Xtrim (SC600, SC800) 2009-

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä 101mm, 8/1/09.

 1. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Oliskos hyväksi todettuja iskarisetuppeja :p
   
 2. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Mulla olis xtrim 2013 ja harkinnassa olisi lisäbensakanisteria. Mulla on kelkassa lisäpenkki, mallia orkkis, ei linq eli uudempaa mallia. Millasia virityksiä ootte näihin tehnyt? Linq olisi tietysti yksi luotettava vaihtoehto, mutta jos lisäpenkkiä meinaisi käyttää samaan aikaa kanisterin kanssa, niin pitäisi linq asentaa ihan taakse, jotta telatunnelilaukku, mallia reppu, voisi siihen samaan aikaan pistää, jos penkki ei olisi kiinni. Tossa kattelin, niin siihen lisäpenkkitelineeseen, joka siis on penkkiosan ja telatunnelin välissä, voisi liinoilla pistää esim 5l kanisterin päälle. Antaa sekin jo vähän lisäkilometreja. Näyttää kuiteskin siltä, ettei lisäpenkkiä ja kanisteris samaan aikaan kyydissä tarvitsisi pitää.

  Luotettavia ratkaisuja saa tarjota.
   
 3. joelm

  joelm Active Member

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Lynxi rupesi täristään/juriseen ajossa ja pahenee kokoajan. Reissulta tulin kotiin niin ei viittiny yli 40kmh ajaa ku jurisi niin pahasti. Jurina tuntuu voimakkaasti penkissä, telastossa ja vasemmalla astin laudalla mutta ei oikealla. Jurina tuntuu ainoastaan veto päällä eli jos rullaat ilman kaasua niin ei kuulu/tunnu. Mistä lähtä tommosta vikaa ettii? ???
   
 4. jazzo

  jazzo BD3900RE -19

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Nosta perä jonkinlaiselle pukille ja pyörittele paikallaan. Ota remmisuojat pois ja katso miten kytkin ja variaattori pyörii, pyöriikö tasaisesti vai jotenkin toispuolisesti. Samoin kurki telastoon ja vetoakselia joka pyörittää mattoa. Pyydä joku kaveriksi kaasuun ja jarruun ja toinen silmäpari tutkailemaan.
   
 5. asentaja

  asentaja Well-Known Member

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Onko helixin pultit kiinni,ainaskin pätkä re tärryytti meleko lailla ,kun pultit oli löysällä.
   
 6. joelm

  joelm Active Member

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Tutkin hommaa niin koko kytkinpakka heilui akselillaan. Kytkimen pultin alla oleva prikka heilui vapaasti eli oletin että pultti löysällä. Enpä saanut liikutettua pulttia kiinni tai auki.. Enkä myöskään saanut kelkkaa enään käyntiin. Akku rikki ja narusta vedetteässä en jaksanut käynnistää kun moottori potki niin kovasti vastaan ja putkessa paukahteli :eek: noh vein kelkan korjaamolle missä vaihtoivat viime kesänä uuden moottorin tähän vehkeeseen.
   
 7. prantala

  prantala Member

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Tuli päivitettyä vanha Polaris SC600 etecciin vm2009... pari kysymystä nousi ensi ajokautta ajatellen:

  1. pohjois-norjan reissulla oli päivän-pari kova keli ja tuppasi kone kuumenemaan - matossa sattui olemaan piikit joka kaiketi vähän auttoi mutta mites tuota voisi vielä vähän avittaa esim. toimisiko seuraavat jotenkin:
  http://www.svh.fi/J%C3%A4%C3%A4raaputtimet/4197/244771/
  http://www.svh.fi/Tuuletussarja/4197/244767/

  2. lisäsäilytystila olisi reissuilla tarpeen mutta ei tunnu löytyvän 1+1 penkkisarjan kanssa sopivaa ratkaisua - BRP:n ja plasthuset:in kovakotelot käyty läpi ja esim. seuraava BRP:n boxi ei kuulemma tähän vuosimalliin käy koska takalamppu on liian korkea: http://www.brppac.fi/pac/lynx/lisavarusteet/tavarankuljetus/brp-860201196.html
  Onko vinkkejä ja kävisikö edellämainittu boxi tämän tavaratelineen kanssa (http://www.brppac.fi/pac/lynx/lisavarusteet/tavarankuljetus/asennusteline-283.html/) vai mikä tämän telineen virka on?

  Kiitokset!!
   
 8. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Xtrim (SC600, SC800) 2009-

  Itsellä on http://www.brppac.fi/pac/lynx/lisavarusteet/tavarankuljetus/brp-860200921.html käytössä. Hyvin istuu lisäpenkin kanssakin.
  http://www.brppac.fi/pac/lynx/lisavarusteet/tavarankuljetus/kiinnityshihnasarja-138.html Ton tyylisillä, ellei jopa näillä, reppu on kiinni kelkassa.
   
