Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ihan takuulla toimii 30.7N jousikin, ehkä saattaa joutua koskemaan paluupuolen vaimennukseen ja edellisessä viestissäni laitoin väärin se Eibach mitta on oli 10" eli 254mm
  Vakiot keulan jouset 137":ssa on 21.7N mittauksien mukaan.
   

 2. 25mm oli harituskun alotettiin säätämään ja parani kyllä paljon kun laittoi 6mm.
  Eli soittaa vaan johonkin paikkaan ja ne tietää millane jousi pitää olla?o_O
  Vakiosukset laittaisin alle jos olis... kelkka tuli ostaessa kaukokiidon terminaaliin pelkkä avain paikallaan.
   
 3. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

  Olettako muokannu sitä öljysäiliöltä lähtevää huohotinletkua tähän malliin? Alkaa vähän ärsyttään pysähtyessä nokkaan tuleva öljynkatku, olettaen että se tulee tuosta vakio systeemistä. Kuva lainattu netistä.
  Screenshot_2022-03-09-10-02-58-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
   
 4. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Mulla ois vakiosukset
   
 5. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Ai perkale, kiinnostaa kans. Tuoksahtaa aika voimakkaasti.
   
 6. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Jahaa kengille öljyvoitelu toiveessa...se haju taitaapi tulla tuostakin, siellä putkistossa ja välijäähyssä on öljyhuuruja jotka tuoksahtelee ja ajoittain kiihdyttäessä jättää mustaa hangelle.
  Erillinen huohotusjärjestelmän öljynkeruu olis tietty ihan hyvä kuten nuissa rallipeleissä tuppaa olemaan..
   
  Kamppi tykkää tästä.
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Onko tuo letku vedetty tonne alas josta valuu maahan? Sehän on selvää miksi öljy hiukan tuoksuu kun sitä on kertyny siihen putken notkelmaan. Vai oonko tehny virhe havainnon...
  Eikö siihen venttiilikopalta lähtevään letkuun joka menee imusuodatin koteloon T-haara ja liittää tuo siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 9/3/22
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Eikös tuo ole se Rockerdanin modi jolla ohitetaan joitakin tehtaan systeemejä.
  Minä en ole kyllä öljynkäryä haistanut vajaan 20tkm aikana.
  Sellainen iskariseppä joka on paininut asian kanssa, soita KPM Tech, 7Tech suspension, Akkumaailma Rautionaho Roi, red shocks ja mitä näitä nyt om ja kysy mitä suosittelevat etupukkiin ja yhdistele niistä mikä keskiarvona ja samalla tulee hinnat kysyttyä. Yhdellä oli just täällä myynnissä keulaan 27N jouset sovittimineen, en vaan tiedä mikä on paras jousi tuossa välimallissa, @Värjäri llä hajua?

  Ne ei ehkä 141:een ole parhaimmat, toki urilla menee vetelemättä ja kaivaa pidon mistä tahansa.:D Sopivalla kelillä en parempaa suksea tiedä.
   
  Kamppi tykkää tästä.
 9. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Ei ole tietoa jousellisesta Foxista tuossa keulassa.
  24sella kokeilisin, mutta taitaa silti sen lisäksi mennä iskarin avaukseksi.

  Jos suksien ja telaston iskarit ei ole synkassa, tulee hirveä ajaa. Sen tiedän jostain :D
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Joo ja luulenpa että tuo kytkemätön on vielä rantumpi sille että laitos on balanssissa, olihan se kan viperin kanssa hakemista.
   
 11. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei tuo 141":nen niin hankala ole laittaa hyväksi jos kerran minäkin sen olen saanu toimimaan. Miettii hyvin mitä haluaa, tunnustelee miten käyttäytyy, testaa ja teetättää uuden setupin. Muistelen jotta kaks-kolme kertaa on suurempia muutoksia tehty, nekin yleensä huoltojen yhteydessä, aikaahan se on vieny, sitä en kiellä. Vaimennusta lähinnä lisätty. Muistelen jotta nyt "noin" S95 tyypin sisuskalut (ajopainoni hiukan noin 75kg), paluu ei ole ihan sama. Päivitettyä karttaa verrannut lähtötilanteeseen. Tällä hetkellä pystyy pikasäädöillä pelaamaan erittäin hyvin. Jousien esijännityksissä on varaa kiristää jos reissukamoja tms kuskaa matkassa. Ominaisuuden mieleiseksi ja luotettavaksi saaminen ollut ihan mielenkiintoista, joutunu ihan pohtimaan ajatuksella kokonaisuutta.
   
 12. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

  Joo letku tulee ulos jalkakotelosta mistä valuttaa maahan. Tuo letkuhan tosiaan menee imuletkuun mitä myöten turboon jne. Toki se nyt lisää käryn haistamista että höyryt tunkee ulos raikasilmaoton kautta.
  Käsittääkseni tuoki ratkaisu liittyy vain europäästöihin. Moottorin huohotusilma luetaan päästöksi joten se kierrätetään takaisin kiertoon. Hyväksi tai ei, tiedä häntä.
   
