Yamaha - yleistä keskustelua

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Reimond, 19/9/06.

 1. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Kiinnostaa ehottomasti jos tässä jammu leiriin siirrytään ja kaveri jolla on nytro ja viperi oli myöskin kiinnostunut...
   
 2. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Me tässä Henergyn Henen kanssa näitä puuhaillaan.
  Oishan se kiva päästä kokeilemaan Viperiä, joka puhaltaisi Nytron tavoin. ;)
   
  Jones81 ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 3. Mites tuo hintapolitiikka tippuuko se siitä henryn ilmoittamasta 450eurosta, jos kysyntä kasvaa ja tuotteistatte tuotteen? Minä voin ruveta halvalla koekaniiniksi
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Orotellaan nyt vaan infoja, hintoja ym dataa. Kyllä tässä viä keritään tinkaamaan ennen lumia..
   
  Turskaa tykkää tästä.
 5. fastmxz

  fastmxz Polaris

  Muistanko väärin vai oliko yamahan nettisivuilla aiemmin sähköisenä ohjekirjat? Vai oonko niin puusilmä etten löydä enää?

  Ois tallissa keväällä käytettynä ostettu snoscoot 200 ilman ohjekirjaa ja kai tuo huoltaa pitäis ennen lumia eikä mitään hajua mitä öljyä ja minkä verran tuo moottori syö? Ja oishan se ohjekirja kiva olla muutenkin

  Ps. Kelkka ostettu liikkeestä toukokuussa, ja liike lupasi toimittaa puuttuvan ohjekirjan ja rikkinäisen kahvanlämmittimen katkaisijan postimiehen matkassa myöhemmin. Sähköpostiin eivät vastaa, puhelut menee vastaajaan (ja takaisin ei soiteta), nettisivut olleet nurin jo tovin aikaa niin alkaa v*tuttamaan kohta sen verran että ajan asioikseni karjahtelemaan sinne tiskin taakse. (Ei ole yamaha-jälleenmyyjä)
   
 6. Jukkis

  Jukkis Sidewinder X-TX 146, Viper X-TX 141

  Ainakin lontoon kielellä:
  https://www.yamahamotorsports.com/motorsports/owners-manuals
   
  fastmxz tykkää tästä.
 7. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

 8. Korben

  Korben talvi on ihmisen parasta aikaa. Ja kesä.

  Moro ukkelit ja akkelit!

  Mulle tuli tuossa viime viikolla yks norjalainen viperi ukko vouhkaamaan, että oli tehny keväällä omaan viperiinsä nk. airbox modin. Eli oli laittanu ilmeisesti lisää reikiä siihen boxiin. Onko teistä kellään tullu kokeiltua tuota? Mitä mieltä? Mulla on aika hankala luottaa humalaiseen keski-ikäiseen norjalais ukkeliin, jonka päähän just asettelen perjantaipipoa. Kertokaa siis.

  Ps. Kokeilin jo guuglailla ja hakea täältä, mutta huonosti on suomenkielistä matskua. Ämeriikan kielellä oli, mutta trumppi on hokenu niin paljon noista valeuutisista, että en luota enää niihinkään.

  Ps2: Fiiberi! Lisäkaakit kiinnostaa aina.

  Tänks.
   
  Viimeksi muokattu: 17/11/18
 9. sx viper

  sx viper Well-Known Member

 10. Korben

  Korben talvi on ihmisen parasta aikaa. Ja kesä.

  Mites sitte tuon sr viperin kans?
   
  Snowmare tykkää tästä.
 11. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Eipä mulla ollut koko ilmapoksia kun noilla tripleillä kilpaa ajeltiin. :D
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Niinkuin oikeilla tripleillä niinkö :D, hitto muistan kuin eilisen päivän kun pikkupoikana kuuli ekaa kertaa tuommoisen 3pyttyisen jammuliinin karjuvan kunnon putkien kautta, voin sanoa että olin myyty uudelleen samoin kuin 4pyttyisen maxin kohdalla jossa luki kuomussa isolla Bender en osannut enää sukisukipeeveetä polkea käyntiin tankilta kun meni pasmat aivan sekaisin, silloin se sitten alkoi o_O
   
  turboapc, Jack796, Korben ja 4 muut tykkäävät tästä.
 13. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Mun viperiin on ollut tuo modi joskus tehtynä. Muistona sikaflexillä ja alumiinin palalla paikattu reikä..
  Muustelen jostain lukeneeni, että menee jossain tilanteessa turhanki laihalle.
   
