Yamaha Phazer -07--->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä unppi, 25/9/06.

 1. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Missä sielä se puolipuristin...
   
 2. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Nokassa
   
 3. Great Sled

  Great Sled Well-Known Member

  Viimein 13 vuoden toiminnan jälkeen piti vaihtaa alkuperäinen akku uuteen samanlaiseen. Jospa uudella pääsisi yhtä kauan...
   
  Zombie tykkää tästä.
 4. Sohei

  Sohei Member

  Auttakaahan te Yamaha-konkarit untuvikkoa. Eli tuli hankittua tuollanen vuoden -14 pätkä Phazer, jolla ajettu vajaat 7 tonttua. Reilut pari viikkoa olen kelkan omistanut ja hyvin on laite toiminut tähän asti muuten, mutta tuo tyhjäkäynti on vähän aiheuttanu ihmetystä, ja joskus kierrokset laskee oudon alhaisiksi (ei ajon aikana). Eli yleensä kun kylmänä kelkan laittaa käyntiin niin käy kyllä tasaisesti, kierrokset pysyy siinä +/- 2500 paikkeilla, ja kun on noin 10 minuuttia käynyt niin kierrokset laskee sinne 1700-1800 paikkeille joka siis pitäisi olla näille se normaali tyhjäkäynti lämpöisenä? Mutta, toisinaan kierrokset ikään kuin aaltoilee. Monesti kun olen jättänyt tämän kelkan käymään tyhjäkäyntiä kylmänä kuulen selkeästi kuinka kierrokset laskee ja taas nousee (kaasuun koskematta). Tänään sitten, kun lämmittelin kelkkaa n. 10 min ajan, (josta ensimmäiset 5 min annoin käydä ihan vaan tyhjäkäyntiä ja toiset viisi kiersin tonttia pintakaasulla) kelkka kävi tasaisesti ja normaalisti. Tarkoitus oli alunperin sammuttaa kelkka vain "hetkeksi" kun lähin tupaan vetään kampetta niskaan ja laittaan vähän laskiaispullaa naamariin, siinä vierähtikin n. 30 min jossa ajassa varmaan moottori ehti jo hyvinkin kylmetä.

  Kun palasin, laitoin kelkan uudestaan tyhjäkäynnille lämpiämään niin kierrokset oli aluksi +2600. Kun jossain vaiheessa sipaisin kaasua kevyesti, kierrokset putosi sinne 1600, ja kun pintakaasulla liikutin kelkkaa muutaman metrin ja päästin kaasulta, niin kierrokset putosi niinkin alhaisiksi kuin sinne 1200 paikkeille. Kun taas sipaisin kaasua, mutta kelkkaa liikuttamatta, kierrokset nousi 1600 asti ja pysyi siinä koko tyhjäkäynnin ajan, vaikka normaalisti käy tyhjäkäyntiä tosiaan 1700-1800 välillä.

  Kun olin ajanut n. 20 min reippaampaa ajoa ja tulin pysäkille, annoin kelkan käydä tyhjäkäyntiä n. 10 sekuntia ennen kuin sammutin. Siinä huomasin että tyhjäkäynti oli taas reilut 2000 vaikka koneen kylmyydestä se ei ainakaan johtunut.

  Milloinkaan en ole ajon aikana huomannut mitään poikkeavaa kelkan toiminnassa.

  Onko tämä näille normaalia ja olenko vain vainoharhainen, vai voisiko johtua asiasta X, ja mistä kannattaisi mahdollista vikaa lähteä kattelemaan?
   
  Viimeksi muokattu: 14/2/21
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Polttoainepaineet seilaa tai imuilman lämpötilan vaihtelu sekottaa piirin toimintaa.
  Jos tuota enempää ei vaihtele en olisi huolissani.
   
 6. Kanttik

  Kanttik Member

  Mitä Alkuperäisessä työkalulaukussa on ollut, tai mitä työkaluja mukaan kannattaisis ottaa?

  Mitä ite hoksasin hyväksi hätävaraksi
  Vararemmi
  Liinanpätkä
  käynnistysspray
  lista-avain 10, 12,13,14,15
  5,6 kuusiokoloavain
  Pieni tulppa-avain
  Pihdit
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  En nyt ihan muista kun viimeisestä Phazerin rassamisesta on aikaa mutta avainkoot 13 ja 15 on luultavasti turhia (tarkista pultit itse läpi), mieluummin tuplaat 12 ja 14 koot mukaan, pihteinä 125mm Knipexit ja jos mukaan sopii mahdollisimman isoja nippusiteitä, niillä saa alustan hajotessa tehtyä ihmeitä, myös pikaliinalla pelastaa päivän ja sen tuplaamalla reittikelkan hinaa pois metsästä.
   