 13. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Onko btx millanen reittiajossa? Kestääkö se sitä tai mitä pitää vahvistaa?
  Onko siinä reittimallin ohjaus vai pysty?

  Ummessa varmasti hakkaa lyhyemmät..
   
 14. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Eipä se kummonen reittikelkka ole mutta kyllä sillä rauhallisesti ajelee, ite ajelen mtx mallilla kaikki ajot ja btx mallissa on sama alusta mutta kesympi tela, leveämpi keula ja pitemmät välitykset ja parempi jäähdytys vaikka ei mulla tässä mtx mallissa itellä oo lämpöongelmia ainakaan vielä ollu vaikka on ollu kovempaaki alustaa, raapijat alas.. ja reittimallin ohjaus näissä on. Alustan saat vahvistella ympäriinsä jos reilummin meinaat reittiä puotella. Jos umpinen ei oo ykkös asia nii kattele 137 tai 146 tarpeiden ja ajotyylin mukaan.
   
  janzka ja Vesukka tykkäävät tästä.
 15. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kyllä tuolla btx:llä on otettava melko iisisti reitti/ura-ajossa. Originaali iskareilla tulee varmasti tällit läpi. Eikä tarvi olla kovakaan pohja niin heitoissa tuntee kuski iskut kehossaan. Kuten edellä kommentoitiin niin 137" varmaan parempi jos vähänkään on enempi reittiä/uraa tarkoitus ajaa. Tosiaankin alusta kaipaa teräsakselia esim etupukille sekä jäykempiä jousia, ei tosin paljoa. Myös uudet sisuskalut keppeihin, riippuen mitkä sielä nyt onkaan. Winderillä kun nopeus saattaa hyvinkin helposti kohota niin yllärissä sitten tuntuu ikävästi. Tasaisemmilla osuuksilla menee mallikkaasti kuten varmasti kaikilla muillakin malleilla, kelkoilla. Tuossa mennä lauantaina kävin pienen mutkan tämän seudun urilla jotka oli kohtuullisella patikolla, ei ihan älytön kuitenkaan, joutu monesti ottamaan sivuun hangelle ettei ittiänsä riko. Sinänsä hiukan outoa jotta liukurunkojen pohjaanlyöntikumit eivät tahdo kestää. Takimmaiset leikkautuu ja siten liukurunko voi "törmätä" kova kovaa vasten. Etummaiset taasen saattavat siirtyä hiukan taaksepäin ja liukurunko pääsee koskettamaan etupukkiin, ovat kiinnitettynä erittäin heikon tapin ja lukkoprikan avulla pelkästään. Ite laitoin uudet 5mm ruuvilla kiinni. Siitä sitten meneekin liukurungot poikki.

  Kun pitää mielessä ettei vauhti nouse liiaksi niin pärjää kyllä. Nopeus on pitkälti yli 60km/h erittäin helposti.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Minä sain muutamat pohjaanlyöntikumet halki 137" Viperissä ja meni hermot touhuun niin sattui olemaan hyllytavarana kotosalla Iwatan laitteiden kumet ja muovit, Cattirunkoisissa 137"ssa kun on ollut 2013 vuodesta väärässä paikassa kumet

  Ja kerran mainitsin asiasta varaosa tai huoltotiskillä niin ainakin 137:aan täälläpäin on laitettu jo muutaman vuoden suoraan luovutushetkellä Iwatan versiot, vaikka ovatkin vähän korkeammat niin eipä haittaa, yksiäkään hakaneulajousia ei ole mennyt poikki ja muutamat tiedän kun rikkinäisillä vakiokumeilla mäiskitty menemään :(.

  Viikonloppuna tuli taas muistutus että ajajaa, säätöä ja ennenkaikkea baanaa on erilaista tarjolla, kaikille ja jokapaikkaan ei vaan sovi toisen säädöt jousitukseen.

  Säädöistä puheenollen täytynee tarkistaa kaverin 137" -20 kelkan voimansiirron säädöt, ensimmäistä kertaa SW pomppasi kunnolla pikkuvauhdeista että pystyi kunnolla rytmittämään ajoa kun taas itsellä tuntui olevan terävyyttä ja vetoja enempi tuolla laittomissa nopeuksissa sekä tunnostaa että ei se tuo uudemman mallin keula ihan turhaan ole keksitty.
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  -20 alkaen koneen teho noussut etenkin väännön osalta rutkasti, siinä yksi ero...
   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ja tuntuu käyvän rikkaalla välillä, toki -18 mallikin lyö pitkää ketun häntää kun pumppaa sopimoilleen ja tuo 20 on samanlailla hereillä kuin Viper/Nytro tietyssä vauhdissa
   
  Vesukka tykkää tästä.
 19. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Kamppi, älä suotta vaihda ilmaiskareihin jousia.... :D

  @Fiiberi onko tuota BTX mallia kahdella vai kolmella eri iskarityypillä/ iskarimallilla tehty Suomeen?
   
  Kamppi tykkää tästä.
 20. Pati87

  Pati87 Well-Known Member

   

Suosittele tätä sivua