Terhi 10

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä Phazeristi, 18/2/06.

 1. Phazeristi

  Phazeristi Guest

  Pankaahan tarinaa kyseisestä moottorikelkasta kiinostaisi mielenkiinnon vuoksi.Kaikenlainen tieto kiinnostaisi ja kuvat myös ja varmaan täällä on muitakin ketä kyseinen ajopeli kiinnostaa
   
 2. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Jollain foorumin käyttäjällä muistaakseni oli tämmöinen peli.. katsoppas tämän alueen topikkeja läpi, jossain siitä oli kuvia.
   
 3. viperi

  viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

  Siinä ois yks kuva moisesta vehkeestä ;D


  http://www.kemijarvi.fi/matkailijalle/sivut/moottorikelkkamuseo/Terhi%2010.html
   
 4. karra

  karra Well-Known Member

  Yks on myynnissä nettimotossa.
   
 5. pygmy

  pygmy Skidoo MXZ 600

  Aivan mahtava peli ajaa, päihittää uudet kelkat jokasuhteessa. ;D
  Siis täältä löytyy yksi kyseinen kapistus.
   
 6. antti11

  antti11 Guest

  täältä löytyy myös yksi. pitää ensi kesäänä tehdä uudet telat siihen, kun pentuna ajoin noi telat puhki, ja iskä osti bensaa. :D :D :)
  helkkarin hyvänkuntoinen muuten, paitsi stefat vissiin menny huonoks niin pitää vaihtaa ens kesänä samalla jos alan tota kunnostamaan.
  tosi hyvä kelkka muuten on ajaa. vetää isojakin puukuormia perässä mutta ylikuumenee melko helpoti, jos vetää n.4-6km isoa kuormaa.
  taidanpa joskus pistää kuvia tänne, kunhan jaksan ja ennätän niitä ottamaan.

  älkää vaivautuko, kyseinen peli ei sitten ole myytävänän.
   
 7. pygmy

  pygmy Skidoo MXZ 600

  Juu tuossa olisi kyseisestä pedosta kuvia

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 8. Jamppa

  Jamppa Well-Known Member

  Melkoinen raketti! ;D
   
 9. RK

  RK Well-Known Member

  Kaverilla oli tommonen joskus vuonna yks ja kaks... hauska laite oli körötellä. ;D
   
 10. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Täytyypä kertoa yksi Isäni kertoma Terhi 10 episodi aikjen takaa:

  Isäni oli kokeilemassa juuri tuollasta Terhiä eräällä pellolla hankikelillä, kun Terhi yhtäkkiä päätti lähteä ja lujaa eteenpäin (kaasu hirtti kiinni) ja edessä oli lunta täynnä oleva laskuoja...
  No, Isäni yritti kääntää, mutta suksen ohjain rauta oli jo kulunut sen verran että hangella kääntyminen ei enää onnistunut. Isäni sai käännettyä sen verran että kelkka humpsahti mukavasti myötälaskuun. No episodi päättyi niin, että Terhistä ei näkynyt kuin hieman penkkiä lumenalta ja silti moottori räpätti. Sellaisia Terhi 10 muistoja täältä Kurikasta
   
 11. Hiikeri

  Hiikeri - Ei kelkkaa -

  Onko noi äkäsiä? Millähän motilla tehty muinoin?
   
 12. peki

  peki Well-Known Member

  Muistaakseni 150cc ja 160cc husgvarnan kone ja n.10hp. Siitä ilmeisesti nimeen numerokin. Joskus aikoinaan 1973 tai jotain, jyväskylän yliopistolla
  annettiin opiskelijoille tehtäväksi suunnitella kevyt jokapaikan menijä ja siitä se sitten lähti. muovi koppa jonka alusrunko alumiinia ja alaosa yksinkertainen runko johon kiinnitetty moottori, voimansiirto ja telasto.(ketjukotelo ja äänenvaimennin yhtenäinen kotelo jolloin vetoketju saa voitelun 2t öljystä). Setäni osti aikoinaan ton kuvassa olevan terhin ja jostain syystä se heitti toimimasta. n.15v se oli pressun alla osina. Pari talvea sitten päätin entisöidä sen. kuukausi meni ja tuollainen siitä tuli. Joka mutteri ja ruuvi tuli käytettyä auki. Vain rekisteröinti puuttuu, mut harkinnassa on.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 13. Miikka

  Miikka Active Member

  Mullakin on Terhi 10 ja yks varaosina. Toimivassa on nyt paikoillaa rotaxin 253 kone, tosin nyt levällään, männänvaihto meneillään.

  160cc se huskin kone on. Ekat protothan tuosta oli alumiinikopalla ja rullatelastolla.

