traktorit...

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä mopedi, 4/6/08.

 1. calister

  calister Well-Known Member

  Vs: Vs: traktorit...

  melko näppärän kokoinen puutarhajyrsin!
  Tuo kun uppoo toukotöiden aikaan niin ei tarvii heti kaivuria tilata nostotalkoisiin ;D ;D
   
 2. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vs: Vs: traktorit...

  Niinpä, riittää kun soittaa naapurin paikalle nostoavuksi!

  ;D
   
 3. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Koti tilalle ollaan uutta traktoria mietitty. Kuinka hyvin nuo neli pyttyset pärjää noille kuus pyttysille tuossa +150 hp luokassa? Houkuttelis ketteryyden ja painon takia tuo 4 sylinteriä.
   
 4. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Noh, sen mitä itellä on noitten metsäkoneitten kautta kokemusta 4 ja 6 pyttysistä, niin on se 6 pyttynen vaan mukavampi käytössä. Edellisessä ajokoneessa oli 4-sylinterinen 178hv ja nykysessä 6-sylinterinen ja 173hv. Kuitenkaan tämä 6-pyttynen ei ole nyykähtänyt työkierroksilta koskaan eikä millään ilveellä, vs. entinen 4-pyttynen joka tuppas sammumaan aina kun lastarin nosti liian nopeasti kuormatilasta. Lisäksi siinä vaiheessa kun rapakossa kahlataan akseleita myöten ja kerätään kuormaa, lähtee tämä nykynen kevyemmin liikkeelle. (Tokihan näissä vaikuttaa myös pienet erot hydrauliikassa. Lisäksi, entisen koneen työpaino oli 15 tonnin tienoilla, ja nykyinen painaa teloineen ja ketjuineen vähän päälle 19 tonnia. Peruskone tyhjänä 17300kg, siihen päälle telat 1500kg pari ja ketjut noin 400kg pari.)

  Siihen ketteryyteen ja painonsäästöön mahtaa kuitenkin vaikuttaa ihan muut asiat kuin moottorin sylinteriluku, noissa romuissa kun ei edes sillä yhdellä sadalla kilolla ole mitään käytännön merkitystä mihinkään suuntaan...
   
 5. Eemeli

  Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

  Vs: traktorit...

  Nepä ne kyl on ne syyt miksi halutaan pitää mielummin se 4 sylinterisenä.
  Se ku se oliski vaan sen yks sata kiloa mitä painoon vaikuttaa ja koko kone ei sinkus sitä puoltametriä vähintää.

  Jos käyttö on vähänkää niinku itellä. Kappeita sarkoja, pehmeitä peltoja yms. kivaa niin nelkku ehottomasti.
   
 6. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Riippunee vähän merkistäkin että minkä verran sitä massaa ja pituutta tulee lisää?

  Toki jos pitää möyriä 165 massikalle mitoitetuilla saroilla, on siitä lisäkoosta haittaa. Mutta tuskin silloin sitä isompaa kapinetta tarvii harkitakkaan..
   
 7. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Lähinnä 7600 ja 6600 sarjan massikat olleet nyt vertailuna. Sarka peltoja meillä päin kaikki ja suurin osa koneista aika pieniä. Noukkari kuitenkin sen verran iso että turbotettu 399 huokaa aika raskaasti sen edessä kun karhoja alkaa yhdistelemään.
  Mutta eihän konetta kannata yhteen työhön vaan ostaa, niin sillä tuo 6616 maasika vähän kiehtoo tai valtralta vastaava.
  Väännöt ja hevoset samat mutta miten käytäntö? kulutus?
   
 8. Eemeli

  Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

  Vs: traktorit...

  Sehän se vähä täälä on että pellot tilkkuja sielä täälä eli tulee sit sitä siirtoajoaki paljon tienpäälä.
  Eli pitäs olla pieni ja iso kone samassa. Ketterä pellolla mut sitten taas ei tarvis ihan terveisiä siirtää pitkiä matkoja sen takia ettei koneessa riitä tenku.
   
 9. Masai

  Masai Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  6 pyttynen on aina 6 pyttynen. Kutos koneen ääni ja käynti on paljon nätimpi kun tuollaisen 4 pyttysen säksätys. Katteleppas ihan huvikseen paljonko on akaselivälissä eroa 8000 sarjan valtralla ja uudella N163D mallilla.
   
 10. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Hinta eroa ei ole käytännössä ollenkaan saman tehoisen 4 ja 6 sylinterisen välillä samoilla varusteilla. Eli kai Se 6 pyttyä on otettava jos jonku ottaa. Sitä voi ohjelmoida enempi tarpeen tullen. Valmetilla on etuakseli N sarjaan liikkunut aika paljon eteen päin vanhoihin verrattuna.
   
 11. k-kettu

  k-kettu Xrs egotykki

  Vs: traktorit...

  Onhan ne nelisylinteriset ketteriä, mutta töissä tulee kutos koneellisilla jontikoillakin kuormain hommia tehtyä (6920 autopowr, 6610 ja 7530 autopowr) ja ihan hyvin pärjää vaikka ahtaampiakin paikkoja ois. Ja veto hommissa on enempi vääntöä ja löylyä.
   