 8. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Työkalut Yamahassa:

  8mm, 10mm, 12mm, 14mm, 17mm ja 19mm.
  Jos nuo on mukana Japanin Yamahassa, niin pärjää pitkälle.
   
 9. Kanttik

  Kanttik Member

  Onko niin, että startin vapaaratas on jossain magneetokopan sisällä? Pitäisi selvittää vika, kun starttimoottori pyörii, mutta ei pyöritä konetta. Koetin jo irroittaa starttimoottorin, mutta näkyy olevan sen tyyppinen että mekaaninen kytkentä moottorille tehdään jossain muualla, kuin startimoottorissa. Jos jollakulla on ollut samantyyppinen ongelma, niin vinkkejä otetaan vastaan milelellään.
   
 10. Kanttik

  Kanttik Member

  Joutuu näköjään purkamaan aika paljon, että pääsee käsiksi startin kytkimeen.
   
 11. Great Sled

  Great Sled Well-Known Member

  Minusta kuulostaa aika normaalilta.
   
 12. Great Sled

  Great Sled Well-Known Member

  Phazerissa tulppiin päästäkseen tarvii purkaa niin paljon, että ei taida muut työkalut riittää. Ja tuskin ulkosalla muutenkaan viitsii noin isoon remppaan ryhtyä. Vararemmi ja liinanpätkä vois olla ok.
   
 13. Snakeyes

  Snakeyes Well-Known Member

  Tuli heräteostoksena tommoinen pätkä phazer 2007 hankittua.

  Matto on vaihdettu karkeampaan, oiskohan 38mm. Nyt kun lunta on reilusti niin ei jaksa kiertää kunnolla täydellä kaasulla. Tuntuu kuin liian iso pykälä ois silmässä.
  Mikähän lienee hammastus vakiona ketjulla? Jos tihentäs hieman välitystä. Tai saaneeko kytkimen ja varin säädöillä tilannetta parannettua?

  Sukset on powder prot, yliohjaa rajusti. Täytyy alustan säätöjä yrittää muuttaa tai vaihtaa vakio sukset alle. Tuo tuntuu niin keulapainoiselta että ottavat sukset aika haastavat tuolle.

  Ei oo aiemmin tullut näiden jammujen kans värkättyä, enempi brp tuotoksia ollut.
   
 14. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  No paljoko kiertää?
   
 15. Snakeyes

  Snakeyes Well-Known Member

  Jos oikein muistan niin umpisella 11200..11300..
  kovalla jäljellä en ajatellut minne asti nousee, pitää katsoa ku käy ajaan
   
 16. samumarkus

  samumarkus Member

  Eese muistaakseen tuon enempää kiertänä ummessa mullakaan. mopo on aina mopo. Kovalla sen 12500 pitäs ainaki kiertää. Ja oli powderitkii itellä siinä eekä ollu raskas nii säätöjä vaan.
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Ei milloinkaan saa kiertää yli 12500, sopiva maksimi on tuo 1200 kieppeillä.
  Ota se sihti sieltä äänenvaimentajan päästä pois, antaa hieman vääntöä ja äänet on enempi mp: mäiset tuon puksutuksen sijaan.
   
  samumarkus tykkää tästä.
 18. Kanttik

  Kanttik Member

  Kumpaan suuntaan starttimoottorin tulisi pyöriä? Magneetti oli päässyt pyörähtämään, kun pultit olivat löytyneet. Jos kerrot pyörimissuunta, niin mieluusti tarkastelusuunta kans, niin ei tule väärinkäsitystä.
  EDIT: vastapäivään akselin puolelta katsottuna
   
  Viimeksi muokattu: 20/3/21
 19. Kanttik

  Kanttik Member

  Saa irti kun löysää variaattorin puolen sivuposkesta neljä ruuvia ja taivuttaa vähän. Alakautta pojottamalla tulee startti ulos. Ei sillä liikaa tilaa ole, mutta onnistuu. Tämä on vanha kysymys, mutta koska ei aikanaan ollut kukaan vastannut, niin laitan vastauksen
   

  Lisätyt liitteet:

 20. jannes

  jannes New Member

  Meni boorit noista rear pivot armeista. Mitähän lie suomeksi. Kysymys kuuluu, että onko normaalia että alustaa joutuu lyyhistämään kasaan, jotta saa tuon pivot armin osumaan reiän kohdalle? Mietin, että menikö ne boorit sen takia, että alustassa on ollut liian suuri jännitys.
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua