Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. Jyyke

  Jyyke Well-Known Member

  Ei kait tuota tartte enää erikseen sanoa? Jos toi tuosta kovinkin hiljaiseksi vetää ja ei syystä tai toisesta sopivaa matkailijaa paikalle saada, niin kyllähän se on karu tosiasia varmasti tuollakin, että lanailut loppuu. Monesti se kelkkailija ei ole se ainut tulonlähde, eikä se ainoa asia/harrastus, mikä tuo matkailijoita kelkkoineen paikalle.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Hiihtäjät ei tunnetusti ole kovia massipussin kantajia baareihin, itsekin kuulun hiihtäjien ja enpä ole käynyt tarjoiluissa hiihtäessäni, kelkkailessani kyllä :D.
  Tämä rinnehomma pelkille kelkkailijoille ja niiden rahan menolle voi olla positiivista hetkisen sillä majoitukset ei ehkä ole niin kalliita o_O
  . Itse maisemat ja urathan ei mihinkään häviä ja uusilla kelkoilla ajaa missä vaan.
   
 3. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Ajelin tänään Ämmänsaaresta Ukkohallassa mutkin, lunta riittävästi. Se Hyrynsalmen puoli huonosti hoidettu kaatuneita puita ja kaatumassa olevia. Sitten reittimerkit ne uudet rastit tippuneet, ne pitää naulata eikä ruuvata. Ruuvit ei kestä sään vaihtelua vetolujuus huono. Suomussalmen puoli ok.
   
 4. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Kyllä. Naula antaa hiukan myöden kun pakkasessa puussa oleva vesijäätyy ja laajenee. Ruuvi vain venyy hiukan kunnes katkeaa....
   
 5. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Tänään aukaistiin paljakka-väyrylä-puolanka. Pätkä. Muutama mutka pitkäksi, mutta läpi tultiin @Nipademu :n kanssa.
   
  Nipademu, Tuomoila ja immi tykkäävät tästä.
 6. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Nyt on kylä osuus lanattu, muuten ei oo tietoa lanauksista.
  Uralla makoilleet puut lienee raivattu, koska kone ajanut läpi.
   
 7. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Aikalailla lanailtu Paltamo - Paljakka, Puolangan lenkki, Ukkohallaan ja Hyrylle. Tai siis ei kaikki lanattu, mutta ajettu koneella. :D
   
 8. Jyyke

  Jyyke Well-Known Member

  Tämä vaivasi jo keväällä, kun oltiin eka reissulla Paljakassa ja mielestäni sama ongelma on edelleen. Jos ja kun porukka, kuten minä, ei tunne paikkoja ja kaikki on hieman uutta ja varsinkin nyt kun reitti on aivan mahtavassa kunnossa ja paikoitellen ikävä kyllä liian nopeassa kunnossa, niin noi merkkaukset. Ja ennakkomerkit. Niitähän ei ole koskaan liikaa. Nytkin on ennakkomerkki esim. risteävästä tiestä, mutta et edes jarrulle kerkeä, kun olet jo sujahtanut yli. Toinen hyvä paikka oli koiravaljakkopaikka/-alue ympärysreitillä, kun merkki tulee niin ihan samalla metrillä alkaa shikaani. Sanotaan vaikka 50m ja joku ennakkomerkki sinne. Ja tämä ongelma ei missään nimessä ole ainoastaan täällä.
   
  KTM450 ja Nebwy tykkäävät tästä.
 9. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Katsopas KAMORE HANKKEEN tietoja tien ylityksen merkinnöistä, siellä on trafin viralliset määräykset.
   
 10. Jyyke

  Jyyke Well-Known Member

  Ei kait sillä ole mitään väliä, että kuka sen määrittelee ja minne, jos se merkintä on perseestä. Käytännössä mietin sitä todellisuutta mikä tuli omalle kohdalle vastaan ja mitä se olisi voinut olla toisen osapuolen kanssa.