 9. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Talvi lähenee ja nythän se rupiaa pikku hiljaa olemaan aika alkaa kahtelemaan menopelit esille ja tekemään huoltoja tulevaa kautta varten.
  Keväällä tuli mittariin ylitettyä tuo maaginen 10 000 km lukema.
  No nytpä se tietenkin sitten mietityttää, että olisiko se syytä jo tehdä jotain remppahommia. Minkälaista huoltoa tai remonttia kannattanee alkaa nyt tekemään jos on tarpeen?? Varmaan ainakin mäntien ja männänrenkaiden kuntoa tulisi katsella? Miten näissä on nuo koneen laakerit yleensä kestäneet? Olisiko niitä syytä alkaa vaihtelemaan vai menisköön tuo pelkkien mäntien vaihdolla?
  Kertoilkaapa te kokeneemmat mitä ootte tehny näille ?;)
   
 10. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Mää laitoin kymppitonnissa uudet männät ja kampiakselin kyllä ny tasaseen käy.
   
 11. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Teitkö Bestservice itse remontin vai teetitkö liikkeessä? Paljonko tuommonen sessio ottaa euroja ?
   
 12. Jamesi

  Jamesi Well-Known Member

  Minkälainen ero on tällä sc- mallilla ja re-xtrimmillä? Onko muuta eroa kuin iskarit?
   
 13. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Tein ite.
  Muistaakseni noin 1300 makso osat ostin paikallisesta huoltoliikkeestä.

  Kunnostettu kapiakseli originaali männät ja tiivistesarja.
   
 14. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Mikähän lie 600 etecciin tullut, kun rauhallisesta ajosta yllättäen alkoi pätkiä ja sammu. Käyntiin lähti huonosti ja kävi ilmeisesti yhdellä pytyllä kun röpötteli. Käynnissä pysyi vain kaasuapumppaamalla. Mittarinvalot vilkkui ja viisarit jäi ylös kun kelkka sammui. Välillä ei edes käynnistynyt kun aloin tutkailemaan ongelmaa.

  Hinattiin kelkka kotia. Kokeilin käyntiin niin lähti ihan normaalisti ja tuntui normaalilta. Ajelin hetken mutta pienen täyskaasuvedon jälkeen taas pätkimään ja sammui. Tutkittiin niin kelkkahan kävi yhdellä pytyllä ( variaattorin puoleinen pimeänä). Kipinää tuntui antavan ja puristuksia oli 11 baria.

  Muutama viikko sitten käytettiin kelkka ihan perus kausihuollossa ja siellä vaihdeltiin kaikki suodattimet.
  Huollon jälkeen ajettu nyt n. 100km.
   
 15. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vaihappa puolat ristiin että siirtyykö vika puolan mukana jos ei ni sit voipiki olla jotain vähän suurempaakin.
  Puolasta näkee joskus sieltä pohjasta tursuavan sisuksia ulos ja se on merkki viasta.
   
 16. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Ei tullut vielä puolien vaihtoa kokeiltua. Kelkka oli yön yli lämpösessä tallissa. Aamulla pistin käymään ja edelleen ei muuten käynnistynyt kuin kaasua pumppailemalla. Käyntiin se siitä lähti ja kävi yhdellä pytyllä mutta siinä hetken aikaa kun kaasutteli niin sehän virkosi toinenki puoli koneesta.

  Nyt tuntuu pelaavan niinkuin ei mitään olisi. Käynnistelin ja sammuttelin useampaan kertaan ja kävin jopa ajamassa tuossa kovaa jälkeä semmoisen 10km ja pienen mutkan umpea eikä mitään ongelmaa.

  Olisikohan ongelma kuitenkin se, että se ei olisi saanut bensaa jostain syystä?
   
 17. p00xpat

  p00xpat Tillun Lillun Pillu

  Täällä on kans käyntiongelma tullu kesän aikaan seisoessa.. -2014 600 e-Tec SC. Ajettu 3000 ja tälle kaudelle tehny pakkasessa käynnistettäessä, että käy vaan toisella ja röpöttää.. Sitte ku pääsee reitille ja antaa kunnolla kaasua, ni toimii ihan normaalisti. Mutta taas kylmäkäynnistyksessä seuraavalla kerralla ongelma on päällä. Mistä tuota kannatteis alkaa tutkia? Puolatko?
  Ekaksi luulin että vanhaa bensaa, mutta tankkasin nyt 98:a ni sama homma aamulla ko kylmänä käynnistää...
   
 18. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Puolat näyttäisi olevan päältäpäin katsottuna kunnossa.

  Nyt näyttää siltä, että kelkka pelaa kylmänä mutta kun lämpenee niin toinen puoli koneesta pimenee. Ja se on aina tämä variaattorin puoleinen.
   
 19. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vaiha puolat keskenään voit näin poissulkea sen osan.
   
 20. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Tuossapa pakkaspäivinä jouti kelekkaa rassailemaan. Puolasta oli revennyt se kumivalu siitä johtojen juuresta ja reunoilta ja ilmeisesti sieltä mennyt kosteutta. Samalla käytettiin toinenkin puola pois paikaltaan niin sielläkin oli samanlainen repeäminen alkamassa. Toinen puola meni uusiksi mutta tämä oireilematon puola korjailtiin levittämällä sikaflexiä johtojen juureen ja kauttaaltaan sen kumivalun päälle.
  Samalla tuli tarkisteltua kaasuttimenkurkut niin jopahan oli toisessa aika pahasti reikää aluillaan. Ei vielä läpi mutta vaihtoon meni molemmat kurkut.

  Tänään tuossa tuli ajeltua muutama kymmenen kilometriä ilman ongelmia.
   

Suosittele tätä sivua