Xtrim (SC600, SC800) 2009-

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä 101mm, 8/1/09.

 1. Anza

  Anza Member

  Kysytäänpä viisaammilta neuvoa. Kyseessä X-Trim 800 power tek -09. Laitanko kaasareihin vakio pääsuuttimet vai jotain muuta? Nyt paikoillaan oli 540:set joilla ei toiminut huonostikaan. Tyhjäkäyntisuuttimet 22.5 ja neuloja nostettu se 0.8 . Kelkassa Crankshopin putkisto, siksi vähän mietityttää vai vaikuttaako mitenkään mihinkään?
   
 2. joelm

  joelm Active Member

  Kokeilemalla selviää jos putkiston valmistaja ei oo antanut suoraa ohjetta tai muiden käyttäjien kokemuksia ei löydy. Voisin kuitenkin veikata että vakiosuutin olisi riittävä. Tai muutaman numeron isompi.
   
 3. joelm

  joelm Active Member

  Minkälaisia setuppeja ootte powertekin voimalinjaan laittanu tai mitä on hyväksi todettu? Tällähetkellä täysin vakiosetuppi. Voimalinja tuntuu jotenkin lussulta varsinkin paikoiltaan lähtiessä eikä ole räyhäkkyyttä.

  Vihreää jousta variaattoriin suositellaan mutta miten kytkimen puoli?
   
 4. 600trimmeri

  600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

  Onko porukka asennellu jääraapijoita kyseisiin laitteisiin? Tuli ostettua liukurunkoon tulevat jääraapat ja nyt välähti, että juuri rullien kohdalla olisi varmaankin otollisin paikka jotta haluttu vaikutus saataisiin... Mitähän tuo tykkää jos taaemman rullan ottaa kokonaan pois? Vai toimivatko halutusti vaikka laittaisi rullien takapuolelle? Toivotavasti joku olisi jo pähkäillyt vastaavaa asiaa... :)
   
 5. joelm

  joelm Active Member

  Onhan nuita näkynyt täälläkin foorumilla muutamassa topikissa että etummaiset rullat jätetty, takemmat rullat poistettu. Taaemmat keskimmäiset käännetty sisälle.

  Eikä vaikuta toiseksi etummaisten rullien poisto mihinkään. Niin lähellä ne etummaiset rullat. Taaemmat eskimmäiset jos poistaa niin liut kuluu nopeammin.
   
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Paras paikka on siinä mistä hilesuihku ohjautuu parhaiten telastoon. Ja tuo on siellä missä liukurunko on matalin. Kun suihkun saa menemään liukurunkojen väliin sieltä se leviää parhaiten koko telastoon ja menee maton mukana varmasti etuosaankin.

  Jos raapijoille on tarvetta niin ei varmasti kannata lähteä rullia poistamaan, sillä pahentaa vain liukujen lämpökuormaa ja edesauttaa sulamista. Tuossa 365 pitkässä alustassa pitäisi löytyä kyllä sopiva paikka. 3300:ssa laitoin etupukin pultin kohdalle. Tuo sijainti ja korkeus riippuu raapija - telan harja kombosta.
   
 7. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Mistähän mahtaa johtua, kun saman pytyn puola on hajonnut tälle kautta jo parikertaa?
  Onkohan tämä vain huono tuuria vai onkohan staattorissa jotain häikkää tai jossain?
   
 8. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Huonoo tuuria.
   
 9. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Eipä korjautunut puolan ja tulpan vaihdolla.
  Kytkettiin kelkka liikkeen tietokoneeseen, että josko se jotain dataa antaisi mutta mitään ei koneelle tullut. Ainut mitä saatiin irti oli sähköpalon hajut. Jotain siellä nyt on oikosulussa varmaankin. Staattoria aikoivat mittailla huomenissa...
   
 10. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Staattori ei ehkä ötökässä tuota puolavikaa saa tehtyä senverta paljon on elektroniikka noiden osien välissä.
  Johtosarjavika on mahdollinen jos kelkka oli vielä käyntikuntoinen ennen töpön kytkemistä tuntuu kyllä ihmeelle jos on savu alkanut haista.
   
 11. Hegetti

  Hegetti Active Member

  Tuolle savun hajulle ei selitystä löytynyt mutta itse kelkka tuli kuntoon. Toinen ruisku meni uusiksi..
   
 12. joelm

  joelm Active Member

  Ilmanoton suodatin pääsi repeytymään tallissa. Se siis joka on vas. sivuposkessa, eihän siinä muuta olekaan. Alkuperäinen "tiukkaan" hintaan 50e ei houkuttele.. Kokemuksia/ideoita millä tuon laittelis uuteen uskoon? Frogskinziä meinasin aluksi mutta melkeen samanhintainen ostaa sitten alkuperänen.
   