  Ja kuten todettua, tämä ei todellakaan ole se ainut paikka missä merkinnät ovat vähintäänkin iholla, aina voidaan parantaa.
   
 11. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Halusin vain sanoa että Kamore hankkeessa oli turvallisuuden parantaminen urilla.
  Erityisesti tien ylitysten merkintä.
  Kukahan siellä on valvonut onko kaikki mennyt niin kun hankesuunnitelmassa lukee. Jokaisessa kainuun kunnassa on ollut hankevetäjä ottakaa yhteyttä näihin tahoihin. Jos ei muu auta uhatkaa liikenneturvallisuuden vaarantamisella.
   
  BRP-Lynx ja Mika_R tykkäävät tästä.
 12. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Ei taida täällä merkinnän puutteesta sanominen auttaa. Tätäkin foorumia lukee harrastajat, ei kunnan/kaupunkien päättäjät joiden pitäisi puutteista oikeasti tietää ja myös tehdä asialle jotain.
   
 13. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Oikeasti asiahan kuuluisi metsahallitukselle, hehän perii lupamaksutkin.
  Vieläköhän lie sama käytäntö kuin aikoinaan, lupamaksuista 90 prosenttia meni Lappiin 10 jäi tänne ja ne meni hallintokuluihin.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. jpsink

  jpsink New Member

  Eikö tästä "jyyken" esille tuomasta asiasta voisi sen verran ottaa koppia että kun näitä pahoja paikkoja ei nyt ihan kauheasti kuitenkaan ole niin ei se iso kustannus erä ole harrastajille merkata ajojen lomassa kepin tai puun oksistoon vaikkapa varoituskolmiolla (joita joka hylätystä autostakin löytyy) n50m ennen vaarallista tien ylitystä! Jos tapa yleistyy ja jokainen jättää varoiksi näitä eikä uskoakseni reittien ylläpitäjilläkään pitäisi olla mitään vastaan tätä merkintää niin olisihan kaikkien etu kun vieraat ajajatkin saisi ennakkoa! Itse nyt mitään tiedä kun oma yksityis ajelu tapahtuu on off on off lumialueella etelässä ja satunnaisesti lupamaksuilla hienoilla reiteillä!
   
 15. käntsä

  käntsä Member

  Tässä Trafik ohje merkeistä.
   

  Lisätyt liitteet:

 16. sandelss

  sandelss Indy XC 600 129" -20

  Huomattiin sama loppiasaisen aikaan, muutama tie tuli kyllä ihan puskista eteen mutta myös muutama kurvi pääsi yllätämään
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Kelkkahan pitää saada pysähtymään näkyvällä matkalla, siitä lähdetään aina liikkeelle mutta merkinnät on huonohkot edelleen jos vertaa vaikka Rukan alueelle. Itsekin ajellut poikkitien yli lukemattomia kertoja huomaten yli mennessä että siinä oli tie.
   
 18. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Totta se on. Metsähallitus perii lupamaksun, mutta kun tulee vahinko tienylityksessä missä ei ole trafin määräämiä liikennemerkkejä,. Mitä sanoo vakuutusyhtiö kun tulee kolari. Kuka korvaa kumpi on suurempi syyllinen metsähallitus vai kelkkailijaa.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 19. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Metsähallituksen uraluvassa on mm. kohta:
  • Liikkuminen tämän luvan oikeuttamalla alueella tapahtuu kuljettajan vastuulla.
  Eli kyllä se metsähallitus urilla taitaa pestä käytännössä kätensä jos siellä sattuu vahinkoa. Sillähän ne niitä stop ja ennakkomerkkejä niin nihkeästi toimittaavat. Kaikki raha taitaa mennä pohjosen tunturikeskusten ympärille. Virallisessa reitissähän on se hyvä että se on verrattavissa tiehen ja siellä on reitin pitäjän vastuut ym.
   
  Viimeksi muokattu: 13/1/23
 20. jam

  jam BRP 2020

  Iltaa saako ukkohallasta bensaa?
   

Suosittele tätä sivua