Taka-akselin kääntöpyörän laakeri

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Pekka AC, 6/1/21.

 1. Pekka AC

  Pekka AC Well-Known Member

  Jammun SR Viperissä telaston taka-akselilla laakerit on valettu telapyörän sisään. Laakeri näyttää olevan ihan Motonet kamaa, mutta tuohon sopivaa telapyörää ei näytä löytyvän kuin marmorilta ja sieltäkään ei hyllystä. Onko kukaan sorvannut pesää sen verran, että saa laakerin painettua ulos. Ja sitten se varsinainen kysymys on, että pysyisikö uusi laakeri ulkokehältä liimalla? Olisiko kokemusta/näkemystä tähän
   
 2. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  On vaihettu laakereita, sisäpuolelta tasapäisellä vingun terällä avannu niin että laakeri tulee pois. Uusi paikalleen ja se pysyy siellä ilman mitään sen kummempia kun pulttaa takas kiinni toiseen pyörään. Parempia oli nämä valetut kuin uudemmat joissa alkoi ulkokooli pyörimään pesässä.
   
 3. Pekka AC

  Pekka AC Well-Known Member

  OK, täytyy toteuttaa samalla konstilla laakerinvaihto noihin omiin. Aika pienillä kilometreillä (4tkm) meni nuo laakerit. Ei ole ollut itsellä uudesta, mutta ainakin taloon tullessa ja omissa ajoissa maton kireys ja linjaus ollut kunnossa. Muistanko oikein, että noihin saisi jostain toisenlaisen akselin ja siihen telapyörät myös liukurungon ulkopuolelle?
   
 4. Kris-se

  Kris-se Member

  Itellä sama homma, reilu 4000 ajettu ja sai uusia laakerit joka paikkaan. Sorvissa oli näppärä ottaa ne pyörän sisään valetut "seekerit" pois. Taisi tuo laakeri olla vielä ihan normi 6205 jos oikein muistan. Jokatapauksessa tehtävissä melko helposti.
   
 5. Pekka AC

  Pekka AC Well-Known Member

  Huomasin muuten, että kun pulttaa kääntöpyörät sakaroistaan yhteen, niin laakereiden sisäkoolit kiristyy pieneen pänninkiin akselin olakkeita vasten. Laitoin ohuet prikat pyörien yhteen pultattavien sakaroiden väliin, niin jäi päittäin ihan kevyt välys ja laakerit ei kuormitu turhaan. Ja tämä havainto/testaus ennen kun vaihdoin laakerit ja sama vaihdon jälkeen. Varmaan ollut painatuksessa päittäin uudesta asti.
   
 6. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Joo aina jää vähän pänninkiä siihen kun kirii. Se muovi antaa periksi niistä kiinnitys kohdista. Ihan normaalia noille kilsoille kun on kummiskin 5-6 vuotta vanhat pyörät ja alunperin niissä rasvaa tosi naftisti.
   

Suosittele tätä sivua