Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Yamaha enticer, 7/12/09.

 1. Lynkytti

  Lynkytti Lynx 320

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  http://www.teolehtimaki.fi/files/Lynx%201970.pdf

  katoppa tuosta linkistä sivulta 585 niin näät että voipi se hihna tulla näköjään reilustikki yli uloimmalta kehältä ja silti toimii.. itellä on semmonen hihna mikä on hammastettu molemminpuolin ja aika matalaprofilinen muutenki niin jää aika hyvin lautasten väliin jo uutenakin.

  sitte jos ei onkelma ruppee ratkeen niin soitteleppa okun huoltokellarin karille niin veikkaanpa että, vastaus löytyy ku apteekin hyllylltä ;)
  (013) 550 515 siinä on semmonen äijjä, joka tietää jottai lähes joka merkistä!! Ja suostuu kyllä neuvoon vaikket olis ostoksilla!(ainaki tähän asti ;D)
  samalla kysy viel se vartsun ja kytkimen väli jos ei oo varmaa tietoo siitä...
   
 2. Lynkytti

  Lynkytti Lynx 320

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Itellä on nyt vielä edellistäki jäykempi jousi paikallaan(molemmat teolta) ja oon kyl tosi tyytyväinen! kelekka lähtöö ku hauki rannasta ja kulukee ku pien elukka ;D
  Lumiolot kyllä voi hämätä mut äkkiähän sinä vaihat vanhan takas jä käyt testoomassa. lynessä ainaki 5min homma. sitte voipi miettiä sitäki että onko vartsun jousi alkup.säädössä vai onko mahollista että sen säätöö muuttamalla saat yhessä uuden jousen kans entistä paremmin kulukevan kamppeen... millä säädöllä vartsu nyt?
  en oo mikkään variaattorin säätelyn asiantuntija mut kolome eri vaihtoehtoohan siinä on niin keskelle kokeilisin jos vanha jousi pelaa paremmin ku uus...
   
 3. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  No ei tääläkään "kairassa" ruuhkapäällä 5 kilotavua enempää saa irti(normalisti 30kt/s),mutta vikatilanteessa lähtee ulospäin moninkertaisella nopeudella,joten kuvia voi verkkoon päin ajaa;-)


  Eikö se nyt sitten ole tuon näköinen,mittamaan en tosiaan nyt vielä pääse mutta aika kapeahan se taitaa ollakin..Ja hihna on 25mm leveä tässä.

  [​IMG]
   
 4. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  En oo vielä kajonnutkaan kakkoseen,muuta ku rasvaa vain nippaan:)
  Pitäs tietty purkaa se heti ku malttas(tai kun ei raaski enää tankkaamassa ravata ni sillä aikaa)kesken ajokauden.
  Eikä ole siten mitään kokemusta säädöstäkään.Tietenki sen pian pähkäilee kumminpäin jousen kiristys vaikuttaa.
  No hyvä että sulla lähtee ku Jänis makuulta-vai miten se oli ;D
  Kyllä tääkin aiemmin lähti,ja saattas nyttenkin,mutta varsinaista kiihtyvyyttä en kokeillut lainkaan.Ei kehannu tuossa tiellä ku lapsia oli liikkeellä koulusta tulossa vielä.Hyvät suorat täällä kyllä löytyy testaamiseen.
  Tänään just rasvatessa mietinki tuota kakkosta sitä pitäs alkaa testailemaan,vaan Kiitos vinkistä kuitenkin :)

  PS.Muuten minusta ykkösen vakiota tiukempi jousi ei voi vaikuttaa huippuvauhtiin mitenkään-löysemmällä jousellahan se vaan aukeaisi herkemmin.Kiihtyvyys taas varmana paranee ellei kone sitten ole nelari tai erityisen alavääntöinen-Koska tiukka jousi antaa moottorin ehtiä kiihtyä tarpeeksi ylös hyville väännöille.Mutta yhteispelikö ratkaisee vai kakkosen aukeamisherkkyys loppuvauhdin?
  Ja ehkä et tarkoittanut entistä paremmilla kulkemisilla huippunopeutta..Mulle kyllä taitaa riittää tuo jos se 60-70 km/h vaikka menis kovalla pohjalla :D
   
 5. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Joo on aika korkeella tuossa Kämäräisen Lynessä remmi,leveän näköinenkin :eek:
  Onkohan vaan näitä "wanhan kansan" remmejä lainkaan profiililtaan tai leveydeltään...Mutta saattaapa pelata silti,en minä sitä kauheasti epäile.
   
