Taivalkoski ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Lyne-84, 5/11/09.

 1. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Onhan siitä ajettu ijt ja ajat Minäkin reilut 40v. Ei koskaan ollut mitään ongelmia.
   
 2. Nord503

  Nord503 Active Member

  Va nyt siinä ainaki oli ongelmia mahtaa kelekka olla vieläki sielä ojassa.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 3. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Ajettiin viiem SU Puolanka Taivalkoski ja takaisin . Eri reittiä kumpaankin suuntaan. Matkalla oli joitakin ojia kyllä joissa parissa piti vähän suunitella linja mistä mennään ja osa meni yli ilman mitään erityistä ihmettelyä.
  Mutta keulilla ajoin koko 300km ja ihan reilua vauhtia että matka taittuu... silmät saa pitää auki kyllä eikä työntää vain tuurilla tai voi tulla tilanne silmille . Muuten keli ja reitit oli SU ihan hyviä kaikki.
   
  jäppinen tykkää tästä.
 4. Yetitatu

  Yetitatu YamahaVenture-ArcticCat 4stroke-Lynx Yeti,Comm,Bdo

  Nyt on kelekka pihalla kärryssä lähdössä pajalle remonttiin. Onneksi kuski selvisi vaurioitta. Kelkan nostosta ja pois hinaamisesta suuret kiitokset kuuluu Taivalkosken kelkkailijoille ja Metsäkylän sekä Lohilahden miehille. Kelekka saatiin syvästä (2-3m) ojapoterosta ylös useiden taljojen, lankkujen sekä leveätelaisen työkelkan avulla. Vaaranpaikka ojanhete on nyt hyvin merkattu nauhoilla ja risuilla. Paikan pääsee helposti kiertämään poteron vasemmalta puolen tultaessa Portinloman suunnasta tai oikealta puolen Järvenpäästä lähestyttäessä. Sillä puolen oja on kapea. Lämpäreen toiselta puolen ei kannata mennä koska oja kääntyy uransuuntaiseksi.
   
  jäppinen, LittleSnowman ja juketsu tykkäävät tästä.
 5. jäppinen

  jäppinen Well-Known Member

  Olisi tarkoituksena käydä seikkailemassa kyseinen rinki lauantaina, onko missä kunnossa Puolanka-taivalkoski väli? Ooka-puolankahan lanattiin vasta viime vuosikymmen takaperin että se ei yllätyksenä tule kattoo nyt jaksaako kiertää tuota Puolangan rinkiä vai oikaseeko suoraan näljänkään yhdyskohdalta, toki tankin varaustilannekki vaikuttaa reitin suunnitteluun.
   

  Lisätyt liitteet:

 6. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Aikalailla tuo sama ajettii Viime Su ,Lähtö Puolangan päästä ja Taivalkoskella käytiin. Helposti kulki 600R ja 650 Polle tankilla Tappikoskelle ja sieltä lisää ja takaisin. Hyvää reittiä suurelta osin, joku oja siellä täällä joten silmät auki. Pari huomiota , kartta kuvassa ylempi ympyrä -> joen ylitys, mentiin yli mutta ehkä olisin ajanut jälkiviisaana sillan kautta, käyttäkää harkintaa. Ja tuo musta reitti alemmassa ympyrässä. Sitä ei löytynyt , toki oltiin pimeässä mutta ikivanhoja reittimerkkejä joku löyty vaan reitti katosi kyllä kokonaan. Tehtiin management päätös ja tietä pitkin seuraavaan kohtaan mistä reitti meni tien yli. en suosittele jos ei oikeasti tiedä mistä se menee.
   

  Lisätyt liitteet:

 7. jäppinen

  jäppinen Well-Known Member

  Kiitokset vastauksesta, tuo musta pätkä olikin kysymysmerkkinä että mikähän se on Nythän pitäs olla hyvin tullut uutta luntakin niin reitit vaan paranee
   
 8. tika73

  tika73 Well-Known Member

  Lanaki on ruvennu ajamaan Taivalkoskella.
   
 9. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Mitenkäs armeijakaveri näin tunaroi. Eipä silti kävi minullakin takavuosina vahinko. Oikeata kättä leikattiin Terveystalolla Oulussa neljä kertaa. Käsi pelaa hyvin. Ajettiin tänään sinun uimapaikan ohi, siitä sitä on ajettu niin kauan kun kelkkoja on ollut. Semmoinen harjoituslenkki reilut 300km.
   
 10. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Onko ooka-askanmäki väli luomua aina? Ja miten lie ollut liikennettä joko siellä paita kastuisi ens pyhänä:cool:
   
 11. tika73

  tika73 Well-Known Member

  On luomua. Ookasta lanataan syötteelle ja taivalkoskelle. Liikenteestä en tiijä.
   
 12. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Oli hyvin MH merkannut ilmeisesti viime kesänä taivalkoski-metsäkylä välin, lysti oli puotella luomua :cool:
   
 13. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Viime lauantaina ko ajelin Qsamon suunnasta Syötteelle päin,niin matkalla sattui opastekyltistä silmään Tilsan kota,minkäläinen lie ja onko polttopuita? Jos joku päivä kävis maggaraa lämmittelee.

  Ja kun ura/reittikarttoja kattelin,niin näköjään hotellille(Herkko),ei pääse laillisesti,jännä homma,oon aina aatellut että sinne menis ura?
  Siinä ois Komaken väelle kymmenen pisteen vihje,ura hotellille ja opaste,varmaankin lisäis kävijöitä.
   
 14. Nord503

  Nord503 Active Member

  Tuskin on tilsassa puita. Joku oli vissiin penkeistäki tehny puita ku eioo penkkejäkään.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 15. tika73

  tika73 Well-Known Member

  Kyllä reitti lähtee herko pihasta.
   
 16. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  Saako Metsäkylässä ja tyrävaaralta vielä bensaa, onko automaattia vai aukioloaikojen mukaan?
   
 17. phepe

  phepe Active Member

  Aukioloaikoina löytyy kummastakin.
   
  revisdi tykkää tästä.
 18. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Eilen ajellessa totesin,että meneehän sinne ura ja on kylttikin...
  Ns.hiihtostadionin pisto ei muuten näy kelkkareitit.fi-sivustolla,voisko joku millä on taito hommaan,käydä lisäämässä sen,kiitos! Retkikartalla ja Karttaselaimessa näkyy.Olipa mukava pätkä,ja löytyy hyvä parkkipaikka lähellä hiihtostadionia,mihin jättää autoa ja kärryä.

  Tuossa kans omituisuus Jurmussa,näyttäs menevän talon läpi,ei muuten mee,kävin kattomassa..
  https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=7261434.87775622&e=539511.6607187553&title=talon läpi?&desc=taitaa olla väärässä,näyttäs menevän talon läpi...&zoom=10&layers=W3siaWQiOjIsIm9wYWNpdHkiOjEwMH1d-z
  Sekä Retkikartassa,sekä kelkareitit.fi sama tilanne.

  Olipa siliää Näveriltä Ookalle,on nyt lanamies millä homma tapahtuu:)
   
 19. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Onko miten ollut liikennettä posiolta taivalkoskelle kostonjärven kautta kulkevalla reitillä ? Tarkoitus lauantaina lähteä seikkailemaan ja tuo kyseinen väli täysin tuntematonta
   
 20. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  On sielä ajaneet reittejä, nehän kaikki reitit ei mene ihan sielä miten esim tracker ym kartat näyttää, ei oo tainnu päivittyä uudet sinne vielä. Ei muutaku ajamaan.
   
  Skippa tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua