Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. nelari

  nelari Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  lumikartat näyttäs että paljakassa ois lunta 17 cm? Taitaa olla vaan aika höty lunta?
   
 2. fastmxz

  fastmxz Polaris

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Mistä paljakasta saa bensaa?
   
 3. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  tuosta:
  http://www.kelkkareitit.fi/?zoom=16&lat=64.65323&lon=27.93639&layers=B00TTFFFFT
   
 4. fastmxz

  fastmxz Polaris

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Joo onhan siinä se kyläkauppa, on siinä tankattukkin jokunen kerta mutta semmonen tieto mulle ainakin on tullut että kauppa on sulkenut ovensa viime keväänä viimeisen kerran ???
  Liekkö sitten väärää tietoa vai ei?

  Paljakan sivuilla sanotaan:
  Polttoaineita, lähimmät
  - Ristijärvellä 26 km SEO (kajaanista päin tullessa)
  - Puolangalla 35 km, SHEL sekä TB kylmäasema (Myös
  moottorikelkkareitti) (Oulun suunnasta tullessa)
  - Paltamossa 40 km NESTE (Myös moottorikelkkareitti)
  - Hyrynsalmella TB (myös moottorikelkareitti) ja SEO

  En minä ainakaan viimeisillä bensoilla ajaisi paljakkaan jos nettisivuilla noin sanotaan...
   
 5. arto.1

  arto.1 Well-Known Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  jos tosiaan on sulkenu niin aika huono juttu :'(
   
 6. TTM

  TTM Well-Known Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Tietääkseni kyläkauppa on loppunut.
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  tuon oman kirjoitukseni jälkeen kuulin itsekin että kauppa olisi loppunut...
   
 8. alapinlampi

  alapinlampi Elani

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Miten on kun ei oo enää perillä kylien asioista - saako Puolangan Joukokylästä menovettä?
   
 9. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Eli jos todellakin tuo bensis (kyläkauppa) on suljettu, niin voisin poistaa huoltoaseman www.kelkkareitit.fi palvelusta pois. Ettei tuu ongelmia sen takia.. Jos joku tietää noi muut puuttuvat asemat, niin ne voisi merkata tuohon karttaan. Ainakin tuossa kartassa Puolangan ja Paltamon asemat pitäisi olla kunnossa.
   
 10. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Fiksailin noita asemia Gizmon avustuksella. Eli lisäilin asemia Hyrynsalmelle, Ristijärvelle ja Puolankaan. Poistin asemat Paljakasta ja Piispajärven kauppalta. Tarkennetaan, että muutokset tein www.kelkkareitit.fi palveluun ja päivittynee sivustolle joskus.
   
 11. TTM

  TTM Well-Known Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Joukokylästä ei saa bensaa.
   
 12. fastmxz

  fastmxz Polaris

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Kirjotellaampas tuosta paljakan tilanteesta ihan yleisesti.
  Kaikki tässä kirjoitettu on omaa henkilökohtaista mielipidettä-toivottavasti silti joku paljakan toimijaryhmästä silti lukee tämän!

  Paljakan alueella on ollut hienoa kelkkailla takavuosina, ja toki osaltaan vieläkin. Asioissa on kuitenkin menty aimo harppaus taaksepäin. Ennen oli niin mukava ajella paljakasta kahville ukkohallaan ja sama kahvittelu/ruokailuliikenne kulki molempiin suuntiin. Varmasti rahaa virtasi molempien keskusten kassaan jonkun verran tästäkin. Eipä vaan nykyään houkuta ajaa paljakasta ukkohallaan, kun hoidettu reitti loppuu puolangan risteykseen. Eipä varmaan ukkohallan porukkakaan ajele kovin mielellään paljakan suuntaan? Voihan se olla että reitti lanataan joskus, mutta ei tietääkseni säännöllisesti.
  Toinen asia on tämä bensahomma nykyään. Ei paljoa kiinnosta enää varata paljakasta mökkiä kaveriporukalla jos bensaa ei saa mistään. En minä ainakaan ala kuljettamaan kannuissa bensaa sinne, kainuussa on myös muita majoituspaikkoja joista bensaa saa. Nähtäväksi jää, myykö kelkkavuokraamo bensaa jossain vaiheessa, mutta sekin edellyttää kohtuullista hintatasoa. Ei tarvitse olla suomen halvinta mutta järjellisen hintaista. Sitä se ei tällä hetkellä ole kelkan vuokraajalla, suoraan sivuilta lainattuna "polttoaine ja 2t öljy kulutuksen mukaan 2 eur/l"!!! Ei mahdu omaan käsitykseen kohtuullisuudesta....
  Sitten tuo hieno tapahtuma kelkkaviikonloppu. On ollut mukava tapahtuma tähän asti, mutta entäs ensi talven jälkeen, kun porukka vittuuntuu siihen että bensa loppui ennen kuin tapahtuma edes alkoi. Jos jostain siinä vaiheessa bensaa saa, niin vuokraamosta 2e/l!!! Ei varmaan kiinnosta enää seuraavana vuonna vaivautua paikan päälle...
  Viime vuonna oltiin isolla porukalla mökissä paljakassa, ja yhden kelkan kohdatessa teknisiä ongelmia tuli pyydettyä apuja keskuksen taholta, mutta halua auttaa ei ollut vaikka rahalla olisi sitä ostettu. Onneksi jo edesmenneestä kyläkaupasta sitä apua silloin sai eikä reissu mennyt pilalle pikkumurheiden takia. Ja kiireeseen ei ainakaan voinut vedota tammikuussa keskellä viikkoa... No, siitä jäi sen verran paska maku että kostoksi ostettiin eväät kyläkaupalta ja kokattiin mökillä, muuten olisi ehkä voinut käyttää ravintolan palveluita myös! Minulla on kuitenkin yli 20 vuoden kokemus paljakassa olosta, siellä on lasketeltu/laitailtu pikkupojasta saakka, ja sinä aikana on nähnyt huonoja ja hyviä aikoja konkursseineen ja omistajan vaihdoksineen ja ensimmäistä kertaa kohtasin paskaa palvelua tämän nykyisen omistajan aikana. Ja kyllä, se huono palvelu tuli nimenomaan omistajataholta, yhdellä työntekijällä olisi ollut halua auttaa mutta minkäs teet kun omistaja ohjaa muualle...

