Voyager 600 -14 alustaan parannusta?

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jamolo, 14/12/20.

 1. Jamolo

  Jamolo Member

  Aloitin taas kelkkailun melkein 20v tauon jälkeen ja hommasin järkivalintana Voyager 600:n kun pitää kerran pari päästä mökillekin umpisen läpi. Mutta kun ajot on muuten 90% reitillä niin on tullut mieleen että voisko tuon kelkan patikko-ominaisuuksia jotenkin parantaa esim. iskareita vaihtamalla vai kannattaako homma laisinkaan? Ei laite ihan toivoton ole, kyllä sillä jonkinlaista patikkoa vetää mutta kun menee patti vähänkään isommaksi niin laite muuttuu aika hyppykepiksi ja toiset menee heittämällä ohi... Sinänsä alustaa ei kyllä helpolla saa pohjaamaankaan, kehutaan sen verran kuitenkin...

  Tuossahan on kai Pro-ride alusta (onko oikea nimitys?) ja vissiin just sama kuin RMK 600:ssa. PRO RMK:ssa lienee hieman paremmat iskarit, auttaisko tähän laittaa samanlaiset vai onko nekään reitille sopivat?

  Koko settiä ei taida raaskia kerralla laittaa eli mistä kannattais aloittaa, keulasta vai etu/takapukki? Vai voisko asiaa auttaa pelkillä säädöillä? Niitähän ei tuossa paljon ole, vain jousien esijännitykset...

  Vai onko ainua mahdollisuus mennä rahatukon kans kelkkakaupoille jos haluaa reittikelpoisempaa..?

  Aloitin uuden topikkin kun en hauilla ym. löytänyt oikein hyviä vastauksia aiheeseen...
   
 2. rehto

  rehto Well-Known Member

  Tuossahan on reittikeula eli iskarit mennee lähes kaikista pätkäpolariksista keulaan. Samoin etupukki on mitoiltaan semmonen että aika monesta polariksesta siihen käy iskari kunhan vaan alapään puslat saa sovitettua. Telaston takaiskari on vähän vaikeampi tapaus kun on mitoiltaan 420 mutta niitä on löytynyt -06 eteenpäin 144" alustoissa ja taitaa uusissa 144" olla kohtuu lähetellä myös mitat.
   
 3. Jamolo

  Jamolo Member

  Hyvää tietoa, kiitos!
  Foxilta on saatavana kohtuuhintainen setti OEM Polaris varaosana joka on vakiona kai 13-18 600/800 Indy SP:ssä. Tuotenumerot 7043177, 7043779 ja 7043861 x 2
  Onkohan noista kenelläkään kokemuksia? Onko sen verran paremmat kuin orkkis RydeFX:t että kannattaa sijoittaa?
   
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Jos ovat tosiaan ne samat halvimmat maholliset Foxit, mitä noissa Indyissä, niin hyöty voi olla melko pieni, ellei niitä saa tyyliin max 80€ kappale uusina.
  Foxilla on kyllä hyviäkin iskareita, mutta nuo eivät lukeudu mielestäni niihin.
   
 5. jumo

  jumo Well-Known Member

  No jos ei muuta niin ovat huollettavat. Noita on varmasti käytettynä saatavilla. Minullakin...
   
 6. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

 7. Jamolo

  Jamolo Member

  Jep, noitahan tässä oon just kyttäillyt. Ostin pois koko setin, kohtuuhintaisethan nuo on ainakin...
   
 8. Jamolo

  Jamolo Member

  Ajattelin laittaa hieman päivitystä tähän aiheeseen jos vaikka joku muukin pohtii samaa asiaa... Edellähän jotkut epäilivät vaihdon hyötyjä, jotkut taas suosittelivat.

