X-Trim Voimalinja jumii

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä J_Niem, 7/3/21.

 1. J_Niem

  J_Niem New Member

  Terve, Mistähän alkais etsimään vikaa? Kelkka on X-Trim 600 e-tec -13. Mittarissa 5600 km. Nyt on kaksi kertaa käynyt niin että tasaisemman (vauhdikkaamman) reittiosuuden aikana on jokin voimansiirrossa alkanut jumimaan. Moottori kyllä toimii ja vastaa kaasuun, mutta joku jarruttaa voimalinjassa, pysähdyttäessä kelkka ei rullaa normaalisti vaan ihan kuin jarrulla hidastaisi. Vauhdissa pysyy kun antaa kaasua enemmän. Jännästi tapahtunut kummatkin kerrat käytännösä samassa kohtaa reitillä. Variaattorista kuuluu myös kolahdus usein liikkeelle lähtiessä. Vaihdoin ennen oireita luikumuovit, mutta säädin maton kireyden ohjeen mukaan.
   
 2. Habaa

  Habaa Member

  Voisko varin rullien särkyminen tehdä moista.
   
 3. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Onko lumetonta/jäistä tällä osuudella minkä jälkeen jumii? Liukumuovit alkaa kuumetessaan jarruttaa aika hyvin.
   
 4. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Tuo kolahdus on ihan tavallista.
   
 5. J_Niem

  J_Niem New Member

  Ei ollu jäistä reittiä. Voiko vari jäädä jumittamaan "isolle"? Kumpikin kerta oli tosiaan noin samalla kohtaa reittiä, joka oli pitempi siivu tasaista n.70-80km/h. Sitten kun hetkeksi pysähty niin toimi taas normaalisti. Jumimisten välillä oli pari päivää ja useampi ajokerta.
   
 6. teme-

  teme- Well-Known Member

  Variaattorin rullat rikki/jumissa, variaattorin jousi poikki, jarrut missä kunnossa, telastossa kaikki ok. siinä nyt ekat mitä kahtoo läpi.
   
 7. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ei tuo varista johdu, rullanpalat kun jumittaa niin hihna luistaa niin paljon että ei sitä hirveästi haluta ajaa. Eikä ne löysää pysähtymällä, kyllä sitä joutuu ihan tekemään jotain että saa toimimaan.

  Telapyörien ja vetoakseleiden laakerit kannattaa katella läpi.
   

Suosittele tätä sivua