 6. Lynkytti

  Lynkytti Lynx 320

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Kyllä se on yhteispeli mikä lopulta ratkasee.. itellä ei menny ummessä mihinkää ja tielläki jäi lopusta pois mielestäni.. kirakammalla jousella molemmat asiat korjaantu! vartsun säätöihin en oo koskenu mut seki päivä ehket vielä tullee. loppuvauhtia oon kokkeellu kavereiden kans viivoilla. ennen tuli turpiin satanolla mut nyt kepittelen "kevyesti," ei sillä että se vauhti nyt niin tärkeetä olis.. näillä nykysäädöillä vääntöö riittää koko kierrosalueelle ja ennenkaikkee kiihytykseen.

  Ehket challenger tai joku muu asiaan enempi perehtyny ossais antaa tähän meitä askarruttavaan kysymykseen tyhjentävän vastauksen ku nää on semmosia mutu pohjalta tehtyjä päätelmiä ja virallista tietoo ei oo eli ollaan ku insinöörit ja politikot ;D

  kovasti nuo tuntuvat löpisevän tuolla uuvempien kelekkojen puolella kaiken maaliman painoista ym, niin kai niillä säädöillä/tiukkuuksilla joku merkitys on..
   
 7. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  ;D
  Juu,uskon sen ja olen sivusilmällä huomannutkin,että uudemmissa kelkoissa näistä on kyllä erittäin paljon turistu.
  Koska suuri merkitys sillä on miten nuo laitetaan pelaamaan yhteen.
  Niistäkin vois tietty löytää verrannollista apua ja vinkkiä,mutta eipä niihin nyt viiti puuttua.Vaikuttas että ihan yhen käen sormilla luettavissa nämä vähänkin aktiiviset weteraanimiehet,ja naisia ei ole lainkaan :-\

  Teo saattaa olla jossakin kairassa,ei ole kuulunut mitään aikoihin..
   
 8. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Ei ole tuollainen pelti helixi malli. Lähempänä näitä nykyisiä alumiini malleja rakenteeltaan, vaikka pelti lautaset onkin. Lisäksi minulla tulee vaihteisto tuolle puolelle missä teilläkin on helixi variaattorissa.
  No, saa olla vielä ostamatta hihna. Pitää koittaa säätää väliä ja testata vaikuttaako hihnan kireyteen. Liian tiukalla se kuitenkin on.
  Koitan kuitenkin tänään ottaa kuvan siitä varista, kun ei sitä sitten missään ollutkaan vaikka muistelin. Jos vaikka saisi sen tänne näkyville raatilaisille. :)  Edit: Jatkan kyselyä kakkosesta ja hihnasta tuolla Sno-Tricin omassa topicissa, kun tämä menee jo ohi otsikon aiheen.
   
 9. challenger

  challenger challenger

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Teo on kuusen persiissä ja palaa oman koneen äärelle sunnuntaina. Tuon näköisen kakkosen hihna on ollut 30 mm, eli Lynxin puolella
  Dayco Max 1034. Näkyykö jostain kuvasta se ykkönen, mikä se on. Se kuitenkin ensisijaisesti määrittelee sen hihnan leveyden.
  Palaan sunnuntaina, mikäli tiedän enemmän
   
 10. challenger

  challenger challenger

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Tämä on Okkelin tekemä kytkin, ja sitä käytti ainakin Lynx vuoteen 1973 saakka. Tuon muovihelan vieressä on vielä yksi niitattu tappi.
  Muistelisin 6 mm ja silloin entivanhaan, kun haluttiin saada kytkentäkierrokset alemmaksi, se tappi tehtiin 9 mm värkistä.
  Silloin kytkin otti aiemmin kiinni. Winhasta en puhu kun en tiedä, mutta jos siellä on tämän näköinen, se toimii kuten Lynxin vastaava.
  Jos ne muovit vaihdat, se oli nailonia silloin, ja niitä piti liotella vedessä. Miksikö, kemiaa...ja niitti luultavasti menee uusiksi.
   