  Nyt on ajettu 200-300km noilla foxeilla ja täytyy sanoa että jos ei mitkään huippupumput nuo halvemman pään foxit olekaan niin jo se että on uudet pumput alla niin parantaa jo ominaisuuksia ja PALJON. Vanhat RydeFX:t, vaikkei olleet kuin n. 6v vanhat ja vain n. 3tkm ajetut, oli jo aivan kivikovat.
  Ensituntumalta foxit tuntuivat tosi pehmeiltä RydeFX:ien jälkeen, tuli mieleen että pohjaakohan joka patissa. meneekö heti säätöön. Mutta ei, kohtuu reipasta vetoa kestää vähän huonokuntoisemmallakin reitillä. Mikään patikkohakkuri se ei ole eikä siitä sellaista saa mutta paljon huolettomammin pystyy heittämään huonoihinkin paikkoihin.

  Eli kokonaisuudessaan kannattava homma. Ehkä vaihtamalla pelkät RydeFX:t uusiin samanlaisiin vois päästä lähes samoihin vaikutuksiin mutta ainakin tästä kokemuksesta päätellen nekin olis taas vaihtokunnossa muutaman vuoden päästä. Huollettavuus nousi uuteen arvoon minun silmissä... Ja voihan noita lisäksi vielä simmitellä oman maun mukaan tarvittaessa.
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Välihuomautuksena sanottakoon. Polaris on laittanut näihin 600 Voyageuriin samoin kuin 550 malliin uutuutena 2021 huollettavat kaasukepit ainaki keulaan.
   
 10. Jamolo

  Jamolo Member

  Jep, 600:ssa näyttäisi ainakin olevan.
  Sen verran vielä Voyagerista että oikean mittaisen huollettavan takapukin iskarin löytyminen näyttää olevan hankalaa. Nyt paikallaan on siis Indy SP:n iskari joka on hieman lyhyempi kuin orkkis RydeFX. Toimii kyllä, jousitusvara on vaan hieman pienempi. Niissä 144 alustoissa joissa on huollettava Fox/Walker on yleensä kierrejousi takapukissa, eikä hakaneula niinkuin Voyagerissa.
  Jos joku tietää minkä mallin takapukin iskari vois olla sopiva niin olin kiinnostunut kuulemaan...?
   
 11. rehto

  rehto Well-Known Member

  Vastasin tuonne jo aiemmin:

  Telaston takaiskari on vähän vaikeampi tapaus kun on mitoiltaan 420 mutta niitä on löytynyt -06 eteenpäin 144" alustoissa ja taitaa uusissa 144" olla kohtuu lähetellä myös mitat.
   
 12. Jamolo

  Jamolo Member

  Joo huomasin kommenttisi mutta yritin lähinnä löytää Pro-ride koppasista sopivaa. Niitä ei näytä löytyvän. Mutta tosiaan kun mene 06-07 alkaen IQ versioihin niin tosiankin sieltä löytyy ihan lisäsäiliöllistä Foxia, kiitos vinkistä! esim. Switchback 600:ssa. Kävishän sellainenkin, pitääpä seurailla josko jostain edukkaasti löytys...
   
 13. kestääkö etupäässä siis suksen iskareissa normi puslat kun nuissa vakio heinäkepeissä on joku semmone pallonivel alapäässä ja melko erikoisessa kulmassa se kiinnitys käsittikö kukaan vaikeaa selitystäni
   
 14. Jamolo

  Jamolo Member

  Joo normipuslaiskareiden asennus Voyagerin suksiin ei ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti mene mutta kyllä ne siihen asettuu pienellä sovittelulla. Tarkasti olen seurannut kestääkö, nyt on vajaa tuhat kilometriä ajettu yhteensä ja kaikki on vielä ainakin ok. Viime viikonloppuna vielä vajaa 600km Ylläs-Enontekiö seuduilla aika rajuakin menoa välillä joka oli ihan hyvä testi sinänsä. Takapukissa nyt muuten Walker 7043366 (-10 Dragon RMK 800), simmitettynä ihan ok.
   
  pelarusman tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua