Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kartta selventää taitaa ura kääntyä samalla vasemmalle hieman sekä samassa kohtaa ura nousee ylöspäin. Iski kyllä minullakin käsille aika pahasti vaikka löysäilin kun olin näkevinään kauempana ihmisen näköisen hahmon.
  Minulla on vaan sellainen tuntuma tämän pölylumen kanssa kun päivän pihalla tarponut ja lapioinut että jos noissa paikoissa ei loivenna tarpeeksi heti kun se on mahdollista ja nyt jos on koneella on ajettu paljakan suunnasta ja irtolunta on ollut ja se on pudonnut monttuun eikä ole kerennyt kovettua ollenkaan ennen ensimmäisiä huimia niin meneehän se suksi sinne jäiseen vastapenkkaan läpi.
  Toinen mikä tuli mieleen että olisiko siinä jäät antanut periksi kun se Väljänjoki tulvi siihen uralle pahasti ja olihan se karmean näköinen ensimmäisen koneen läpimenon jälkeen, ihme ettei kone ollut uponnut kokonaan.
  Myös siinä aivan lopussa suoraa olevat terävät ojat tuntui käsissä vaikka muistelen että edellisellä kerralla olisi ollut aivan tasaineno_O.
  Tarkoitus oli palatessa tarkistaa paikka vaan oli kelkan kanssa pientä ongelmaa niin eipä muistanut.
  Kivesvaaran pätkällä ei kyllä ollut sanomista missään joka on paljon vähemmän ajettu, eli olisiko lumi vaan sellaista joka antaa periksi isomman rallin takia ja noita nousija ja ojia jne. vaan pitäisi täyttää pidemmältä matkalta, ymmärrän kyllä erittäin hyvin lyhyen ja keveän lanan koska varsavaaran notkot vaatisi vähintään vinssin keulille eikä ole ainoa paikka.
  Screenshot_20210224-215940.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 24/2/21
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ja tosiaan paikkanahan on Paltamo ja eipä tuolla ainakaan Kamore ole jyllännyt saati mikään muu 10vuoteen, paikat on kyllä pahat koneille sen myönnän, täälläpäin on aktiivit tehneet niin leveää uraa että koneella voi ajaa kahteen kertaan suurimman osan ja mutkat on pääasiassa loivia. Erona myöskin että pohjat on eriä luokkaa, sääliksi käy sinun konetta, kiveä ja kantoa riittää yllinkyllin.
  Varsasaaran rotkot on sen verran makea kokemus monelle että toivoittavasti pysyvät pitkään edes vaihtoehtoisena urana.
   
 3. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Oon minä niitä täytellyt, kun on vastaan sattunut.

  MUOKS: Toissa perjantaina täyttelin ne ojat, kun ajoin. Vieläpä kahesta suunnasta työnsin lunta.

  Mut sellainen vieno pyyntö olis, että polkekaa hyvät immeiset hiukan leveemmälle, kuin se kelkanlevyinen ura. Tänään oli mennyt joku possujuna Puolangan suunnilta Vääränsärkkien suuntaan. Välillä oli sivupoikkeamat jäljissä, mutta muuten enimmäkseen yhtä jälkeä. Sitä hyvää ja turvallista jälkeä on vaikea tehä mäkiin ja mutkiin, kun ei o pitoja.

  Nyt on Puolanka=> Vääränsärkät ylämäissä jälki sitäsun tätä. Ei meinannut päästä lana ylhäälläkään ylös, kun ei pitoja löytynyt. Kerran luiskahti ojaan sivuttain, onneksi oli matala oja.
  Toisella kerralla kerkesin pysäyttää, ennenkuin tuli lanan pesu.
   
  Viimeksi muokattu: 25/2/21
 4. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tuo se jaksaa aina vaan ihmetyttää vaikka olis levee ura mitä vois ajaa vaikka kolmekin kelkkaa rinnakkain niin silti osa ajaa siinä keskellä samoja jälkiä..
   
  Nipademu ja Mika_R tykkäävät tästä.
 5. Jukkis

  Jukkis Sidewinder X-TX 137, Viper 141

  En minä kyllä osaa moittia lanausjälkeä:)
   
 6. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Mut joo, tänään Paljakasta Saarijärven kautta Puolangalle ja Vääräsärkkien kautta Hyryn raja ja Paljakka.
  Oli jo iltapäivään saatu pienet patin alut aamulla lanatulle osuudelle.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  [​IMG]
  Voe poijaat että oli makiaa Ukkohallan kone tehnyt, voin kyllä suoraan myöntää että ruvelle meni joka mutka joten anteeksi sen puolesta ja koko baanan leveydeltä mentiin jos vauhti oli alle kolminumeroisia :D.
  Onhan siinä iso ero onko lanan kanssa menty vai ilman, huomasinpa tuossakin nyt yhden terävän nousun jossa sukset oli jo läpi mennyt. Voi tuo lumi olla sellaista ettei kestä ajoa tuollaisissa töyssyissä. :(
  Ukkohallan kuski vie kylän kuskia nyt 6-0 mutta silti Hyrynsalmen pätkä pyöreälle suolle oli mahtavuutta, parasta kelkkailua vaikka Ämmän suunta olikin tasainen (luonnon pomppua) hyryn puolelta, Ämmän puolella uutta lunta on varmaan 20-30cm
  [​IMG]

  Noita uria kun vertaa moniin uriin/reittihin niin aikasta monta turhaa mutkaa on joka vähän ohjaa kuskien ajoon samalle jäljelle.
  Edit: Kajaanin topiikista kirjoitettu lanaajan näkökulmasta oleva juttu tukee tuota suksien läpimenoa penkoista.
   