 11. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Ka,tuossahan tuo näkkyypi.Kuva on wanha,ja rojektivaiheesta mutta väri on edelleen sama joskin kirkkaampi :)
  Kuva suurenee klikkaamalla.Ei kehtaa enää kovin suuria fotoja nykysin laitella;-)

  [​IMG]

  Itseasiassa nimimerkille "Härde" tässä viimeksi hihnaa etsittiin,tänään jo rapakon takaakin.Lopulta kuitenkin lähtöviivoille eli samat remelit näissä on kaikissa "meän weteraanipailakoissa".Mulla kai sitten on kokoaika ollu oikea hihna,en sitä ole epäillytkään mutta kulunuthan se jo alkaa olla,n.25mm jäljellä.
   
 12. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Siirsin tänne,ettei sotketa "Härden hiekkalaatikkoa" Sno-tricistä enempää
  Alko jo huvittaa tän aamun kytkinturinat tavallaan väärässä topikissa,ja osaksi huolestuttaakin-kun hän ite siivos kakkosvariaattorinsa jo aiemmin täältä Sno-Tricin puolelle ;)

  Pähkäilyä IBO ja Velsa kytkimien korjauksesta

  Niin toi seeger-idea vaikuttaa ihan hyvältä ja käyttökelposelta,aluksi.Valmiita uritettuja tappejakin kovasta materiaalista taitaa saada.Mutta siinä ehkä yks huono puoli miksi ei kannata tehdä..Nimittäin alunperin niitti kuuluu olla kiinteästi lukittuna käpäläraudassa ja liike tulee tapahtua vain puslan ja tapin välissä(voideltuna).
  Näissä on käyny semmosta että pusla on kuivunu ja tappi jumahtanu siihen kiinni.Sitten tapin päistä on niittaus löystynyt väkisinkin kun jostainhan sen käpälän täytyy päästä liikkumaan keskipakovoimasta.Ja käpälän materiaali on sen verran pehmeää että reikä on väljistynyt niittitapin hankaamana ehkä suht nopeastikin soikeaksi,ja lopulta niin paljon että se on kulunut puhki tai käpälä on lähtenyt mäkeen jo ennen sitä.

  Yks pikakonsti vois olla vaikka hepata migillä ne tapin päät takaisin käpälään,siis puslanvaihdon jälkeen.Siinä ajassa ei nailonrissat vielä sula. Saakohan muuten sintrattua tankoa valmiina vai valetaanko se yleensä käyttötarkoituksen mukaan niin ettei siihen enää voi porata esim reikää jälkikäteen-ilman että huokoset tukkeentuu..Aattelin vaan että sintratussa pronssissahan pysys öljytkin kauemmin kun se imee sienen lailla nestettä..
   
 13. Lynkytti

  Lynkytti Lynx 320

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  joo meilä aina lipsuu nuo turinat aina vähä joka suuntiin ;D yritetään kuitenki kovasti pysyä alkuperäsissä aiheissa...
  Minen tiijä pitäskö tänne veteraanipuolelle perustella joku oma korjaamo osio lukittuna ylälaitaan... tiijä sitte helepottasko mittään ku sitte ois kuitenki kaikki aiheet sievästi sikinsokin... tietysti jos sen korjaamon alla olis vielä aiheet eriteltynä niin vois vaikka toimiakki niin jäis tämä aikojen takaa muu osio selkeemmin muista ku korjaustouhiusta jutteluun... Toimii kyl kohtuu hyvin nykymoodissaki...

  tuosta sintratusta tavarasta sen verra, että on kyllä niin huokosta kamista,että voipi työstäminen olla vaikeeta ja eppäilen että esim reikää poratessa huokoset männöö tukkoon eli ei saa vastaavaa hyötyä...
   
 14. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Vanhojen kelkkojen(Ockelbo, Winha) korvauskytkimet

  Puhut täyttä asiaa,olis se hienoa pakinoida omalla weteraaniosiolla.Ja eikös ne sikinsokin oo työkalut välillä omallakin korjaamolla-kunnes työ on valmis ;) Tää on pikkkasen hajonnu jo..justiin lähetin kysymyksen "muut merkit>Winha"otsikon alle,käypä kahtoon jos vaikka osaisit jeesiä:)

  Joo se sintterijuttu tuli vaan leikillä mieleen,en muuten ees muista missä kaikessa sitä käytettiinkään-oliko ees liukulaakereissa?
  Kyllä mä sellasia paikkoja oon joskus tippakannun kans kierrelly mutten muista.Penskana meinaan faijan kanssa työajan jälkeen tuli hipsittyä voimalaitoksella huoltohommissa. oho..lipes taas.. :-X
   

Suosittele tätä sivua