 13. JHP_88

  JHP_88 New Member

  Joutuuko tekemään muutoksia telastoon jos haluaa 44 millisen maton tuon orkkis 38 tilalle? Edit. Sen verran tarkennusta, että kyseessä 2010 vm. 800 Powertek.
   
  Viimeksi muokattu: 16/1/18
 14. Tepi1

  Tepi1 Member

  Käykö vm. 15 600 x-trimin keulaan muiden mallien iskarit? Esim. RE:n
   
 15. MRO

  MRO New Member

  Osaisiko joku sanoa mikä idea on vaihtaa keulaan 2 cm vakiota lyhemmät jouset?
  Vai onko tässä nyt joku juttu, mitä en vain käsitä..

  Olen hakenut tuosta omasta trimmistä alustaa säätöihin ja tuntuu että, keulassa on aina liikaa painoa.
  Tänään sitten huomasin, että etujouset ei ole alkuperäiset. Eivät edes saman mittaiset. Ne on joku edellinen omistaja vaihtanut.
  OEM jousi 505072897, löysin jousitaulukoista arvot 300mm ja 90 lb/in. Eli muutettuna ilmeisesti 15,8 N/mm.
  Paikallaan nyt jouset 505072770-18,39, joita on löydä mistään taulukosta, vapaamitta 280mm. Jäykkyys ilmeisesti 18,39.

  Ajokki -2010 800 RE
   
 16. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ei sillä jousen pituudella ole tuossa määrässä vaikutusta ( tuskin vielä ainakaan pohjaa jousesta tai jousen säätövara loppuisi kesken)Todennäköisesti tuo vähän jäykempi jousi voi olla parempikin. Millä tavalla se keulan liika paino tuntuu ajossa? Onko ohjaus liian raskas vai miten kuvailisit ongelmaa. Ongelma voi olla telaston säädössäkin.
   
 17. MRO

  MRO New Member

  Käytin illalla jousen pois paikoiltaan ja olihan se ihan oikean mittainen.
  Suksilla on siis liikaa painetta, ohjattavuus on raskaan oloinen. Lisäksi tuntuu että, keula "sukeltaa" aina montun pohjalle. Esijännitystä keulassa 6mm tällä hetkellä. Ongelma parani huomattavasta kun etupukin esijännityksen nosti 7,5mm. Sitten vain tuntui että etupukki meni liian kovaksi. Hitaan ja nopean vaimennuksen säädöt tällä hetkellä kokonaan auki kaikissa iskareissa. Ongelmaa nyt saattaa vielä korostaa SLP:n sukset. Säätelin eilen suksien haritusta pienemmäksi, jos se nyt vaikka rauhoittaisi tuota keulaa vauhdissa.
  Takapukkikin ihmetyttää. Manuaali kertoo, että perän pitäisi painua 50-75mm takapuskurista mitattuna, kun kuljettaja on kelkan päällä ajovarustuksessa. Vakio esijännitys takana 8mm (matkustajan kanssa 17mm). Kun itse hyppään kelkan päälle, joudun ruuvaamaan esijännitystä 18mm, että pääsen tuohon 50-75mm alueelle. Tankki täynnä, itsellä painoa varusteet päällä 75kg. Takapukissa nyt esijännitystä 6mm (määrää testattu ajamalla) ja painuma luokkaa 110mm.
  Minulla on nuo jousituksen säädöt nyt kokonaan työn alla. Iskarit on huollettu syksyllä. Etupukki on tällä hetkellä ainoa joka pohjailee, siinäkin on vielä kiristysvaraa jäljellä. Mistään ei tunnu löytyvän xtrimmille mitään ohjearvoja(esijännitys, klikkereiden säädöt), ravelle kyllä löytyy.
  Kyllä kai nuo säädöt tuolta pikku hiljaa löytyy kun jaksaa ruuvailla, parempaan suuntaan koko ajaan.
   
 18. N.A.M

  N.A.M Xtrim P-Tek -09

  Sattuisko joku muistamaan/tietämään/löytämään faktaa öljypumpun vaijerin säädön mittaa? Tuntuisi että ölppää menee aika reilusti ja savuttaa sekä tulpat aika töhnässä. Niin ja kyseessä 2009 800r
   
 19. 600trimmeri

  600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

  Antautu vakio matto suoraksi sc600 -13 mallia. Menikö näihin 44mm matto suoraan ilman kommervenkkejä vai mikä tuohon ois järkevä laittaa ja tieten järkevän hintainen...?
   
 20. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Taitaa mennä suoraan,tais jopa 51mennä.Kaverilla oli -10 mallisessa 51.
   

Suosittele tätä sivua