 12. amiantt

  amiantt INDY 600

  Vs: traktorit...

  Mielenkiinnolla odottelen mitä tuli ostettua MF6614 tulee noin viikon päästä. Viimeinen kokemus massikasta oli joskus 90 luvun alkupuolella mf 690. Sittemmin valtraa jontikkaa ja casea. Nyt pikku case vaihtuu isompaan kokoluokkaan
   
 13. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Millä varustelu tasolla sä otit ja millä vaihteistolla?
   
 14. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Niin, ja onhan se pitemmällä akselivälillä vakasampi ja selviää vähemmillä keulapainoilla, puolikin metriä pituudessa tekee kummia. (Oon vain pannu merkille kuinka paljon noissa vekottimissa ruukaa niitä keulapainoja olla..)

  Mitä siihen polttoaineenkulutukseen tulee niin ei ainakaan noissa ajokoneissa oo ollu eroa suuntaan eikä toiseen kun nelonen vaihtui kutoseksi. Moottorit ja koneet tosin eri merkkisiä, MB vs Cummins, Ponsse vs. Timberjack, ja kummallakin vekottimella on se kulutus pyörinyt 7-10 litran välillä maaston pehmeydestä ja ajomatkan pituudesta riippuen.
  (Joskus jänkän yli kilometrin takaa akseleita ja välillä puskuria myöten vedättäessä on mennyt 10 tunnin aikana liki tankillinen, eli silloin on puhuttu 15l/h kulutuksesta, mutta onneksi erittäin poikkeuksellista semmonen.)

  Vaikka huipputeho ja huippuvääntö oiski paperilla samat, niin teho ja vääntökäyriä verrattaessa todennäköisesti eroa löytyy kutosen eduksi..
   
 15. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Onko teillä jo kokemusta urea vehkeistä? (En puhu jalkojen välissä olevasta)
  Voiko jäätyminen särkeä sen urea säiliön? Omassa käytösä olis talvella useita päiviä ajamatta ja 30 asteen pakkasessa.
  Kääsittääkseni lopettaa urean käytön jos pakkasta on yli 15 astetta.
  Oletteko poistaneet käytöstä urean syöttöä ohjelmoimalla tai huijaamalla lämpötila mittaria.
  Tuolla ainakin sivusto joka niin tekee. http://www.chip-tuning.fi/adblue
  Kulu se on ureakin ostaa ja onko käytännössä mitään hyötyä ilmaston kannalta.
   
 16. k-kettu

  k-kettu Xrs egotykki

  Vs: traktorit...

  Kuullut ainakin että pelaa pakkasillakin eikä pitäisi säiliö hajota. Kylmällä moottorilla ureaa ei vissiin syöteta, moottorin lämpö sulattaa urean ja sitten toimii normaalisti. Jostain luin että ei antaisi kaikkia tehoja silloin kun ureaa ei syötetä. Ohittamaanhan nämä kaikki systeemit pystyy. :)
   
 17. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Vs: traktorit...

  Traktoreissa ei kokemusta AdBlue laitteista, tankannu vaan pari kertaa.

  Autoissahan nuo muovitiinutkin on ainaki tähän asti kestäny iha hyvin. Ainakaan yhtään en muista vaihdetun muuten kuin kolarivaurioiden takia.

  Tietenkin pakkasesta käyntiin lyödessä urea on jäässä ja kierrukka jossa kiertää jäähdytysneste sulattaa ureatiinun koneen lämmetessä. Ruiskutus alkaa sitten, kun edellytykset täyttyy (urean lämpötila, pakokaasun/katalysaattorin lämpötila jne). En tiedä miten traktoreissa, mutta autoista löytyy myös letkuista sähkölämmitystä.

  Euro 5 laitteet rajottavat tehoja, kun AdBlue laitteissa vika.
   
 18. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Tuollainen on meillekin tammikuun lopussa tulossa, sillä keskitason varustelulla eli ne kaikki kivat jutut käsinojassa. Päädyttiin tuohon sen tehokkaimman mallin sijasta, kun ei ole tarvetta isommalle teholle, mikäli tarvetta tulee takuun jälkeen ohjelmoinnilla saa muutettua tehokkaammaksi, kun muuten suunnilleen sama laite. Koeajossa oli 4- ja 6-koneita mukavahan se kutonen on ajella, mutta hinta ja paino tuossa lähinnä ratkaisi sekä akselin ylitys keulassa.
   
 19. Lynx700500

  Lynx700500 Well-Known Member

  Vs: traktorit...

  Itse kun kysyttiin tarjousta niin hinta oli just sama 6616 ja 7616 mallissa. Varustelu taso oli just Se keskimmäinen ja 50 km\h laatikolla. Siitä 7615 mallista ollut Se kamppanja mutta Se dyna 4 ei houkuta.
   
 20. amiantt

  amiantt INDY 600

  Vs: traktorit...

  Jep 6614 tulossa juuri sillä keskimmäisellä varustelulla. käsinojassa sähköjoystikki, jolla saa ohjata etukuormaajaa tai kahta takalohkoa. 50 kmh dyna6. Tällä viikolla piti alkuviikosta olla luovutus nyt keskiviikko ... no ompa aikaa ootella.
   

Suosittele tätä sivua