 14. sx viper

  sx viper Well-Known Member

  Senverta olen yrittänyt tutkia noita triplejen osien keskenään naittamisen mahdollisuuksia ja seuraavia juttuja on tullut netin syövereistä vastaan. Muutamia kohtia olen pannut merkille, mutta voisiko joku mahdollisesti kertoa, että onko homma juuri näin miten mutuillu..

  Hommahan lähti kun yritin etsiä laatikossa olevan kampuran mallia, aluksi luulin ja muutkin ehdottivat SRX 600 kampuraa, mutta sitten tulikin ilmi että saattaapi olla SRX 700 kampura 98-99 vm.
  Kampiakseleissa on eroa iskun puolesta 59,6m vs 62mm, mutta saako tuon mistään järkevästi ja helposti mitattua, että voisi tunnistuksen tehdä. Vertailussa siis 1998-1999 SRX 700 ja SRX 600.

  Virtahommista mutuilua..
  Virtavehkeet noissa 1998-1999 mallissa ollu 175w ja uudemmissa 2000-2002 mallissa taas 300w. Noihin 98-99 malliin pystyy ilmeisesti naittamaan uudemmat virtavehkeet, mutta"coilin" sijaintia pitää hieman muuttaa. Uudemmassa vauhtipyörä hieman suurempi ja näinollen staattori myös erilainen??
  Muutaman syttykäyrän löysin asiaan liittyen, mutta vuosimallista en ole ihan varma.
  Joku oli jossain sanonut, että SRX 700 98-99 malliin laittaessa 2 asteen kiilan, niin se silloin se vastaa 00-02 SRX 700 mallin syttykäyrää.

  Sitten cdi asiasta mutua...
  SRX 600 cdi:tä on puolestaan käytetty kiihdytyskäytössä SRX 700 puheiden mukaan, koska siinä on enemmän ennakkoa ja sen pitäisi passata suoraan 98-99 mallin 700 sähköihin?? Oonko ihan hakoteillä??
  2000vm SRX 700 taas käyttää täysin "omia" sähköjä ja cdi:tä joten siihen ei pysty toisen vm. vehkeen boksia vaihtamaan ilman johtosarjan vaihtoa??
  Viperin cdi:tä on kanssa käytetty SRX 700 vm. 00-02 laitteissa kiihdytyskäytössä. Jos haluaa käyttää vm.2000 laitteessa, niin joutuu sähkösarjan vaihtamaan uudempaan, eli liittimet ilmeisesti erilaiset?
  Netistä luetun perusteella hauck on myynyt viperin cdi:tä ns "race" boksina srx:ään. Ja mahdollisesti myös SRX 600 boksia "race" boksina SRX 700 vuonna 98-99, koska vain sen ajan
  luettelosta löytyy race cdi. Tämä on täysin mutua, mutta miksei voisi olla mahdollista?? Tai mistään en toistaiseksi ole löytänyt tietoa mahdollisesta "flässistä".

  Olisikohan jollain foorumin jäsenellä pääsyä jälleenmyyjän korjaus/update manuaaleihin, niissä taitaa olla syttykäyrän asteet, tai haluaisin varmistua pitävätkö löytämäni kuvat paikaansa. Vuosimallin 98-99 ja 00-02 SRX 700 erot olisi mukava nähdä, jos niissä nyt suurempia eroja edes on??

  Sitten SXR 700 cdi:n käyrä jos jostain löytyisi niin olisi hienoa, sitäkin kuulemma käytetty kiihdytyshommissa SRX 700 niin, että
  pakoaukon säätimet lukittu auki asentoon, koska SXR cdi:ssä ja sähköissä ei ole mahdollisuutta ohjata servoa. SXR boksissa pitäisi mahdollisesti ennakon pysyä samana 7000rpm jälkeen (18 astetta) , joten sen kannalta voisi olla melko optimaalinen portatun moottorin kanssa.

