten voimin ilman sanktiota heti alkukaudesta. Sama koskee kaatuneita puita yms. Niitä saa olla välissä raivaamassa ite, että pääsee eteenpäin, ku kukaan ei viranpuolesta noita reittejä ajele.

  Tulis vaan lunta lisää 20-30cm niin alkaa kääntyyn ilon puolelle.
   
  BRP-Lynx, Arwid Käkivaara, Hentte ja 3 muut tykkäävät tästä.
 20. kimmo111

  kimmo111 Vannabee kelkkailija.

  Mikä syötteen tilanne? Voiko siellä ajaa reitillä ollenkaa?

  Viime lauantaina oli yllättävän hyvä keli ja pojalla oli jäätä ilmeisen paljon mutta kuinka huonoksi tilanne on nyt lirvahtanu?
   

Suosittele tätä sivua