Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

 1. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Soittelin tänään POP-vakuutukseen ja he ilmoittivat siellä, että kaikki kelkat iästä tai merkistä riippumatta hinnotellaan samoin perustein.
  Eli: Liikennevakuutus 302€.
  Osakasko liikennevakuutuksella 417€.
  Täyskasko liikennevakuutuksella ilmoitetaan puhelimitse mutta minulle he ilmoittivat hinnaksi Hieman yli 800€.
  He eivät myöskään sovella vuodenaikahinnoittelua joten vakuutuksen voi katkaista viemällä kilvet konttorille.
  Mielestäni edullista moneen muuhun vak(riistäjään) verrattuna.
   
 2. k0lli

  k0lli kova kotimainen

  Vs: Vakuutusasiaa

  Kilpiä ei enää tarvitse viedä konttorille! Liikennekäytöstä poiston voi tehdä Trafin sivuilla, maksaa 8 euroa ja liikennekäyttöön ottaminen ei yllättäen maksa mitään. Pelkkä ilmoitus riittää. :)
   
 3. Jake_86

  Jake_86 Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Pitää paikkansa, nyt tuli postissa ensimmäinen 3kk lasku täyskaskolla joka oli alta 200€.
   
 4. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Vaihtamalla paranee.
  Nyt kaikki vaihtamaan jos on olo, että on tullut riistetyksi.
   
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Vakuutusasiaa

  Mihin kelkkaan kysyit?
   
 6. kuusto

  kuusto Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Tuota luokkaa(en tarkkaa muista mutta samalta kuullostaa) on hinnat itsellänikin POP:illa. XRS 600 2012 ja Renegade 600 2007.
   
 7. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Otin nettimotosta jonkun kelkan rekkarin.
  Voit itsekin kokeilla.
   
 8. jeesuspaimen

  jeesuspaimen xc indy 129

  Vs: Vakuutusasiaa

  reilu 900e popissa kasko ja liikennevakuutus,kelkka -15 600 katti
   
 9. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Eikös paimenenkin pulkasta saa vakuutuksen poikki sit ku ei enää ajele tai laittaa vaan osakaskon.
  Ja jos jeesus maksaa niin luulis saavan edukkaasti.
  Itellä BD 800 -15 sama hinta.
   
 10. jeesuspaimen

  jeesuspaimen xc indy 129

  Vs: Vakuutusasiaa

  Joo saa kaskon pois,takas laittaessa pitää kuvat lähettää kelkasta,et saa taas kaskon päälle.Nii ainaki virkailija puhelimessa väitti.
   
 11. ärär

  ärär Ärär

  Vs: Vakuutusasiaa

  Turvassa liikenne+suppeakasko n.320 € vuosi.
   
 12. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Vakuutusasiaa

  POP:ssa kelkat ikään, kokoon, tehoon, kuutiotilavuuteen, vuosimalliin tai ylipäänsä mihinkään katsomatta samanhintaiset vakuutukset kaikille. Myös osakasko ja täyskasko samanhintaiset kaikille kelkoille! Tänään juuri kysyin.
  Eli liikenne 302 eur, täyskasko (kolarointiturvalla) 549 eur, osakasko 103 eur. Kaskon omavastuut 200e. Ei vuodenaikahinnoittelua eli kaikki kk:t saman hintaiset (saapa vain nähä kuinka kauan). Liikennettä ja kaskon kolarointiosaa ei tarvi maksaa liikennekäytöstäpoiston ajalta. Eli minun matikkapäällä ajokuukauden hinnaksi täydellä kaskolla tulee 851/12 = 70,92 EUR. Itsellä tulee pidettyä ajossa aika tammi-huhtikuu. Eli 283,68 eur varsinainen ajokausi + 67 eur osakaskosta ajokauden ulkopuolella.