  Tekniikan Maailma numero 5/1974:
   
 14. peki

  peki Well-Known Member

  Tosta terhistä on niin montaa eri variaatiota. On kokonainen alukoppa, on lasikuitu koppa ja toi muovi koppanen.
  (mun on muovikoppa, ei varmaa tietoa mut joku 1975)
  Konetta on tehty 150cc ja 160cc. Ensin huskulta ostettuna ja myöhemmin valmetilla lisensillä tehtyjä.
  (mun 150cc)
  Kytkimiä on varmaan puolen kymmentä erinlaista. Mun piti hitsailla ja sorvata toi mikä kuvassa näkyy uusiksi ku ei mistään löytynyt samanlaista.
  Noi telaston lasikuitusukset oli hauskat, ne tuntu jotenki pehmeiltä ja aikani puristeltua niiden sisältä löytyi lastulevy jonka ympärille tuo lasikuitu oli laitettu. Vaihdoin ne filmivaneeriin ja hyvin on kestäny.

  Kaikki tietoni perustuu koettuun ja kuultuun tietoon.

  Hieno juttu toi TM:n juttu. Pakko kaivaa itsekkin tuo lehti jostain.
   
 15. Miikka

  Miikka Active Member

  Mulla pitäs kopiot jossain olla.. Jossain Moottori tms lehdessä oli myös joskus 90-luvun loppupuolella tai 2000luvun alussa juttu.

  Eikös jossain protossa kans ollut käytetty Terhin perämoottorin moottoria tjsp..? Noitten kuvien mukaan mulla on samanlaisia nuo kytkin ja variaattori, tosin aika surkeita. Aikonaan noita metästäessä + huskin koneen osia ehtiessä soitin Valmetillekkin asti, sain kiinni henkilön joka ollut aikonaan tuota suunittelemassa ja siitä siirtyny sitten valmetin palvelukseen, osia ei vain löytynyt. Nykyisessä on ski-doo scandicin kytkin ja variaattori.

  Telaston sukset mulla on tehtynä n. 12mm muovilevystä. Koppia on yhteensä kolme ja kaikki on noita muovikoppia. Neljät telat on tullut myös tehtyä, toiset niistä on 3cm muistaakseni leveämmät.
   
 16. Kaikkoskalle

  Kaikkoskalle CS 408cc

  Tollanen löytyy kuomua vaille, yks rempattu konekkin oli mutta se meni isukin kaverin terhiin, vaihdossa sai tietenkin ton väljän koneen mutta sehän ei ole kummonen homma laittaa.

  Eli jos jollain kuomu myynnissä niin mailia [email protected] tai 0408710339/0456336850
   
 17. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Ei ketää kiinnostaisi tollasen Terhin käyttöohjekirja?? Olis yksi vähän luettu tuola tallessa...
   
 18. jkew

  jkew Revi

  ;D Syntyi ahaa elämys. Meillä oli kotona vuonna pipo ja hanska tuollainen.
  Muistelen että isä juoksi vierellä kun pojat ajoi. ;D Ja isähän ei ole pikajuoksija sukua...
   
 19. challenger

  challenger challenger

  Terhi 10 valmistus siirrettiin 70 luvun lopulla Velsalle Kurikkaan. Siirrossa tuli kaikki osat, myös ne, joita ei enää olisi tarvittu. Siirron syynä oli keskittäminen, Valmet omistajana siirteli töitä tytäryhtiölle. Samaan aikaan tuli Terri 30 Tampereelta.
  Terhi 10 tehtiin Kurikassa n. 100 kpl sarja ja senjälkeen alumiinirungot pistettiin romutukseen ja Korpivaaran tekemät ABS muoviset istuinrungot murskattiin kaatopaikan kuormaan. Pienemmät osat on aikojan saatossa myyty, ja kun Velsa siirteli Lynxin tuotannon 80 luvun alussa Rovaniemelle, Terhi 10 osat muistaakseni myytiin yhdessä erässä jonnekin, sitä en vain muista, minne. Samoihin aikoihin valmistettiin myös Terhi 30 mallia, joka oli Lynx eri teipeillä. Molemmat olivat Korpivaaran myynnissä. Sen valmistus loppui samaan aikaan kuin Terhi 10. Maailma on joskus mystinen.
  ( Olin tuohon aikaan 6 vuotta Kurikassa materiaalipäällikkönä )
   
 20. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  :'( Surullinen loppu pikku härpättäjälle. Terhi 10 oli hauska laite niin kauan kuin se vain jaksoi sinnitellä markkinoilla. Joten kunnostakaa noita Terhejä!! PYYDÄN!!
   

Suosittele tätä sivua