Yleiset skiidokysymykset jotka eivät kaipaa omaa topikkiaan!

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä sahtari, 11/12/10.

 1. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Suksiahan on alkuperäinen Blade, sitten Blade DS ja uusin Blade DS+. Jos haluaa kantavan ja vakaan suksen niin tuo DS+ on oikein hyvä.
   
 2. Rautane

  Rautane Mountain max ja 600 xp-summit

  Eli tuossa summasessa on 2011 vuonna ollut vakiona Blade-sukset?
   
 3. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ei vaan joku versio pilotista. Blade on ns. lynxin suksi.
   
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Summasessa on joku versio DS pilotista.
   
 5. Rautane

  Rautane Mountain max ja 600 xp-summit

  Lyhennytin suksen iskarit 420mm mittaan ja summittihan muuttui kuin eri kelkaksi. Ohjaus keveni miljoonasosaan ja muuttui muutenkin loogisemmaksi. Näin ainakin pikaisen iltatestin perusteella tuolla sohjossa. Ajelin jäätä, reittiä ja umpista aapaa, joka paikassa parempi. Suksina edelleen powderprot taka-asennossa.

  Etupukin iskarin vaihdoin muutes viime keväänä tähän jo pitempään 365mm pitkään (taisi olla 2012 tai 2013 800 summitista), kun vakio olisi ollut muistaakseni 345mm pitkä iskari. Paikoillaan ostaessa oli 330mm pitkä iskari.
   
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Offin koffia. Kylläpä veteli pirusti tänään reitillä Torvisen suunnalla, mennen tullen.
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Miten tuo -18vm 900ace expeditionin vari laitetaan kasaan kun näyttäisi että pitää jonkinlainen esijännitys laittaa jouseen? Mihin reikiin jousen päät?
   
 8. mtalo

  mtalo Active Member

  Tarkistin ketjukoteloöljyn GTX vm. 2006 kelkasta. Mittatikun magneetiss oli metalihilettä ja huomasin öljyn olevan maitokaakaonväristä. Ilmeisesti sekaan on päässyt vettä vai onko jokin muu selitys aiheeseen. Öljy on vaihdettu viimeksi ostaessani kelkan 2 vuotta sitten ja sen jälkeen on ajettu noin 500km. Silloin öljy oli kanssa kummallisen väristä, mutta en muista sen tarkemmin. Ketjun kireys oli pysynyt ihan hyvänä, kun ei pystynyt sormin pyöräyttää puolta kierrosta, että olis saanu sokan sopimaan.

  Onko öljyn värjäytyminen yleinen vaiva vai pitäiskö huolestua ja tehdä asialle jotain?
   
 9. Rautane

  Rautane Mountain max ja 600 xp-summit

  Huohottimesta menee vettä aina sinne, kannattaa vaihtaa vähintään kerran vuodessa öljyt koteloon. Se metallihilun näköinen voi olla vaan kiristimen laahaimesta irronnutta, ei tarvi välttämättä huolestua. Mutta jos varman päälle haluat pelata niin käytä öljyn vaihdossa kansi auki ja katso että kaikki on sisällä ok.
   
 10. mtalo

  mtalo Active Member

  Ok. Käytin kopan auki ja näytti olevan päällisin puolin kunnossa.

  Tuossa mallissa ei taida olla tyhjäysroppua ollenkaan? Ilmeisesti mittatikun reijästä sais imastua vanhat öljyt pois, kunhan ajais ensin kuumaksi?
   
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Onko kenelläkään kokemusta siitä että vaikuttaako jatkoperän asento sohjossa pääsemiseen? Eli pelaako paljon paremmin perä jäykkänä? Vai onko edes isompaa merkitystä?
   
 12. CEERIKSEN

  CEERIKSEN Polaris Assault 850 -20 & Polaris Pro x2 600 -04

  Tervehys! Tuli emännälle ajokkaaksi -13 renegade. Siitä pitäs saaha hanskalokeron jatke pois, niin mitenkä pirussa se on kiinni. Etupäässä painettavat klipsit, mutta mitenkäs se luukun pää?
   
 13. palkkionmetsästäjä

  palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

  Tuossa on youtube video, voi olla uudemmissa erilainen >>
   
 14. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Freeride 137 vm 2015. Jarrut hävis kesken ajon... Pumppailemalla palautuu mutta hetken päästä taas kateissa. Jarrupalat oli melko finaalissa, mutta kävi mielessä että laahaako siellä palat ja sen takia kuluneet?
  Mikä on paras jarruneste näille? Kannattaako käyttää muita kuin orkkis jarrupaloja?
  Eikö tota satulaa tosiaan saa pois irroittamatta vetoakselia :mad:
   
 15. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ilmaa tai sitten kiehuu nesteet(tämä käy todella helposti vanhoilla nesteillä ja ahkeralla jarrun hipomisella). Ei saa satulaa muuten irti kuin purkamalla vetarin, mutta miksipä pitäisikään? Palat vaihtuu irrottamatta. Motulin RBF600 on soppeli neste.

  Sno-X palat kesti melkein täyden kauden, nyt jotkut halvat sintterit(DP), kestää mutta näillä keittää jarrut helpolla jos unohtuu hiihdättelemään...
   
 16. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Kiitos vastauksesta,

  Ajattelin tarkistaa tuon satulan että männät liikkuu jouheasti eikä takertele, joten pöydällehän se tarvii saada. Uudet palat ja nuo kunnon nesteet vielä lisäksi, niin eiköhän se siitä :rolleyes:
   
 17. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ne kyllä normaalisti liikkuu niin kevyesti että palat irrottamalla jo pääsee riittävästi. Jos ei siitä palan aukosta saa liikkumaan käsipelissä niin vaihtoon.
   
 18. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Uusi kelkka minulle, niin tekee mieli pelata varman päälle jarruasioissa..
  Nyt on satula pöydällä ja purettu. Männissä eikä satulassa ei ole hapettumaa (hyvä) mutta ei tuo tunnelinpuoleinen mäntä kyllä ihan sormin liikkunut. Paperi väliin ja siirtoleukapihdeillä sen sai toki irti.. Neste oli vähän tummempaa satulassa kuin säiliössä, olisiko kiehuminen muuttanut väriä tai nesteen vaihto ilmausnipan kautta ei sitten vaihda kaikkea.
  Saako näihin satulan tiivistesarjaa? Tuolla BRP:n kataloogissa ei näy kuin koko satulaa ( kysy hinta, eli varmaan lähes ilmanen)
  Motonetti muuten myi tähän brembon jarrupalasarjaa, satulakin on brembo eli olisiko jopa orkkis palat?
   
 19. saatsi

  saatsi Member

  Kysyin tätä jo tuolla Brp-vikakoodit-osiossa, mutta kysytään täälläkin: Saako pappatunturi mallisella valokatkaisijalla varustetusta -12 Freeridesta myös vikakoodit näkyviin samalla systeemillä? (eli M-nappi pohjassa rämppää pitkiä valoja) Näkyykö koodit vain, kun vika päällä?
   
 20. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Tietääkseni ei saa kuin koko satulaa. Voi tietenkin löytyä jostain muualta mutta merkkitiskiltä ei saa.
   

Suosittele tätä sivua