Yamahan Warriorin jäähdytysveden anturin arvot?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Kake3, 2/4/09.

 1. Kake3

  Kake3 Well-Known Member

  Warrior -07:n tuli vika: Ei meinaa käynnistyä ollenkaan, vaikka startti pyörittää hyvin. Kun moottorin lopulta saa pyörimään, se pelaa ongelmitta koko päivän. Seuraavana aamuna taas sama ruljanssi. Vika saattaisi olla jäähdytysveden anturissa? Löytyisikö keneltäkään jotain arvoja, millä voisi mitata, onko anturi kunnossa tai rikki?
  Imuilman viallinen anturi voisi myös olla syynä? Löytyisikö siihen?

  Onko jollain muulla esiintynyt sama vika RX1-moottorissa?

  Ps: Mitään vikakoodia ei näyttöön tule, startatessa palaa moottorin häiriövalo, mutta en muista, kuuluuko sen palaakin.
   
 2. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Pensapumpun rele oikkuilee, kuuntelee pumppaako bensaa.
  Onko roikassa? Jos on niin sekin vio aiheuttaa, kun kone on tavallaan kuitenkin kylmä mutta anturi on lämmin.
   
 3. Kake3

  Kake3 Well-Known Member

  Kiitos vinkistä. Kyllä mielestäni surisee bensapumppu, kun virrat laittaa päälle.
  Moottorinlämmitin oli tosiaan Kilpisjärvellä käytössä, johtuisikohan sitten siitä? Toisaalta, on se ennenkin roikassa ollut ilman mitään tuommoista. Nyt täällä kotona taas vaihteeksi lähti ilman lämmittämistä normaalisti käyntiin.
   
 4. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Lämmittimen paikasta riippuen se tahtoo lämmittää vaan osan letkuista/koneesta, jolloin veden lämpötila-anturi luulee konetta kuumaksi, eikä näin ollen rikasta seosta vaikka kone onkin kylmä.

  Kannattaa koittaa pitää tuntitolkulla lämmössä tai sitten ei ollenkaan. Kyllä se tarttaa vielä -30 asteessakin käyntiin ilman lämpöjä.

  ps. kaasuun ei saa koskaan koskea startatessa.
   
 5. Kake3

  Kake3 Well-Known Member

  Olen nyt jonkun kerran startannut ilman lämmittämistä (tosin näissä + -lämpötiloissa). Lähtee käyntiin ihan normaalisti. Lämmitin on siinä alaletkussa. Se oli päällä melko kauan, kun vika ilmeni.
  Maahantuojahan on antanut ohjeen, että lämmitintä ei saisi pitää päällä yli 40min. Liittyyköhän jotenkin tähän, vai nesteen ylikuumenemiseen? Se vain ihmetyttää, että aiemmin ei ole tällaista vikaa ollut, vaikka lämmitintä on käytetty. Siitä voisi arvella, että vika voisi olla viallisessa anturissa. Eikö kenelläkään toisella ole esiintynyt samaa vikaa?
   

Suosittele tätä sivua