  TPS juttua:
  Olen koittanut tutkia myös, että paljon tuo tps mahdollisesti lisää ennakkoa, toimiessaan sen pitäisi olla ilmeisesti 0-3V riippuen asennosta, vain olenko ihan hakoteillä??? Eli mahdollisesti vastaa 0-3 astetta, mihkä vaikuttaa järkevältä?? Tämä aivan mutua myöskin... Joku jenkki oli kokeillut rikkinäisellä tps:ssällä kiihdytyskäytössä olevaa srx missä viperin cdi, niin ilman tps max rpm ollut about 9200 ja rikkinäisellä tps 9800. Eli onko mahdollista, että ennakkoa voisi huijata tiettyyn pisteeseen saakka boksille lisää?
  Tai meinaan sillä, että jos toiminta-alue on tuo 0-3V ja saadessaan esim. 5v niin ymmärtääkö boksi mahdollisesti sen 5 asteena? Jos näin on niin pakko siellä jokin rajoitus on kumminkin olla?
  Ja vaikuttaako tps koko kierrosalueella ennakkoon, vai onko se "toiminnassa" vain "keskialueella"?? Jos joku osaa näihin jotain mietiskelyihin vastata, niin kertokaa ihmeessä.

  Sitten vielä miettinyt srx/viper ja sxr 700 naittamista keskenään, sxr on hieman lyhyempi isku, mutta olisiko mahdollista laittaa srx kampura sxr lohkoihin ja sylintereitä nostattaa
  spaceri levyllä. Tottakai aukiolot muuttuu yms, mutta noin niinkuin mekaanisen toiminnan kannalta? Eli saisi käyttää sxr sylintereitä, mutta srx pidempi-iskuista kampuraa? Tai toisaalta lattaa sxr pytyt suoraan srx alakertaan spacereiden kanssa, muuta eroa ei kait lohkoissa pahemmin ole, jos ei huomioida 98-99 sytkäjuttuja?? Tässä kait koitan hakea, että meneekö pytyt keskenään ristiin vai ei...

  Tässä vielä kuvat syttykäyristä:
  SRX 600
  SRX 700 (ehkä vm.98-99)

  Sitten vielä lopuksi netin syövereistä löydetyt lukemat:

  Vakio SRX 700, vuosimallista ei hajua...

  7750rpm - 18 astetta
  8000 - 13.5 astetta
  8500 - 9 astetta
  9000 - 4 astetta

  Vakio Viperi
  7750 - 24 astetta
  8000 - 18 astetta
  8500 - 18 astetta
  9000 - 13 astetta
  9250 - 11 astetta

  Tämä kaikki on siin netistä luettua, eikä mitään pidä uskoa ennenkuin joku varmistaa tiedon oikeaksi! Olisi vain mielenkiintoista selvittää asioita, esim juuri tps:n vaikutus ennakoihin...
  Ja toivottavasti asiasta saa vielä kopin, senverta sekavaa tekstiä tuli, mutta ompahan ajatuksia tullut nyt kirjattua hieman ylös.
   
  Viimeksi muokattu: 27/12/18
 15. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  En tiiä oisko oikea paikka, mutta millanen luomus tuosta tulisi, jos jamppu leipoisi 50cm telalla sporttisen kelkan? Esim viperin runko ja mylly, mountain keula,mutta 50cm44harsku tela. Hyvät iskurit esin floatit , ei ehki tarvis taittoperää kuhan vähä perästä ylös taivutettu. 2vaihekkaan ihan välttämätön ,että keveen sais. Sitten kohtu suojaava tuulilasi, pika iroitettava matkustajan penkki. Ja reilu tavaratila, vähä ku brbn vehkeissä. Koukku tieten kans ja hyvät jäähdytysoninaisuudet. Sain rouvan kyytiin, pääsis pilikille vähä huonomassa kelissäki. Vois vähä reittiäki ajella. Tuollehan jo nimiki ois, VIPER BT-XL .:D. Viikinki sitten ihan pöllin ajjuun.
   
  petes88 tykkää tästä.
 16. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Alphan alusta...
   
  Zombie tykkää tästä.
 17. Onko kartoitus millä mallilla?
   
 18. vapex84

  vapex84 Well-Known Member

  Tietääköhän täällä joku paljonko nytron lataus on yleensä?meneekö yli 13voltin?
  Ku akkua tyhjentää ajossa ja uus akku jo paikoillaan.
   
 19. petes88

  petes88 Well-Known Member

  @Fiiberi
  Miten se ohjelmointi homma etenee? Ja paljon sais viperiin lisähummia ja mihinkä hintaan:rolleyes:
   
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  No ei vaparin tehonlisäystä taida kannattaa odottaa henkeä pidätellen?
   

Suosittele tätä sivua