  Ilmeisesti kelkkailija ei ole tuottava asiakas keskukselle jos asioita on vara päästää huononemaan?
   
 13. TTM

  TTM Well-Known Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Tässä ketjussa on kyllä hyvin käynyt ilmi, miten kelkkailu on mennyt taakse päin kyseisellä alueella. Reittien kunto on mitä on ja bensa ongelma on paha. En yhtään ihmettele miksi "turistit" ei jää alueelle kelkkailemaan, miksi jäisi, muutama sata kilometriä lisää autoon niin baanoja on riittämiin. Paljakka ja ukkohalla alueella kelkkailu reitistö ja muu harrastukseen liittyvä on mennyt huonompaan suuntaa ja muissa keskuksissa sitä kehitetään eteenpäin. Vaikka asun kohtalaisen päivä reissun päässä ko. alueesta en ole käynyt kelkalla siellä moneen vuoteen. Mielluummin ajan reitistöllä jota kehitetään ja onhan tuota ajettu vuosittain 4-5tkm.

  Puolustukseksi pitää kuitenkin sanoa, että tuskimpa tämä alue on kuitenkaan ainut missä kehitys ottaa taka askelia. Kyllähän se raha ratkaisee tässäkin asiassa.
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  En nyt kauheasti lähtisi Paljakkaa haukkumaan reittien kunnosta, mieluummin haukkusin Ukkohallaa. Viime talvena varmaan sellaiset 15krt Paljakassa Kajaanista pitäen joista varmaan 3-4krt kävin Puolangan ja Hyrynsalmen rajalla kääntymässä kun näki mitä oli edessä.... Parina viime vuonna tainnut lanauskaluston kanssa olla ongelmia tuolla Puolangan puolella milloin mitäkin hajonnut? Tai näin ainakin Paljakan sivuilla on lukenut. Paljakka-Ukkohalla väli on varmaan näillä leveyksillä eniten hangattu väli. Ihmettelen jos ei bensa riitä nykyvehkeillä paltamo-paljakka-paltamo tai paltamo-paljakka-puolanka tai hyrynsalmi-paljakka-paltamo reittiturrauksessa, ainahan voi ottaa sinne majapaikkaan sen 25-50l menovettä tullessaan ja laittaa sen 10l "lähtöbensaa" reissuun että varmasti pääsee sinne tankille? Tuolla lailla sais sen 3-5kerran lähtöbensat. Harmittaa kyllä itteäkin kovasti tuo Kotilan "kohtalo" mutta kukapa se sellaista bisnestä pitäisi joka ei kannattaisi, itse maksoin viime talvena mielissään 1,8€ hossan bentsiinistä sumppisalmella...
   
 15. S.K

  S.K Well-Known Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Mikä lumi tilanne onko ajettu reiteillä?
   
 16. giideon

  giideon Jaguar Z1

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Täytyy kommentoida tota paljakan touhua.
  Itsellä on paljakassa mökki vuokralla. Kyllä se paikallinen suuruus karkottaa sieltä tavalliset tallaajat pois ???. Venäläisiä se sinne vaan haluaisi rahoineen eikä suomalaisia.
  Kyllä se Kotilan kauppa on ihmeen kauan siinä toiminutkin. Aina on hyllyt tyhjillään, niin eihän sieltä kukaan voi mitään ostaakkaa.
  Kyllähän siellä on hienot kelkka maastot missä ajella.
   
 17. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Harmittava takaisku tuo kaupan loppuminen, Paltamosta kuitenkin saa menovettä ja seuraava asema Puolangalla pohjoiseen päin. Kainuun alueella tapahtuu kuitenkin kehitystä muualla, Oulusta tulevat voivat tulevaisuudessa ajella Vaalasta Kajaanin suuntaan jossa urat tulevat olemaan kunnossa. Sotkamo ja Kuhmo ovat myös koko ajan parantaneet uriaan. Saatais vielä Vaala kunnostamaan uransa niin että pääsis kiertämään koko Oulujärven latukoneen ja lanan kanssa niin olis hyvä kierros ajaa.
   
 18. Anke

  Anke Active Member

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Jokos kirkonkylän reitti on patille saatu, entä kukaan käyny sumppisalmen suunnilla pörräämässä, et jokos sinne pääsee hummuuttelemaan
   
 19. janihe

  janihe 850 SKS 146, Assault SB -12

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  Miksi siellä puolangan kirkonkylän kuppeessa, hieman vaalanpäin, on reitti lippusiimoilla suljettu? Just siinä joen ylityksen kohdilla...
   
 20. Tebu

  Tebu Rave 3500 850e-tec

  Vs: Ukkohalla-Paljakka 2011-2012

  ikävä kivi paljakan puoleisesta puolankan risteyksestä paljakkaan päin. Keskellä reittiä jonkun pikku hypyn jälkeen kannattaa varoa voi vaikka jarrulevy ottaa kipeetä.. ::)
   

Suosittele tätä sivua