  Kyselin monet muut samalla läpi. Lynx 49Ranger 600 E-TEC, 2015. Tela 4141mm pitkä, joten työkelkkakategoriaan olis yritys liikennevakuutusta saada:

  IF: liikenne (ei työkelkkavakuutusta) ja täyskasko n. 1800 eur/vuosi, omavastuu 200, maksu painottuu ajokuukausiin. Jäi epäselväksi millä %-osuudella mitäkin kuukautta kohden. Jos ottaa 500 euron omavastuulla, silloin koko paketti n. 1600 eur/v. Nämä hinnat kun kuulin, en edes kysynyt miten vakuutuksia voi katkaista. Katkes neuvottelut siihen.

  OP-Pohjola: liikenne 318 eur (ei työkelkkavakuutusta), täyskasko 517 eur (omavastuu ja osakaskon erillishinta unohtui kysyä). Maksu painottuu ajokuukausiin seuraavasti: joulu 9.7%, tammi 22%, helmi 22%, maalis 22%, huhti 13.9%. Ajokauden (tammi-huhti) vakuutushinta 671 eur + osakasko muutama kymppi. Jos vakuutukset haluaa katkaista, pitää entinen ensin lopettaa kokonaan, jonka jälkeen otettava esim. uusi osakasko pelkästään.

  Lähitapiola, muut vakuutukset meillä täällä: Liikenne (työkelkkavakuutus) 166 eur (keskittäjäalennuksen jälkeen 138 eur) + täyskasko 741 eur (keskittäjäal. jälk. 615 eur), osakasko 55 (keskittäjäal. jälk. 46 eur). Maksu painottuu ajokuukausiin suhteessa; tammi 20%, helmi 20%, maalis 18%, huhti 8%, touko 5%, kesä 1%, heinä 1%, elo 1%, syys 2%, loka 3%, marras 5%, joulu 16%. Eli omalla kohdalla ajokauden (tammi-huhti) vakuutushinta 635 eur (527 eur keskittäjäalennusten kanssa) + osakasko loppuajalle 31 eur. Vakuutusten katkaisu onnistuu ilmoittamalla yhtiölle erikseen. Pelkkä Trafin ilmoitus ei niitä katkaise.

  Folksam: Liikenne (ei työkelkkavakuutusta) 264 eur, täyskasko 558 eur, osakasko 69 eur. Omavastuu 500 eur. Ei vuodenaikahinnoittelua eli kuukausihinnaksi 264/12 + 558/12 = 68,50 eur. Koko ajokausi (tammi-huhti) 274 eur + osakasko loppuajalle 46 eur . Vakuutusten katkaisu onnistuu ilmoittamalla.

  Fennia: Liikenne (ei työkelkkavakuutusta) 330 eur, täyskasko 525 eur, osakasko 145 eur. Omavastuu 200 eur. Vakuutusmaksut painottuu siten, että kuukaudet loka-maaliskuu 16% kokonaissummasta per joka kuukausi, eli näistä koostuu 96%. Loput 6 kk (huhti-syys) maksavat sitten tuon lopun 4% koko vuoden summasta. Menee jo korkeammaksi matematiikaksi, mutta äkkipäätä laskien tammi, helmi ja maaliskuu kukin 136,80 eur. Huhtikuulle jää sitten kokonaiset 5,70 eur. Ja tässä hinnoittelussahan ei kyllä ole mitään järkeä yhtiön kannalta. Ei varmasti missään aleta lokakuussa ajelee kun tuo kalliin ajan maksu jo tulee käyttöön. Lisäksi ainakin meillä huhtikuu on melkeinpä parasta ajoaikaa ja kuukauden hinta on mitättömät 0,67% koko vuoden hinnasta. Eli ajokauden vakuutushinta 416,10 eur + osakasko loppuajalle 97 eur. Vakuutusten katkaisu onnistuu, mutta näillä on sellanen ehto, että osakaskoa eli palo, varkaus, jne. perusturvia ei saa ilman että liikennevakuutus on voimassa.

  Turva: ei anna ollenkaan kelkkavakuutusta, jos ei ole muita vakuutuksia heillä.
  EDIT: Turvasta saa kyllä pelkän liikennevakuutuksen ilman että muutkin vakuutukset on siellä. Tämän hinta itselleni olisi ollut 219,24 eur/vuosi. Osakasko (palo ja varkaus) ja täyskasko (kolarointi) vaatii sitten kokonaisasiakkuuden.