  Viimeksi muokattu: 25/2/21
  Nipademu ja Mika_R tykkäävät tästä.
 8. takis

  takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

  upload_2021-2-26_1-59-6.png Onko kukkaa ajanu lähiaikoina puolangalta tuonne suolijärven suuntaan, kiinnostas tietää misä kunnossa molemmat puolet on.
   
 9. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Kävin illalla saunalenkin hyryn rajalla, en kyllä ehtinyt huomata mitään moitittavaa lanan jäljestä. Tosin eipä tuossa paljon muita rinteitä välillä olekaan kuin vääränsärkät. Kirjaimellisesti lentokeli oli...
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kaveri oli tälle aamulle ajellut plussakelissa Paltamosta ja oli havainnoinut illalla itsekin samana päivänä nuo muutamat ojat ja terävähköt nousut jotka oli tärähdellyt käsille nyt sanoi ettei ettei ne enää ole samanlaiset, viimeinen sade auttanut asiaa ja ilmeisesti lumen märkyys, alustan iskari vaan kuulemma lunta/jäätä aivan täynnä.

  Eilen huomasin Suomussalmen puolella niissä ensimmäisissä metsiköissä että olipa melkoista turistipahkan alkua, nyt kun ajajia mahtaa olla niin saanee olla iskarit kunnossa :)

  Mitenhän lie tosiaan tuo Suolijärven suunta ja onko tälle vuodelle suunnitelmissa ajaa koneella Suomussalmen rajalle, lunta siellä ekan vaaran takana kuulemma oli ollut jo ennen viimeisiä sateita liiaksikin o_O

  Askan lenkki n.viikko sitten lanattu?
   
 11. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Silloin kun Askan kävin, ni kävin myös Suolijärven rannalla kääntymässä.
   
 12. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Sähkölinjalla on kohtuu rapsakat nousut, kun Puolangalta itäreittiä tulee.

   
 13. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  On, ei vaan tullut siellä päin käytyä.
   
 14. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Kävin ite kans päräyttämässä Pyöreäsuon kautta Sumin rajalla, oli kyllä nautinnollista ajaa, vaikka polvet tuskissa olikin.
  Ukkohallan puolen ajaa Malisen kone ja siellä on uusi laite käytössä, kuulemma eri luokan vehje, mitä aikaisemmin. Kylän kone ajaa Pyöreäsuolle.

  Tuosta suksien läpimenosta, nyt ois toiveita, että paranis tilanne, kun kävi suvena. Ei se pelkkä pakkaslumi vaan kestä.
   
 15. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Tänään ajettiin safaria Askanlenkin verran @Hemikoo :n kanssa. Mukava köröttely lenkki maisemia katellen ja makkara tulilla istuen:). Illasta vielä kiersin vectorilla paljakan kierroksen:D
   
  Nipademu tykkää tästä.
 16. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Paljakassa Isin pikku piltit ajelivat taimikossa reitin ulkopuolella. Jos iskä näkee tämän postauksen, niin voisi ohjeistaa junnuja pysymään merkatuilla urilla. Toinen junnu ajoi tummaksi teipatulla skidoolla ja toisella näytti olevan lynksi.
   
  Viimeksi muokattu: 27/2/21
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Se kun himo soittimiin yltyy niin ei voi olla soittamatta sulosäveliä :D

  Kivaa körättelyä ja uusi makkaranpaisto paikkakin korkattiin, puita ei vaan varastossa ollut vaan onneksi joku oli vienyt muutaman klapin niin saatiin tulet tehtyä.
  @Juxer kin oli kouhottamassa ja muitakin tuttuja liikkui.
  Puolangan ja Paljakan väliset baanat makiassa kunnossa :)
   
  Mika_R tykkää tästä.
 18. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Eteläpuoli tuli kierrettyä, ihan oli makeaa kunnes hävisi skiitosta jarrut kokonaan. Sitten ei ollut enää mukavaa...
   
 19. Juxer

  Juxer Xtrim Re 850

  Eipä tullu taaskaa kouhotettuo reitinpäällä vaikka tuliki 272km mittariin;) (paltamo-kivesvaara-puolanka-askanlenkki-paljakka-paltamo). about sata kilsaa oli liikaa minun kunnolle, ainaki lopussa paljakka-paltamo pätkällä meinasi napsut loppuo ku alako jo patikkoa olla siihen maliin:eek::Dvan mahtava oli keliki ajella ku arska paisteli täyveltä taivaalta ja lämpöki nollassa ja aki piti sopivaa ajovauhtia päällä:pja vettä oli puolankajärven jäällähi mutta hyvin pysty ajamaan.
   
  Nipademu ja Mika_R tykkäävät tästä.
 20. teme-

  teme- Well-Known Member

  Mitenkähän pitkän matkan tuolla paljakassa kehtaa kelkalla siirtyä reitille mökin pihasta? Normaalisti tuolla pohjosen reissuilla ei ole ollut ongelmia kun miltei aina on kelkan jälet menny mökin pihasta tai ihan vierestä reitille vaikka ei oo virallista reittiä mennykkään ihan äärellään mutta arvelinpa kysästä miten herkkänahkasia paljakassa on?:D
   

Suosittele tätä sivua