TRA7 purkamisessa ongelmia

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä jazzo, 28/12/11.

  1. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Kertoisiko joku miten paljon ja mihin kohtaan lekaa uskaltaa antaa, jotta saa TRA7 kytkimen purettua.

    Kytkimen otin irti koneesta irrotustapilla ja nyt pitäisi saada vähintään govenor asetelma irti, notta pääsee kattomaan jousta, ramppeja ym.
    Kiinteää lautasta olen yrittänyt saada pois hakkaamalla irroitustapin päähän niin kuin dynamo joe youtubessa kertoo tai brp racing guidessa lukee, mutta tuloksetta. Yritin myös toisinpäin eli takoa lattiaan pultin päätä. Enempää en uskaltanut hakata kun alko pelottamaan että hajoaa koko kytkin. Vähän kuumentelin kuumailmapuhaltimellakin.
    Lopuksi kokeilin ulosvetäjääkin irrotustapin pään ja govenor asetelman alaosan välillä, mutta kantti loppui tiukata enempää.

    Olisiko jotain kikkoja tarjota? Isompaa lekaa? Ei sen nyt näin tiukassa pitäib olla. Toivottavasti edellinen omistaja ole vaan laitellut mitään lukkoliimoja tonne...

    Ekaa kertaa olen TRA7n kimpussa, edellisin pailakan TRA3 oli helppo tapaus.
     
  2. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: TRA7 purkamisessa ongelmia


    Jumankekka. Kyllä se kuulkaa lähtee kun tarpeeksi hakkaa. Painuin vi**tuspäissäni takaisin talliin, laitoin lisää RostOffia lautasten tyveen ja liikkuvan lautasen puolen reiästä. Annoin vaikuttaa toisen tunnin. Tein muutamasta puupalikasta 'kehikon', jonka päällä kytkin oli liikkuvaan lautaseen tukeutuen ja tietenkin niin että kiinteä lautanen on vähän irti lattiasta. Ja sitten toistakymmentä todella kovaa iskua painavalla vasaralla irroitustapin kantaan ja irti helähti.

    Se oli työvoitto, joka vaati välittömästi ns. pajotusoluen kertakaadolla.

    Toisessa threadissa olikin jo aiheesta sivu/vuositolkulla, joten on usko meinannut loppua muiltakin hakatessa. Samaa tarinaa oli dootalkissa.

    Seuraavalla kerralla tiedän mitä tehdä ja kuinka suuressa kaaressa vasaraa kannattaa heilutella ;D

    Btw, varokaa sitten osumasta siihen kumiseen kokoonpanoon kun hutkitte vasaralla irroitustapin päähän. Mulla kerran osittain lipesi, mutta silminnähtävää damagea ei tullut.
     
  3. pulukkailia

    pulukkailia 18 superjaggi & 700 vaterdoo

    Vs: TRA7 purkamisessa ongelmia

    p-tekissä oli nii tiukkaan tarrannu etten itte tohtinu ennää jystää vaan vein pienkone pajale josa meinasivat että ookku näpästä irti ..... ei menny kö viikko ku soittivat että o lujasa vaa olivat saanee nanoöliysä liuottamala ja lämmittämälä auki... ;D
     
  4. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: TRA7 purkamisessa ongelmia

    Lujassa on ollu mullakki, mutta kun jättää sen ulosvetopultin sinne kierteeseen ja hakkaa niin lujaa kun käsistä ikinä lähtee jotaki esim 30mm teräslevyä vasten sitä kytkintä se pultti eellä niin on se aina 10 minuutissa lähteny... pikkusen menny siinäkin brp:n kehitys takapakkia minun mielestä :-\ Laittaa nyt tuommonen osa, jota varmasti kaikista eniten roplataan Kartiolla kiinni :eek: ei vaan voi käsittää...Ja lisänä vielä, että sen koko kytkimen joutuu aina ensi töikseen ottamaan kokonaisena kampurasta irti, ennen ku pääsee varsinaisesti kytkintä purkamaan esim pelkän jousen vaihtoa varten :-* Kuitenki mullaki tullu purettua kytkin pahimpina sekoilu aikoina joku 5 kertaa päivässä...nyt ei tulis kuuloonkaan varsinkaan tämmöstä kartio sovitteista :-\

    Pitäs alkaa rakentaan jonkulainen ulosvetäjä tuota spideriä varten...jopa merkkihuolloissakin kuulema hakkaavat ihan vasaralla siihen pultin nokkaan :eek:
     
  5. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: TRA7 purkamisessa ongelmia


    Kartion käyttämisessä tuossa on hankalan irroittamisen lisäksi sitten vielä se huono puoli, että kiristyksessä saa olla tarkempana kuin spooriversiossa. Jos jättää vähän vajaaseen momenttiin, niin liikkuva lautanen voi hiljalleen lähteä pyörimään suhteessa kiinteään tiukaten pulttia ja naps pultti viimein poikki ja kytkin lentää 8000rpm suuntaan x, pahimmassa tapauksessa kuskiin. Noita pultteja on kuulemma mennyt ainakin rapakon takana skiidoista poikki kun ovat kiristäneet TRA7:n TRA3:n momenttiin.

    TRA3een riittää 95Nm kireys, mutta TRA7aan racing handbook kertoo seuraavan kiristysohjeen:
    1. Kiristä 80Nm:iin
    2. Kiristä 100 Nm:iin
    3. Pyöräytä mattoa pienellä nopeudella (30km/h), jarruta. Toista tämä 5 kertaa.
    4. Kiristä 120Nm:iin.

    Ja se hieman kupera aluslevy kiinnityspultin alla pitäis aina laittaa joka kerta uusi ja missään nimessä ei käyttää mitään flatteja rautakaupparikkoja.

    PS. Tässä yhteydessä pitää mainita, että kerran on itellä menny poikki... ei pultti vaan koko kytkimen runko siitä spoorin kohdalta. -94 mallin ZR580 vakiokytkimellä oli kysessä. Kemijärven jäällä Suomua lähestyttiin vauhdilla ja alko täristämään ikävästi kesken kaiken. Pysäytin ja tyhjäkäynnillä ei tuntunut mittään. Siinä sitten jäällä vähän aikaa ihmeteltiin että mikä piru täsä nyt on... sukset oli kohillaan, eikä kettua telastossa. Sitten satuttiin vilkasemaan kytkintä kun kone oli käynnissä ja epäkeskostihan se näytti pyöriä limputtavan. Siittä sitten kaveri hinas suomulle, nostettiin raato kärryyn, otettiin kaljat, seuraavana päivänä käytettiin tuovirenkaassa mutta niillä ei ollu mitään sopivaa kytkintä varastossa, ja sitten vasta lientä juotiinkin ko ei siellä puolityhjässä Speden mestassa mitään muuta tekemistä ollu.
     
  6. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: TRA7 purkamisessa ongelmia

    Tuli taas irroteltua tuo kytkin kun pitää vielä vaihella jousi.
    Mutta nyt lautasten irrottaminen toisistaan alkaa sujua. Eli:

    1. Kuumailmapuhaltimella kiinteän lautasen pään reiästä lämpöä ja myös lautasten tyveen. 5 min lämmittää.
    2. Painavalla moskalla muutama isku irrotuspulttiin ja irti on.

    Lisäksi voi laittaa kartioon liikkuvan lautasen päästä ja liikkuvan lautasen tyveen jotain irroitusainetta
     

Suosittele tätä sivua