  Pohjantähdestä en kysynyt.

  Eli POP ja Folksam näistä sellaisia, joilla ei vielä vuodenaikahinnoittelua käytössä. Oman räppänän kohdalla Folksam muutaman euron halvempi, mutta 500 euron kolarointiomavastuu kääntää kaupat POP:n puolelle, jossa omavastuu 200 euroa.

  Onpa vain aika älyttömät erot kun prosentuaalisesti alkaa halvimman ja kalleimman välillä vertaamaan!!
   
 13. Kimurantti

  Kimurantti 2019 RE-Xtrim Putin remmi vol 2. antiambassadeuer

  Vs: Vakuutusasiaa

  Pakkohan tuolta popista on hinta kysäsä? Vaikka kaikki muu onkin tapiolassa...
   
 14. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Vakuutusasiaa

  kysy vaan, mutta hinta on tuo sama kuin mulla. Sanoivat että myös kolarointiturvalla varustettu kasko on samanhintainen oli pulukka sitten minkälainen tahansa.
   
 15. Hiekkis

  Hiekkis Active Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Olipa kyllä hyvä tietopaketti vakuutuksista.

  Vielä viime talvena Lähitapiolallakin oli vuodenaikahinnoittelematon vakuutus, mutta ovat näköjään tänä vuonna siirtyneet käyttämään sitä eli hinta pomsahti aika lailla.
  Kyllähän tuo POP vaikuttaa tällä hetkellä aika selvältä valinnalta varsinkin hieman isommille/tehokkaille kelkoille (jos hinta on sama riippumatta kelkasta).
   
 16. Jumitzu

  Jumitzu Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Turvasta minä otin kelkkavakuutuksen vaikks muut ovat ifissä joten sulla on ollu joku kesäduunari langan päässä, oli viel halvempi ku säästöpankin viimevuoden vakuutus.
   
 17. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020 Stage 4 270hp

  Vs: Vakuutusasiaa

  Kysyin Turvasta, niin vaatii vähintään 2 vakuutusta heiltä nii saa kelkkavakuutuksen. Hinnoissa menee top3:een keveästi siis halvinmasta päästä.

  Itellä POPissa. Pop korvaa kaskovakuutuksen ainoastaan korjaamalla kelekan kuntoon. Kertakorvaus ei ole mahdollista.
   
 18. Jumitzu

  Jumitzu Well-Known Member

  Vs: Vakuutusasiaa

  Ihme homma mulla ei ole kelkan lisäks mitää muuta vakuutusta turvassa ku kelkka.
   
 19. Laplander

  Laplander Just A Member

  Talvea sitte Turvalta piti ottaa kotivakuutus myös jos kelkan sinne mieli vaihtaa

  Mutta tämä onki vekselikampes
   
 20. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Vakuutusasiaa

  Tarkennusta Vakuutusyhtiö Turvan kelkkavakuutuksiin. Eli sain tällaisen vastauksen kun kyselin liikennevakuutusta + kaskoa:

  Meillä moottorikelkkasi liikennevakuutusmaksu olisi 219,24 euroa vuodessa. Vapaaehtoista vakuutusta moottorikelkalle ei valitettavasti saa kuin kokonaisasiakkaat

  Eli siis toiseksi halvin liikennevakuutus Lähitapiolan työkelkkavakuutuksen jälkeen.

  Kun itselläni alta vuoden vanha kulkine niin vähimmäisvaatimuksena on ainakin varkaus- ja palovakutuutuksen (eli ns. osakasko) saaminen, vaan kun sitä ei saa jos ei muutkin vakuutukset Turvassa. Lisäksi täyskasko on ollu ainakin ennen tarpeeseen kun on tullu sen verran railakkaasti rymyttyä noiden vehkeiden kanssa korvessa :)
  Sinulla siis lienee pelkkä liikennevakuutus eikä mitään vapaaehtoisia siihen päälle?

  Muutin tohon alkuperäiseen "yhtiöraporttiini" tämän. Sorry, kun oli aluksi hieman vajavainen Turvan osalta
   
  Jukkis tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua